vineri, 3 octombrie 2014

Recenzie Marea Monştrilor (Percy Jackson si Olimpienii #2) de Rick Riordan

Pentru prima dată, Percy Jackson se bucură de o viaţă normală şi liniştită. Totul se schimbă însă în ultima zi de şcoală, când un joc de dodgeball aparent banal se transformă într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu o echipă de canibali gigantici.

Pentru a-şi salva viaţa, Percy porneşte spre Tabăra Semizeilor, dar descoperă că ameninţarea planează şi asupra taberei. Pinul care proteja „cetatea“ a fost otrăvit, iar hotarele magice au început să-şi piardă puterea de apărare în faţa monştrilor pregătiți să distrugă tot.

Îngrijorat de schimbările petrecute în tabără şi bântuit de vise alarmante cu prietenul său dispărut Grover, Percy pleacă împreună cu Annabeth în căutarea leacului salvator. Însă pentru asta eroii vor trebui să înfrunte pericolele înfricoşătoare ascunse în Marea Monştrilor. 

Multumesc librariei online Bookia pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Bookia.

RECENZIE.
Al doilea volum din seria Percy Jackson şi Olimpienii continuă aventurile lui Percy şi ale prietenilor săi, Annabeth, Tyson şi Grover, într-o nouă călătorie plină de provocări şi pericole, în căutarea lânii de aur.
Copleşiţi de monştrii care atacă tabăra devenită lipsită de apărare de când copacul care străjuia la hotarul dintre lumea muritorilor şi tabăra semizeilor a fost otrăvit, Percy decide să părăsească pe ascuns tabăra şi să pătrundă în apele bântuite de creaturi înfiorătoare ale Marii Monştrilor, în speranţa că va reuşi să-l salveze pe Grover, care a dispărut şi să găsească lâna de aur. Dar voiajul pe Marea Monştrilor se dovedeşte o călătorie mult mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat Percy, când acesta îşi dă seama că toate întâmplările tulburătoare prin care trece ar putea face parte dintr-un nou plan pus la cale de Cronos.
Un volum la fel de captivant, plin de acţiune şi mister că şi precedentul, Marea Monştrilor introduce noi personaje fermecătoare, vechi duşmani, noi inamici, aliaţi surprinzători, precum şi o răsturnare de situaţie neaşteptată.
Bântuit de profeţia care pare să-l condamne la moarte sau la trădarea prietenilor săi şi a zeilor, Percy încearcă să ducă la bun sfârşit călătoria în care a pornit şi să le dovedească zeilor că nu le este duşman. Silit să înfrunte monştrii periculoşi şi vechi prieteni deveniţi duşmani, Percy se maturizează şi descoperă noi abilităţi magice pe care se poate baza în încercările prin care trece.
Cel mai nou personaj al seriei, Tyson, a fost preferatul meu. Inocenţa, vulnerabilitatea şi blândeţea acestuia, aflate în contradicţie cu forţa fizică uriaşa şi abilitatea de a făuri obiecte magice, îl transformă pe tânărul ciclop într-un personaj adorabil pe care nu poţi să nu-l îndrăgeşti.
Un alt personaj cu mult potenţial este Clarisse, fiica zeului războiului. Puternică, incapatanta, nemiloasă şi o luptătoare neîntrecută, Clarisse este exact aşa cum te-ai aştepta să fie o fiică a lui Ares. Cu toate că uneori este crudă şi brutală, în spatele atitudinii dure, Clarisse este o adolecenta singuratică, care încearcă cu disperare să-şi facă tatăl mândru, să nu-l dezamăgească şi să-i dovedească că este o războinică la fel de bună precum fraţii ei.
În ciuda faptului că volumul este unul de aventuri, putem descoperi, inserate printre pagini, o serie de lecţii despre moralitate, acceptare, toleranta, empatie şi înţelegere.
O versiune modernă a clasicei Odisee a lui Homer, Marea Monştrilor este o lectură palpitantă şi magică, încărcată de scene pline de suspans şi pericol.

31 de comentarii:

Cherry Queen spunea...

nu stiam de aceasta serie dar pare interesanta. o trec pe wishlist. :)
pupici!

Lupu Diana spunea...

Ti-am spus ca vreau sa citesc seria asta, numai lucruri bune aud despre ea, mai peste tot. Cum sa ratez eu o serie asa faina? :))

Unknown spunea...

Am citit prima carte din aceasta serie, si mi s-a parut foarte faina. Uitasem de ea, deci iti multumesc ca mi-ai reamintit :)) Acum apare in lista mea de lecturi :)

Unknown spunea...

Multumim de recenzie! Am auzit lucruri bune despre carte. :)

Unknown spunea...

Îmi doresc de mult timp să citesc seria. Aud peste tot numai cuvinte bune despre ea. Sper să apuc curând. Îmi place recenzia ta. :)

Unknown spunea...

Trebuie sa marturisesc ca are o coperta foarte interesanta.

Unknown spunea...

@Cherry Queen Poate vad o recenzie si pe blogul tau. Eventual in cadrul Book of the week.

Jacqline spunea...

Nu am citit aceasta serie, dar intentionez sa o fac. Ador romanele de aventuri si sunt convinsa ca o sa imi placa si cele scrise de Rick Riordan :D

Unknown spunea...

Am mai auzit de seria asta insa nu m-a prea atras .:)

Unknown spunea...

@ Jacqline Si mie imi plac romanele de aventuri!

Unknown spunea...

Eu nu prea ma dau in vant dupa aventuri, mie imi plac cartile mai profunde

Unknown spunea...

@Romina Gianina Sunt curioasa, care sunt cartile tale preferate?

Unknown spunea...

@ Georgiana mi-e atat de greu sa aleg ... insa iti dau cateva care imi vin acum : Ma pierd in tine de jasinda wilder , gazda de stephenie meyer, sub aceeasi stea de john green si cam atat imi vin in minte acum

Anonim spunea...

Toate cartile sunt frumoase!

Unknown spunea...

@ Anonim depinde de gusturi

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Sunt de acord cu tine, nu e posibil ca unui cititor sa ii placa toate cartile, depinde de gusturi. De obicei, cele care ne plac le numim "carti bune".

Unknown spunea...

@Georgiana

Asa este, din pacate suntem subiectivi .

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Nu neaparat din pacate, poate fi un lucru bun subiectivitatea.

Unknown spunea...

@ Georgiana mie mi-ar placea sa fiu mai obiectiva in ceea ce piveste cititul , as vrea sa ma bucur si de cartile care nu sunt genul meu :))

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Eu am incercat si alte genuri, dar am avut ghinion si nu au fost pe gustul meu.

Unknown spunea...

@georgiana fiecare avem carti care nu sunt pe gustul nostru ,e imposibil sa ne placa toate

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Da, dar parca imi pare rau sa fac o recenzie negativa de exemplu.

Unknown spunea...

@ Georgiana si in cazul asta ce faci , renunti la recenzie?

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Nu renunt pentru ca e bine ca cititorii blogului sa stie ce carti nu sunt pe gustul meu. Dar, nu stiu, ma simt aiurea sa spun ceva nu tocmai placut despre o carte avand in vedere ca e o veche pasiune.

Unknown spunea...

@Georgiana ce genuri de carti nu iti plac?

Unknown spunea...

Am citit horror si nu prea m-a incantat, unele carti politiste la fel. Iar la cartile cu vampiri sau alte chestiuni de acest gen daca nu e scrisa bine, n-are nicio sansa. Ma intereseaza mai mult stilul decat actiunea.

Unknown spunea...

Mie imi plac cartile horror dar poitistele ma omoara cu zile ...

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Din horror am citit Cimitirul animalelor si nu m-a incantat din mai multe motive, am scris pe blog despre aceasta carte. Daca ai recomandari, le astept.

Unknown spunea...

@georgiana eu tot de King am citi si mi-a placut cum scrie , Cimitirul animalelor nu l-am citit

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Poate n-am ales eu cartea cea mai potrivita pentru acest gen.

Unknown spunea...

@ Georgiana ,nu stiu ce sa zic ca nu stiu cum e cartea insa pot sa iti recomand Shining in cazul in care mai vrei vreodata sa incerci acest gen,tot de el scrisa , mie mi-a plcut mult