luni, 3 martie 2014

Recenzie Febra neagra (Seria MacKayla Lane #1) de Karen Marie Moning

Febra neagra este primul volum din seria MacKayla Lane de Karen Marie Moning.

Filozofia mea de viaţă se poate rezuma în câteva cuvinte: o zi bună este una în care nu încearcă nimeni să mă ucidă.
Vă mărturisesc că nu am avut prea multe astfel de zile de la o vreme încoace.


Când MacKayla află că sora ei Alina a fost ucisă în Irlanda, după ce i-a lăsat un mesaj criptic pe telefon, decide să plece la Dublin în căutarea unor răspunsuri.

Dar încercarea de a-l descoperi pe asasinul Alinei o atrage într-o lume de umbre în care nimic nu e ceea ce pare, unde binele şi răul poartă aceeaşi mască seducătoare. Curând, MacKayla trebuie să facă faţă unei provocări majore: să rămână în viaţă şi să înveţe să mânuiască o putere pe care nu ştia că o deţine, o putere care îi îngăduie să vadă dincolo de lumea oamenilor, în periculosul tărâm locuit de Fae.

Pe măsură ce pătrunde în enigma morţii surorii ei, iar graniţa între lumi începe să se năruie, adevărata misiune a lui Mac devine tot mai clară: trebuie să găsească misterioasa Sinsar Dubh, Cartea Neagră, un manuscris vechi de milioane de ani care conţine între paginile sale încifrate cea mai primejdioasă dintre vrăji, căci cel care pune primul mâna pe ea va deţine controlul total asupra celor două lumi.

Multumesc editurii Leda pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Leda.

RECENZIE.
Febra neagra este un volum captivant, palpitant, amuzant si intunecat. Un volum care mi-a amintit inca o data de ce paranormal romance este genul meu preferat de lectura si de ce as alege oricand un roman cu fiinte supranaturale, misterioase, periculoase si seducatoare, in locul oricarei alte carti.
Viata lipsita de griji a MacKaylei Lane se schimba in mod brutal in ziua in care afla ca sora ei a fost ucisa in timp ce se afla la studii in Dublin. Cand politia inchide cazul din lipsa de probe, Mac decide sa descopere ce s-a intamplat cu sora ei si sa-i razbune moartea.
Spre surprinderea si groaza ei, Mac descopera in Dublin o lume intunecata si periculoasa, in care raul pandeste la orice colt si nimeni nu este demn de incredere. In aceasta lume, soarta omenirii se afla in mainile infioratoarelor Fae, creaturi teribile care se ascund in umbre, in spatele farmecelor si a magiei.
Cand Mac il intalneste pe Jericho Barrons, misteriosul proprietar al librariei aflate la granita dintre lumea noastra si cea luata in stapanire si pustiita de Fae, acesta ii ofera protectie si refugiu in schimbul ajutorului ei.
Impreuna, cei doi trebuie sa gaseasca obiectele magice Fae, care ii vor ajuta sa descopere locatia Cartii Negre, un manuscris antic scris de Regele Unseelie si ratacit de Fae, care contine in paginile sale cea mai periculoasa dintre vraji .
Mac este un personaj incantator. Puternica si incapatanata, isi risca viata fara sa-i pese de pericolele care o inconjoara, in incercarea de a-l gasi pe asasinul surorii ei. Odata ce a pornit pe aceasta cale, in ciuda secretelor pe care le descopera, Mac nu ezita sa faca ceea ce este necesar pentru a-si razbuna sora, desi este constienta de la bun inceput ca ucigasul acesteia nu va fi pedepsit de justitie si ca va trebui sa-si faca singura dreptate.
Intunecat, periculos si misterios, Barrons nu este un erou tipic. Rece, dur, plin de secrete si uneori inspaimantator, Barrons dezvaluie de la inceput ca nu o protejeaza pe Mac din motive altruiste, ci pentru ca isi urmareste propriul interes. 
Desi Barrons a fost alaturi de Mac cand aceasta a avut cea mai mare nevoie de ajutor, comportamentul lui si faptul ca pana la finalul volumului nu descoperim ce este cu adevarat si de ce-si doreste Cartea Neagra, m-au facut sa nu am incredere in el si sa ma bucur ca nici Mac nu are. Cu toate acestea, din cand in cand, in spatele armurii sale, intrezarim un barbat diferit. Un barbat care m-a facut sa ma gandesc ca nu este strain de povara pe care secolele petrecute in singurate o reprezinta si un barbat care poate fi tandru si grijuliu atunci cand este vorba de persoanele apropiate lui.
Mi-a placut faptul ca intregul volum este narat de Mac in retrospectie, iar astfel cititorul descopera unele indicii, desi ambigue, despre ce se va intampla in continuare cu personajul principal.
Lumea creata de Moning, elementele de mitologie impletite cu cele de fictiune transforma acest volum intr-o lectura fascinanta si plina de suspans de care nu m-am putut desprinde pana la ultima pagina.

13 comentarii:

Mirela spunea...

Am citit seria, varianta in engleza si pot spne ca e super seria si Barrons e absolut yammi

Law spunea...

Inca nu mi-am luat-o, dar chiar pare faina :D Mac ma intriga

Unknown spunea...

Want, want! O vreau! Am auzit atatea despre ea si toata lumea a inceput sa-mi spuna cat e de frumoasa cartea si acum o vreau si eu :))

Lupu Diana spunea...

Am cartea in biblioteca, dar inca nu i-a ajuns randul la citit. Am auzit despre ea atat pareri pozitive cat si negative, asa ca stau in dubiu :D

c spunea...

Ce dragute sunt gif-urile! In timp ce citeam cartea chiar mi-am imaginat-o pe Mackayla ca fiind Amber Heard ( e pur si simplu superba actrita aceasta).
Asa cum afirmi si tu in recenzia ta este o lectura cuprinzatoare si odata ce o incepi iti este cam greu sa mai lasi cartea jos din mana. Din nefericire eu am un mic defect in ceea ce priveste lecturarea cartilor pe parcursul anului scolar si anume: cand gasesc ceva si mai interesant decat cartea curenta pe care o citesc, o las si ma apuc de noua atractie. Ei bine, data data aceasta, am fost prinsa in univerul creat de Karen Marie Moaning si am lasat obiceiul prost de o parte.
Fiind primul volum mi s-a parut ca exista unele goluri in ceea ce priveste construirea caracterelor personajelor, dar am realizat ceva mai tarziu: primul volum tinde sa fie doar o mica introducere. Consider ca mai departe lucrurile vor fi mult mai bine creionate.
De Mac mi-a placut destul de mult, fiindca s-a mobilizat rapid si a plecat in cautarea criminalului surorii sale.
Pe langa protagonista, mi-au placut descrierile speciilor Fae. Desi la inceput, informatiile au fost cam greu de digerat, avand in vedere cantitatea lor, pe masura ce am intrat in subiectul actiunii totul a devenit mai clar.
Ce mi-a mai placut la cartea aceasta a fost lipsa binecunoscutul tipar sau cliseu. Nu avem parte de "tanara fecioara nehotarata care nu stie ce este, dar nici nu doreste sa afle, din cauza ca nu poate face fata adevarului" sau de "badaranul atotstiutor, frumos de pica, extraordinar de zelos, care se tine de capul protagonistei, fiindca dintre toate fetele de pe pamant ea este singura care i-a starnit interesul."
Deci in opinia mea, cartea merita citita din toate punctele de vedere si astept volumul doi cu nerabdare. M-as apuca de el in engleza, dar din pacate lista mea de carti in engleza e atat de lunga, incat daca mai adaug ceva, cu siguranta nu voi mai termina niciodata cititul lor.

Anonim spunea...

Super, am citit recenzia inca de cand ai publicat-o, si eu de abea astept sa o primesc de la tine! este superba

Madalina spunea...

Catalina, nu ai primit coletul inca? L-am expediat de saptamana trecuta, ar fi trebuit sa ajunga demult. Daca nu ai primit aviz de la posta, te rog sa mergi la oficiul postal sa verifici daca a ajuns coletul :).

Jacqline spunea...

Nu am citit niciun volum din aceasta serie, dar am vazut atat de multe recenzii pozitive despre ea, incat la un moment dat va treb sa fac rost de ea si sa o citesc.

Anonim spunea...

Mada m-am dus joi seara oana la posta sa verific si surpriza, mi se facuse o reavizare pt ridicarea coletului:%. I-am spus doamnei de acolo ca nu am primit niciun aviz in cutia postala, si curios este faptul ca eu sunt vecina cu postasul asa ca normal ar fi sa le primesc la timp, dar postasului meu ii mai place sa se chefuiasca:-) :-) si mai imi pierde cate un aviz sau uita sa mi-l aduca, asa cum a facut si cu acesta probabil. Bine ca m-am dus sa intreb pt ca l-am ridicat si mi-am luat o grija de pe cap:-) . Tot postasului cu pricina i-a cazut odata un aviz pe aleea dintre niste blocuri. Intamplarea face ca eu sa trec pe acolo desi posibilitatea ea una minima:-) :-) , si ma aplec sa ridic avizul pt a vedea cine l-a pierdut si sa i-l restitui omului, in functie de adresa, cand....ce sa vad? Mare mi-a fost mirarea, avizul era al meu....asa ca orice este posibil. Aaa si am ramas surprinsa cand am vazut cat de mic este coletul:-) ma asteptam ca Febra neagra safie o carte mare si groasa. Iti multumesc!

Madalina spunea...

Te inteleg pentru ca nici eu nu primesc niciodata aviz. Tot timpul merg la oficiul postal sa verific atunci cand stiu ca trebuie sa primesc vreun colet. Bine ca macar posta e aproape de mine.
Da, Febra Neaga are acelasi format pe care il au si primele volume din seriile Vanatoare Nocturna si Fratia Pumnalului Negru.
Mie imi place foarte mult acest format pentru ca sunt tare dragute si micute volumele si incap cu usurinta oriunde. In plus, cele trei serii sunt printre preferatele mele.
Lectura placuta si abia astept parerile tale despre Febra Neagra :).

Anonim spunea...

Multimesc frumos. Cand o voi citi voi reveni cu o parere.

Unknown spunea...

Din recenzia ta Mada, Darkfever mi se pare mult mai interesanta decat credeam eu ca e. Ador cartile din genul paranormal romance si sper sa fac rost cat mai repede de toate volumele serie Fever.

Unknown spunea...

Daniel, și eu ador cărțile de genul acesta. Îmi place tehnica după care sunt construite, te ajută parcă să evadezi pentru câteva ore din realitatea ta și să-ți creezi una proprie, acolo, în carte.