miercuri, 8 martie 2017

Soarele umbrit (Vise Întunecate #2) de N.K. Jemisin

Protectoratul Kisua e la putere si Gujaareh nu are parte de o viata linistita. Orasul viselor, in care pe vremuri domnea pacea, se confrunta cu violente si cosmaruri: o boala misterioasa face ravagii in cetate, osandindu-i pe suferinzi sa tipe in somn. Prizonieri ai viselor intunecate si ai unor personaje malefice, abia asteapta sa se razvrateasca.

Isi pun speranta in doi proscrisi: prima femeie primita in randul zeitelor viselor si un print exilat, care-si cere dreptul dobandit prin nastere. Impreuna, trebuie sa tina piept ocupatiei kisuatiene si sa dezvaluie sursa viselor ucigase pentru ca orasul Gujaareh sa supravietuiasca.

„Cititorul nu poate pierde din vedere nimic, daca nu vrea sa rateze firele complicate ale povestii. Soarele umbrit este o continuare extraordinara a romanului Luna ucigasa.“ SFF World

N.K. Jemisin s-a nascut in 1972 in Iowa City, dar a crescut in Mobile, Alabama, si in New York, unde locuieste si acum. Este licentiata in psihologie a Tulane University si in prezenta isi câstiga existenta din consiliere psihologica la New York. A participat la câteva ateliere de scriere creativa si a publicat romane care s-au bucurat de succes, cât si proza scurta. Considerata una dintre cele mai puternice voci ale literaturii speculative din ultimii ani, autoarea figureaza in mai multe antologii si volume colective. A debutat in 2010 cu romanul The Hundred Thousand Kingdoms, primul din seria Inheritance, nominalizat la Premiile Nebula, Hugo si World Fantasy Award. In aceeasi serie au aparut The Broken Kingdoms (2010) si The Kingdom of Gods (2011). Povestirile sale au fost publicate in diverse volum collective si nominalizate la premii prestigioase. In 2015 este programat sa apara romanul The Fifth Season, primul volum dintr-o trilogie.

Niciun comentariu: