sâmbătă, 25 octombrie 2014

Recenzie Scarlet (The Lunar Chronicles #2) de Marissa Meyer

Aceasta nu este povestea pe care ţi-o aminteşti.
Dar este povestea pe care nu o vei uita.


Bunica lui Scarlet Benoit a dispărut. Poliţia a închis cazul. Singura persona căreia Scarlet îi poate cere ajutorul este Wolf, un luptător de stradă în care Scarlet nu are încredere. Amândoi sunt atraşi unul de celălalt.

Între timp în Beijing, Cinder va deveni cel mai căutat evadat din Commonwealth, când evadează din închisoare în încercarea de a fi cu un pas înaintea planurilor diabolicei regine Levana.

După ce Scarlet şi Wolf descoperă un mister, o întâlnesc pe Cinder şi un alt secret este dezvăluit. Împreună, vor trebui să o înfrunte pe malefică regina, care nu se va opri de la nimic pentru a-l face pe prinţul Kai soţul, regele şi prizonierul ei.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Continuarea primului volum din seria The Lunar Chronicles, Scarlet reia aventurile începute de Cinder în volumul omonim, introducând noi personaje misterioase şi secrete sinistre, într-o reinterpretare fermecătoare şi captivantă a poveştii Scufiţei Roşii.
De această dată, volumul este narat din perspectiva mai multor personaje, alternând în fiecare capitol între Cinder, prinţul Kai, Thorne, Scarlet şi Wolf şi concentrându-se pe aventurile prin care trec fiecare dintre ei.
La începutul volumului o întâlnim pe Scarlet, care locuieşte într-un mic orăşel din Franţa şi este disperată din cauză că dispariţia misterioasă a bunicii ei a fost clasificată de poliţie drept sinucidere. Decisă să facă tot ce-i stă în puteri pentru a o găsi şi pentru a o salva pe aceasta, Scarlet accepta ajutorul unui luptător misterios, care pare să ştie ce s-a întâmplat cu bunica ei. 
În acest timp, in Commonwealth, Cinder încearcă să evadeze şi descoperă un nou aliat în căpitanul Thorne, fost pilot si prizonier în aceeaşi închisoare in care se afla si ea.
Mult mai palpitant şi plin de acţiune decât volumul anterior, Scarlet este un volum complex şi surprinzător, un volum al misterelor şi al răsturnărilor de situaţie, o lectură întunecată şi adeseori şocantă.
Când am întâlnit-o pe Cinder în primul volum al seriei, aceasta era o fată vulnerabilă, defavorizata şi singuratică, care depăşea piedicile create de statutul de cyborg şi devenea tot mai puternică. În acest volum, descoperim o Cinder care învaţă, încetul cu încetul, mai multe despre abilităţile lunare recent dobândite, care este hotărâtă să afle adevărul despre trecutul ei şi care este decisă să înfrunte pericolele care îi ies în cale, fara a da inapoi.
Scarlet este un personaj cu defecte şi calităţi, uneori mult prea impusiv şi imprudent, care ia multe hotărâri greşite, dar care, la fel ca şi Cinder, nu ezită să-şi pună viaţa în pericol şi riscă totul pentru a-i salva pe cei dragi ei. Incapatanta, suspicioasă şi sarcastică, Scarlet este un personaj puternic, o luptătoare curajoasă care nu se teme să acţioneze sau să-si folosească arma pentru a se apara. Cu toate acestea, în multe privinţe, Scarlet este opusul lui Cinder. În timp ce trecutul lui Cinder este plin de umbre, suferinţa şi mister, Scarlet a avut o copilărie liniştită, a fost protejată şi iubita de bunica ei şi i s-a oferit şansa de a-şi clădi un viitor, de a fi fericită, de a avea vise şi speranţe, spre desosebire de Cinder, care nu a avut niciodată nimic şi care a trebuit să lupte pentru a supravieţui.
Wolf, soldatul lunar modificat genetic, misterios şi devotat, introdus în primul capitol, a fost personajul meu preferat. Deşi pare a fi un luptător crud, nemilos şi rece, Wolf este în realitate nesigur, retras şi tandru. Forţat să facă parte din una dintre brutalele haite conduse de thaumaturgii reginei Levana, Wolf se agaţă cu disperare de ultimele fărâme de umanitate care îi permit să-şi păstreze simţul onoarei şi al dreptăţii şi care îl ajută să lupte împotriva controlului exercitat de thaumaturgul desemnat haitei sale.
Fermecător, arogant şi sarcastic, căpitanul Thorne Carswell, evadat din închisoare odată cu Cinder, se dovedeşte a fi un aliat loial şi un prieten de încredere, care luptă alături de Cinder şi pe care aceasta se poate baza la nevoie. Replicile amuzante ale acestuia, certurile dintre el şi Cinder, oferă minunate clipe de respiro în mijlocul momentelor tensionate şi a scenelor pline de pericole şi acţiune.
Copleşit de responsabilităţile pe care le are ca împărat şi de consecinţele întâmplărilor din volumul anterior, mânat de onoare şi datorie, ameninţat de Levana cu războiul dacă nu o capturează pe Cinder, Kai este sfâşiat între dorinţă ca Cinder să fie în siguranţă, cât mai departe de Pământ şi soarta regatului sau, care îi atârna pe umeri. Kai dovedeşte încă o dată, în acest volum, că pune mai presus de orice siguranţa supuşilor săi şi că este oricând gata să renunţe la viaţa sa pentru a-şi salva ţara.
Lumea fascinantă construită de autoare, personajele încântătoare şi memorabile, elementele science fiction care se împletesc armonios cu lumea distopica ilustrată cu măiestrie, construiesc un volum impresionat, care captivează cititorul şi îi promit o continuare la fel de tulburătoare şi emoţionantă.

13 comentarii:

Unknown spunea...

Ce harnica esti! Interesant cum se continua seria , imi aminteste de serialul Once upon a time

Unknown spunea...

Cu siguranta vreau aceasta serie!

Unknown spunea...

Ce frumos şi special sună seria! Marrisa Meyer e pe lista mea albă, să zic aşa.

Unknown spunea...

Trebuie sa remarc din nou cat de frumoasa e coperta. Uneori alegerile nu sunt asa inspirate, acum insa nu e cazul.

Madalina spunea...

Romina si pe mine m-a dus cu gandul la Once upon a time, doar ca actiunea acestei serii e plasata in viitor, peste cateva sute de ani si e mai mult SF decat fantasy :)

Si mie mi se pare ca toate volumele din aceasta serie au coperti foarte frumoase si interesante, Georgiana :)

Iti recomand cu drag aceasta serie, Andra. Mie mi-a placut foarte mult :) Abia astept ultimul volum din serie, care va fi o reinterpretare a povestii Alba ca Zapada.

Unknown spunea...

Inseamna ca trebuie sa fie o gramada de lucruri noi si interesante<3

Unknown spunea...

Sunt asa nerabdatoare sa citesc aceasta serie cum n-am mai fost de mult timp.

Unknown spunea...

@ Georgiana sper sa o citesti cat mai curand daca atat de mult o vrei . Lectura placuta

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Multumesc, lectura placuta si tie pentru viitoarele alegeri.

Unknown spunea...

@ Georgiana ce m-ar bucura sa am mai mult timp liber , acum citesc doar pe fuga cat pot , nu e o mare placere

Unknown spunea...

@Romina Gianina

Sincer, in perioada asta nici eu am cat timp mi-as dori, dar scot si din piatra seaca pentru citit!

Unknown spunea...

@Georgiana eu daca as avea cat as vrea eu cred ca as sta 12/24 citind

Ari (Reading After Midnight) spunea...

Ador seria asta si abia astept ultimul volum! Nu prea sunt eu pro retellings, dar cartile astea m-au captivat complet!