marți, 25 februarie 2014

Recenzie Implinirea (Crossfire #3) de Sylvia Day

Implinirea este al treilea volum din seria Crossfire (click pe titlul seriei pentru al doilea volum) de Sylvia Day.

Seducție. Înlănțuire. Împlinire. Eva și Gideon înfruntă demonii trecutului și acceptă consecințele dorințelor lor obsesive.

„Din clipa când l-am întâlnit pentru prima dată pe Gideon Cross, am recunoscut în el ceva după care tânjeam. Ceva ce era irezistibil pentru mine. Dar am văzut şi sufletul periculos şi rănit din interior, atât de asemănător cu al meu, de care am fost atrasă fără putinţă de scăpare. Aveam nevoie de el aşa cum aveam nevoie de bătăile inimii mele. Nimeni nu ştie cât de mult a riscat pentru mine. Cât de ameninţată am fost sau cât de întunecate şi periculoase vor deveni umbrele din trecutul nostru. Înlănţuiţi de propriile secrete, am încercat să sfidăm soarta. Ne-am făcut propriile reguli şi ne-am abandonat complet posesiunii depline.”

Multumesc editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Litera.

RECENZIE.
Intens, romantic, coplesitor si dramatic, Implinirea este volumul meu preferat din seria Crossfire. 
In ciuda nesiguratei, geloziei, posesivitatii si a secretelor pe care Gideon inca le ascunde, legatura dintre el si Eva devine tot mai puternica pe masura ce incep sa isi infrunte problemele impreuna, sa fie sinceri si sa aiba incredere unul in celalalt. Daca pana acum relatie de codependenta a personajelor era frustranta si obositoare, acum relatia lor se transforma intr-una echilibrata si puternica.
Eva si Gideon sunt doua personaje create intr-un mod foarte realist. Amandoi au defecte, amandoi sunt nesiguri si se tem sa ofere incredere partenerului, ambii au un trecut care continua sa-i bantuie si sunt excesiv de posesivi, uneori mergand atat de departe incat te fac sa te gandesti ca relatia lor este condamnata sa esueze. Cu toate acestea, pasiunea dintre ei si nevoia pe care o au unul de celalalt te fac sa empatizezi cu cei doi protagonisti si sa speri ca in final vor avea parte de un final fericit.
Gideon este imaginea eroului torturat de demonii trecutului, dominant si posesiv, dar in acelasi timp vulnerabil si misterios. Desi in acest volum Gideon ii dezvaluie Evei totul despre trecutul sau, m-a deranjat ca in continuare ii ascunde unele lucruri si alege sa o indeparteze in loc sa-i impartaseasca ceea ce-l tulbura. Cred ca Gideon ar trebui sa-i demonstreze Evei ca relatia lor este suficient de puternica pentru a infrunta toate obstacolele care le ies in cale si ca are suficient de multa incredere in ea incat sa-i accepte ajutorul.
Unul dintre lucrurile pe care nu le-am inteles este de ce Gideon ii permite Corinnei sa intervina in relatia dintre el si Eva, desi este constient cat de mult o raneste pe Eva apropierea lui de fosta logodnica. De ce nu-i reproseaza Corinnei lucrurile facute si de ce ii da motive sa creada ca inca mai poate fi ceva intre ei, alegand sa fuga la patul ei si sa-si ignore iubita cand Corinne incearca intr-un mod patetic, bolnav si manipulator sa-l tina langa ea?
Eva s-a maturizat si s-a schimbat foarte mult de-a lungul acestei serii, devenind un personaj puternic, independent si capabil de orice sacrificii pentru a fi impreuna cu barbatul iubit. Eva nu se mai teme ca pana acum ca l-ar putea pierde pe Gideon, nu se mai indoieste de sentimentele acestuia si nu se mai lasa influentata de incercarile altor persoane de a-i desparti. Sigura pe ea si directa, Eva le demonstreaza tuturor ca este un adversar redutabil care nu se da in laturi de la nimic, pentru a-si proteja relatia si iubitul.
Din pacate, pe masura ce relatia dintre Eva si Gideon intra pe un fagas normal, vietile celorlalte personaje par sa se prabuseasca.
Prapastia dintre Eva si Monica, se adanceste cand Eva descopera masurile la care mama ei a recurs pentru a o proteja. Mie nu mi s-a parut deplasat modul in care mama ei incearca sa o protejeze si nu am inteles de ce Eva este atat de furioasa pe Monic, dar lui Gideon ii permite, fara sa-i faca vreun repros, sa procedeze in acelasi mod. Desi uneori este mult prea dramatica si incapabila sa-si asume consecintele faptelor sale, Monica este protectoare, iubitoare si grijulie cu Eva si Cary, tratandu-l pe cel din urma ca pe un fiu.
Singurul lucru care m-a deranjat este ca uneori se comporta de parca ea a fost mai afectata decat Eva de teribilele intamplari prin care aceasta a trecut si nu pare sa inteleaga ca ea este cea care ar trebui sa-si sustina fiica si sa-i fie alaturi, nu invers.
Cary a fost inca din primul volum unul dintre personajele mele preferate, dar de-a lungul seriei, comportamentul lui a inceput sa ma faca sa-mi pierd rabdarea. Isi saboteaza relatia cu Trey si continua sa fie impreuna cu o femeie pe care nici macar nu o place, fara sa-i pese ca-l raneste pe singurul om care il iubeste cu adevarat. Mi se pare egoist modul in care il tine pe Trey langa el, dar in acelasi timp il inseala de fiecare data cand are ocazia. Stiu ca si trecutul lui Cary este la fel de tulburator precum cel al Evei, dar spre diferenta de Eva, Cary nu face niciun efort sa se schimbe si sa aiba o relatie sanatoasa.
In ultima jumatate din Implinirea, povestea de dragoste dintre Eva si Gideon atinge un punct culminant, in care iubirea, pasiunea si tandretea se impletesc intr-o scena emotionanta si intensa pe care toti cititorii seriei Crossfire au asteptat-o cu nerabdare. Calea pe care cei doi protagonisti au pornit impreuna, nu face decat sa cimenteze legatura profunda intarita de-a lungul volumului de obstacolele pe care relatia celor doi le-a infruntat si depasit.

9 comentarii:

Jacqline spunea...

Imi place ca fiecare volum duce povestea celor doi protagonisti la un alt nivel si faptul ca fiecare experienta pe care o traiesc ii aduce mai aproape unul de celalalt.
Sunt convinsa ca atunci cand voi incepe sa citesc aceasta serie, nu o voi putea lasa din mana pana la ultima pagina.

Praf de stele spunea...

Imi place recenzia!! Pana ajung si eu la volumul acesta o sa mai dureze mult si bine. Nu stiu daca o sa am atata rabdare pana o voi face. :)))
Cam cate carti are seria??

Madalina spunea...

Momentan au fost publicate trei volume in seria Crossfire, dar anul acesta va fi publicat si cel de-al patrulea, Captivated by You :).

Madalina spunea...

Da, vor fi cinci in total in serie, dar inca nu se stie nici titlul, nici cand va fi publicat volumul cinci. Eu am citit intr-un comentariu de pe site-ul autoarei, ca e posibil sa fie publicat la cateva luni dupa Captivated by You, adica tot anul acesta, dar nu e nimic sigur inca.
In schimb, stiu sigur ca seria va fi ecranizata intr-un serial produs de Lionsgate, casa de productie care a lansat Twilight si Jocurile Foamei.

Jacqline spunea...

@Paun Catalina Cezarina Nu am citit inca nici trilogia Cinzeci de umbre, dar am primul volum si mi-am aruncat un ochi peste el si pot spune ca mi-a placut. Am citit insa multe recenzii despre ea si, in comparatie cu seria Crossfire, este adevarat ca este mai soft in anumite privinte.

Jacqline spunea...

@Madalina Wow! Ma bucur mult sa aud ca aceasta serie va fi ecranizata. Sper sa apuc sa citesc cartile pana va fi lansat serialul :D

Praf de stele spunea...

@Madalina, multumesc!!
De-abia astept ca aceasta serie sa fie ecranizata!! Desi mi-as fi dorit sa se faca film dupa ele, dar merge si serial.

Anonim spunea...

Acum ca a aparut si a 4 a carte stie cineva cand o sa se traduca? :)

Laura spunea...

Ma bucur ca va fi serial facut dupa trilogie. Imi plac mult cartile, ii vizibila maturizarea Evei si a lui Gideon. Par foarte realiste personajele. Sper ca serialul sa surprinda multe detalii din carti si sa nu fie facut pe fuga cum mi s-a parut Fifty Shades of Grey.