joi, 30 octombrie 2014

Recenzie Cartea pierduta a vrajitoarelor (Cartea pierduta a vrajitoarelor #1) de Deborah Harkness

În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă în cursul cercetărilor ei un manuscris alchimic, Ashmole 782, aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana a renunțat de mult la moștenirea familiei sale în favoarea cercetării universitare și a unei vieți obișnuite, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul.

Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale deopotrivă demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic. Relația care se înfiripă între cei doi amenință să spulbere pacea fragilă care domnește de secole în lumea lor. 

O poveste romantică sofisticată și plină de suspans îi unește în încercarea de a descoperi secretele manuscrisului, între ale cărui pagini se află cheia unui trecut misterios și a unui viitor nesigur.

Multumesc editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Litera.

RECENZIE.
Ocultismul, alchimia, astrologia, mitologia şi supranaturalul se împletesc într-un volum încărcat de magie si mister, creând o lume fascinantă si intunecată, care-ţi taie respiraţie şi te seduce încetul cu încetul, pagina cu pagină, capitol cu capitol. Povestea de dragoste intensă şi interzisă, manuscrisul antic şi periculos, plin de secrete, personajele fermecătoare şi complexe şi scriitura ireproşabilă, transforma Cartea pierdută a vrăjitoarelor într-o lectura uluitoare şi impresionantă.
Autoarea crează o lume alternativă în care vampirii, vrăjitoarele şi demonii trăiesc printre oameni, ascunzându-se printre umbre şi încercând să nu se implice sau să influenţeze într-un fel sau altul existenţa fragilelor făpturi umane.
Descendenta uneia dintre cele mai puternice familii de vrăjitoare, Diana Bishop, a refuzat să mai folosească magia după moartea brutală şi suspecta a părinţilor ei, alegând să ducă o existenţă obişnuită ca profesor universitar. Când descoperă, în biblioteca Bodleiene din Oxford, un manuscris alchimic, care conţine secretele originii vrăjitoarelor, vampirilor şi a demonilor şi care este râvnit de toate creaturile supranaturale din lume, Diana se trezeşte prinsă într-un păienjeniş de mistere şi pericole.
Bântuită de pierderea părinţilor ei şi înspăimântată de puterile pe care încearcă să le suprime, Diana este un personaj de care te ataşezi cu uşurinţă, pe care ajungi să-l înţelegi şi să-l indrageşti, pe măsură ce descoperi mai multe despre trecutul şi destinul acestuia. Inteligenta, puternică, independenta şi uneori incapatanta, Diana nu se lasa copleşită de puterile magice pe care le stăpâneşte şi acceptă faptul că are nevoie de magie pentru a supravieţui încercărilor prin care trece.
Matthew Clairmont, un cercetător misterios, pasionat de teoriile lui Darwin, a căutat manuscrisul străvechi descoperit de Diana de secole, dorindu-şi să dezlege misterele rasei sale şi a celorlate ordine, vrăjitoarele şi demonii. Puternic, pasional şi neînfricat, Matthew a învăţat, în cei peste 1500 de ani ai săi, să-şi ascundă latura temperamentală şi nestăpânită de vampir şi s-a transformat într-un gentleman sofisticat şi un cercetător genial. Inteligent şi loial, Matthew este atras de Diana în ciuda diferenţelor şi animozităţii dintre rasele lor şi face tot ce-i stă în puteri pentru a o proteja pe aceasta de celelalte creaturi care doresc să intre în posesia manuscrisului a cărui vraja doar Diana o poate dezlega.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor este un volum copleşitor, detaliat şi bogat în descrieri, un volum în care autoarea împleteşte cu iscusinţă mituri despre fiinţe supranaturale, întâmplări reale şi descoperiri stiitifice, pe care le adaptează astfel încât să ofere romanului un aer de realism şi autenticitate, sporit de citate din operele unora dintre cei mai apreciaţi oameni de stiinta, filozofi şi scriitori.

8 comentarii:

Unknown spunea...

Wow. Recenzia ta e mai profundă, decât ce-am citit până acum. De mult vreau seria asta, dar nicio dată nu îmi fac timp şi loc de ea.

Unknown spunea...

Am cartea asta de ceva timp , tot zic ca o sa ma apuc si de data asta cred ca chiar o sa ma apuc . Frumoasa recenzia!

Anndrei spunea...

Frumoasă și interesantă recenzie, parcă aș vrea să gust din Deborah Harkness. Succes!

Unknown spunea...

Recenzia ta e tare frumoasa, dar nu stiu daca e pe genul meu.

Madalina spunea...

Multumesc :) Ma bucur foarte mult ca va place recenzia ^_^

Romina, abia astept sa aflu parerea ta despre carte dupa ce o citesti :)

alexa ioana spunea...

cartea asta mi-a placut foarte mult <3
din pacate, nu am apucat sa-mi cumpar si continuarea, desi a aparut de ceva timp si la noi

Anonim spunea...

Ma bucur ca ti-a placut cartea, eu am inceput si volumul doi insa l-am lasat momentan. Cum ai spus si tu este o poveste coplesitoare cu multe detalii ce necesita timp si atentie. Daca nu esti intr-o dispozitie buna mai bine citesti altceva.
Frumoasa recenzie!

Miha spunea...

Am citit-o anul trecut so mi-a placut at at de mult incat, negasind volumul 2 in romana, l-am citit in engleză...e adevărat, cum spunea cineva, ca e plin de detalii, dar pot spune ca mi-a plăcut chiar mai mult decât primul. Nu mai spun despre faptul ca am așteptat cu sufletul la gura sa apăra pe 14 iulie volumul 3, pe care l-am cumpărat (e-book), chiar a doua zi când au dat drumul la vânzări.. E fascinanta povestea si modul de descriere al unor detalii precum mirosul etc..Vreau sa mai citesc ceva scris de DH, m-a făcut curioasa..