luni, 20 martie 2017

Recenzie Cercul de piatră (Outlander #3) de Diana Gabaldon

In urma cu douazeci de ani, Claire Randall s-a intors in timp si a nimerit in bratele temerarului Jamie Fraser, direct in secolul al XVIII-lea. Apoi s-a intors in vremea ei, purtand in pantece copilul lui si fiind convinsa ca el si-a pierdut viata in batalia de la Culloden. Si totusi, din amintirile ei el n-a plecat nicicand.

Dar Claire descopera la un moment dat ca Jamie traieste. Si trebuie sa faca o alegere: sa ramana in secolul ei, impreuna cu fiica iubita, ori sa se intoarca in veacul lui.

Scotia e macinata de comploturi, patimile si durerile eroinei nu mai contenesc, intrigile se tin lant. Calatoria in necunoscut ii poate aduce iubirea inapoi sau o poate spulbera pe veci.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Nemira. Mulțumesc Editurii Nemira pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

Jamie Fraser a supravietuit in chip miraculos. Cand descopera minunea, Claire Randall vrea sa i se alature. Trebuie sa atinga iar pietrele de pe Craigh na Dun pentru a ajunge la Edinburgh, in anul 1766.

Cei doi nu-si doresc decat sa traiasca o viata linistita. Dar nepotul lui Jamie e rapit de pirati, ceea ce declanseaza o urmarire in care pericolele se tin lant.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Nemira. Mulțumesc Editurii Nemira pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Cu fiecare volum din seria Outlander citit, sunt tot mai fascinată de lumea uluitoare, provocatoare și incitantă creată de Diana Gabaldon. Combinația impresionantă de evenimente istorice reale, dramatism, personaje complexe, misticism, emoție și romantism transformă Cercul de piatră într-o operă de ficțiune istorică extraordinară, unică și irezistibilă.
Cercul de piatră este o poveste de dragoste profundă și nemaipomenită, completată de personaje formidabile și momente de acțiune neîntruptă, care ne poartă într-o călătorie magnifică în timp, dar și în jurul lumii, făcându-ne părtași la aventuri primejdioase, conspirații, trădări dureroase și clipe intense.
Talentul de care dă dovadă Gabaldon te lăsa fără cuvinte, uimit și surprins de modul în care autoarea reușește să țeasă în poveste întâmplări și personaje reale, noțiuni de botanică și fitoterapie, elemente SF și călătorii în timp, expresii în limba galeză și magie voodoo. Scriitura descriptiva, proza inegalabilă, plină de sensibilitate și originalitate și aventurile prin care trec eroii seriei contribuie la desăvârșirea unui volum care împletește iubirea și tragedia într-o lume în care timpul își are propriile legi și secrete.
Relația dintre Claire și Jamie a evoluat de-a lungul seriei, cele două personaje maturizându-se, devenind mai înțelepte, mai sigure pe ele, mai echilibrate și mai puternice.
Capacitatea celor doi eroi de a îndura suferințe și pierderi copleșitoare și de a depași provocări uriașe, mai puternici și mai uniți decât înainte, evidențiază schimbările prin care au trecut aceștia de-a lungul anilor, modul în care timpul petrecut despărțiți i-a învățat să prețuiască fiecare clipă împreună și să treacă mai ușor peste piedicile ridicate de timp și de soartă. 
Singura care a rămas neschimbată de-a lungul celor douăzeci de ani în care Jamie și Claire au fost separați este dragostea pe care cei doi protagoniști și-o poartă și conexiunea unică, care depășeste timpul și spațiul dintre ei. În ciuda obstacolelor pe care le înfruntă și a piedicilor pe care li le rezervă trecutul și viitorul, Claire și Jamie sunt consumați de sentimentele pe care le nutresc unul pentru celălalt și de pasiunea și iubirea care le transformă relația într-una senzuală și explozivă.
De-a lungul seriei, am apreciat relația sinceră dintre Claire și Jamie și modul deschis în care discutau despre nesiguranțele, temerile și problemele lor, dar de această dată, Claire s-a lăsat mult prea ușor dezarmată de explicațiile și scuzele lui Jamie. Mi-aș fi dorit ca secretele pe care Jamie i le-a ascuns lui Claire să nu fie iertate atât de ușor de aceasta, iar Claire să nu cedeze atât de repede de fiecare dată când descoperea noi amănunte, care o răneau, din trecutul lui Jamie.
Cu toate acestea, Diana Gabaldon este o maestră a poveștilor de dragoste, desfășurate într-un ritm amețitor, care își taie respirația și a momentelor încărcate de tandrețe, pasiune și romantism, iar romanul de față nu face excepție.
O poveste despre regăsire și iertare, cu o intrigă complicată, scene tulburătoare care îți dau fiori de groază și răsturnări de situație șocante, Cercul de piatră este o lectură captivantă, în care trecutul și prezentul se contopesc, iar iubirea este mai neprețuită ca oricând.

Niciun comentariu: