marți, 15 martie 2016

Elantris de Brandon Sanderson

Elantrisul, orașul solar al oamenilor-zei, își pierde măreția atunci când, pe neașteptate, este lovit de blestemul Reodului, iar semizeii se transformă în cadavre vii.

Povestea ia o întorsătură și mai sumbră atunci când însuși prințul moștenitor al Arelonului, Raoden, cade pradă blestemului și este închis în orașul decăzut.

Între timp, Sarene, prințesa care urma să-i devină soție, sosește în Arelon, unde i se spune că alesul inimii ei este mort. Niciunul dintre ei nu este însă dispus să-și accepte soarta, așa că vor porni separat într-o luptă pentru aflarea adevărului și a naturii Reodului, fiind ajutați de ființe cu puteri supranaturale. Când se vor întâlni, îl va mai recunoaște Sarene pe Raoden? Soarta Elantrisului este în mâinile lor.

2 comentarii:

Viziru Georgiana spunea...

Cred ca anul 2016 o sa fie an de debut pentru editura Paladin. Frumoase coperti!

Ely spunea...

Este o carte foarte frumoasa si prima de Sanderson pe care am citit-o. Nu aveam asteptari mari, nu stiam ce voi gasi, dar conceptul, sistemul de magie, totul, este pur si simplu grandios. Eu am volumul in varianta celor de la Tritonic. Mi-as dori varianta de la Paladin datorita copertii foarte frumoase.