duminică, 27 martie 2016

Recenzie Mănuşa de aramă (Magisterium #2) de Holly Black și Cassandra Clare

Inamicul este aproape. Foarte aproape.

Pentru Callum Hunt, vacanța de iarnă nu este ca pentru alți copii. Ființa cea mai apropiată de el este un lup al haosului pe nume Havoc. Tatăl lui suspectează că este trimis, în secret, de forțele răului. Și, desigur, mulți dintre copii nu vor reveni în lumea magică de la Magisterium din toamnă.
Nu este ușor pentru Call. Și devine și mai greu când, uitându-se în subsol, descoperă că tatăl lui ar putea încerca să-i distrugă atât pe el, cât și pe Havoc.

Call fuge înapoi la Magisterium, dar lucrurile se complică și mai mult. Alkahest, o mănușă de aramă capabilă să despartă anumiți magicieni de puterile lor, a fost furată. Iar în încercarea lor de a găsi vinovatul, Call și prietenii săi Aaron și Tamara atrag atenția unor ființe foarte periculoase și se apropie și mai mult de un adevăr înspăimântător.

Pe măsură ce misterele de la Magisterium se adâncesc și se înmulțesc, autoarele Holly Black și Cassandra Clare își implică cititorii în aventura extraordinară a unui băiat de care depinde soarta întregii lumi.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Grupului Editorial Corint. Mulțumesc Grupului Editorial Corint pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Un volum despre descoperirea propriei identități, despre alegerile care ne pot influența viitorul, acceptarea de sine, recunoașterea și asumarea greșelilor săvârșite, Mănușa de aramă urmărește într-o poveste plină de aventuri și imprevizibil călătoria spre maturizare a unui băiat care încearcă să-și schimbe destinul și să nu permită trecutului să-i afecteze prezentul.
După evenimentele petrecute la finalul primului volum din seria Magisterium și descoperirea sinistrului adevăr despre moartea mamei sale și adevărata sa identitate, Callum încearcă cu disperare să controleze partea întunecată din el, de care se teme din ce în ce mai mai mult. Măcinat de gândul că ar putea reprezenta un pericol pentru toți cei dragi lui, chinuit de o mulțime de întrebări și bântuit de certitudinea că tatăl său va încerca să-l elimine odată ce adevărul va ieși la suprafață, Call se refugiază în magie și în lumea plină de secrete a Magisteriumului.
Încă marcat de legătura dintre el și Inamicul Morții, Call se indoiește de loialitatea prietenilor săi și de faptul că va fi vreodată acceptat de aceștia, încearcă să rămână neschimbat și se teme că fiecare decizie pe care o va lua, fiecare faptă săvârșită, l-ar putea arunca în întuneric, l-ar putea transforma într-un mag avid de putere. Aflat într-o continuă luptă cu el însuși și cu așteptările pe care le au ceilalți de la el, Call se îndepărtează încetul cu încetul de Aaron și Tamara, temându-se să nu-i rănească sau să nu-i piardă din cauza secretelor pe care nu le poate împărtăși cu ei.
Relația de prietenie sinceră și devotată dintre Call și Aaron este punctul central al volumului, legătura care îl stabilizează pe Callum, care îl ancorează în prezent și care îl face să conștientizeze că indiferent de tabăra din care va face parte, indiferent de ceea ce îi rezervă viitorul, Aaron îi va fi mereu alături, îl va îndruma spre lumină și va încerca, cu orice preț, să evite o confruntare între ei. Din postura de contragreutate a Makarului, Callum se apropie de vid, descoperă fascinația teribilă pe care o poate exercita acesta și puterea care poate fi dezlănțuită din bezna nimicului. Cu toate acestea, Callum nu se lasă stăpânit niciodată de setea pentru putere, nu-și dorește să devină cel mai înzestrat mag și încearcă, cu orice preț, să nu pășească pe același drum pe care l-a urmat Constantine.
Aaron este un personaj misterios, un băiat din al cărui trecut descoperim frânturi în fiecare volum, un copil care a pierdut totul și care impresionează prin devotamentul față de prietenii săi, prin modul matur în care abordează fiecare situație, spiritul de sacrificiu, voința de fier și curajul său. În ciuda secretelor pe care i le ascunde Call, Aaron nu se îndoiește niciodată de prietenia și loialitatea acestuia, nu ezită să-și pună viața în pericol pentru el și refuză să renunțe la prietenia care îi leagă, indiferent de consecințe. Cu toate acestea, nu am putut scăpa de impresia că Aaron are și el propriile secrete, că în spatele atitudinii calme și a blândeții lui se dă o luptă, că există o mască fragilă de care se agață, care se poate frânge în orice moment, care poate aluneca atunci când pericolul va fi prea mare, dezvăluind ceva complet neașteptat.
Lumea fascinantă creată de cele două autoare, personajele complexe și interesante, scenele pline de suspans și misterele care învăluie Magisteriumul, conspirațiile care se țes, pericolele care îi pândesc pe protagoniști, uneltirile care îi pun în primejdie și inamicii care îi urmăresc conturează un volum antrenant pe care nu-l mai poţi lăsa din mână.

Un comentariu:

Cherry Queen spunea...

Pare o serie foarte draguta. O sa o caut si eu.
La o prima privire imi aduce aminte de Busola de Aur!
pupici!

http://cherryqueendee.blogspot.com/