sâmbătă, 8 aprilie 2017

Sezonul accidentelor de Moïra Fowley Doyle

Fiecare secret e un accident care așteaptă să se întâmple

E sezonul accidentelor, în fiecare an în aceeaşi perioadă.
Se rup oase, se sfâşie pielea, încep să apară vânătăi.

Sezonul accidentelor a făcut dintotdeauna parte din viaţa Carei, o adolescentă în vârstă de şaptesprezece ani: o lună a tragediilor şi rănilor misterioase, care aruncă o umbră constantă asupra Carei şi a familiei sale.

Anul acesta, în sezonul accidentelor nu se va lăsa doar cu oase rupte. Pentru că acum Cara începe să şi pună o serie de întrebări – şi toate secretele familiei sale vor ieşi la iveală.

Ameţitor, devastator, întunecat şi intens – sezonul accidentelor a sosit.

"Senzaționalul roman de debut al Moïrei Fowley Doyle îmbină planul temporal cu cel spiritual într-o realitate fără fisuri, cu un puternic impact emoţional... Această poveste profundă îi va fermeca deopotrivă pe adolescenţi şi adulţi."  School Library Journal

"Fantome, secrete şi magie se împletesc în acest roman uluitor al autoarei irlandeze. Un portret impresionant al unei familii dezbinate, care încearcă să se reunească prin iubire şi curaj. Sezonul accidentelor e un roman puternic ce anunţă un talent aparte."  Kirkus Review

Moïra Fowley Doyle e pe jumătate franţuzoaică, pe jumătate irlandeză şi locuieşte la Dublin împreună cu soţul, fiicele şi bătrâna lor pisică.
Franţuzoaicei din ea îi plac vinul roşu şi cărţile întunecate, cu finaluri triste. Irlandezei din ea îi plac ceaiul şi finalurile fericite. Moïra a început un doctorat des¬pre vampirii din cărţile de ficţiune pentru adulţi înainte de a se dedica scrierii de ficţiune pentru adulţi, în care să nu apară deloc vampiri.
A scris primul ei roman la vârsta de opt ani, când i s a spus că nu i va mai fi frică de păianjeni dacă va scrie o poveste despre ei. Încă îi mai e frică de păianjeni, dar a continuat să scrie poveşti. Spellbook of the Lost and Found este a doua carte a sa.

Niciun comentariu: