marți, 15 noiembrie 2016

Doamna de la Miezul Nopţii (Uneltiri întunecate #1) de Cassandra Clare

Lâng-o mare cu ape argintii…

Într-o lume tainică, unde războinici pe jumătate îngeri sunt legață prin jurământ să lupte împotriva demonilor, parabatai e un cuvânt sacru.


Un parabatai e partenerul tău în luptă. Un parabatai e cel mai bun prieten al tău. Doi parabatai pot reprezenta totul unul pentru celălalt - dar nu au voie să se îndrăgostească.

Emma Carstairs este o războinică, un vânător de umbre, cel mai bun din generaţia sa. Ea trăieşte doar pentru a lupta. Umăr la umăr cu parabatai-ul ei, Julian Blackthorn, patrulează pe străzile din Los Angeles, unde vampirii îşi fac de cap pe Sunset Strip, iar spiritele naturii - cele mai puternice dintre creaturile supranaturale - sunt în pragul unui război deschis cu vânătorii de umbre. Când încep să apară trupurile unor oameni şi elfi omorâţi la fel cum fuseseră ucişi şi părinţii Emmei când ea era copil, este creată o alianţă nesigură.

Aceasta este şansa Emmei de a se răzbuna - şi şansa lui Julian de a-l recăpăta pe fratele său Mark, ţinut prizonier la Curţile Elfilor. Tot ce au de făcut Emma, Julian şi Mark este să rezolve misterul crimelor în două săptămâni… şi înainte să fie luaţi în vizor de către asasin. Căutările lor o poartă pe Emma de la o peşteră de lângă mare, plină de magie, până la o loterie întunecată, unde ceea ce se câştigă este moartea. Şi fiecare indiciu pe care îl descoperă duce la alte secrete. Ce i-a ascuns Julian în toţi aceşti ani? De ce Legea vânătorilor de umbre le interzice parabatailor să se îndrăgostească unul de altul? Cine este asasinul real al părinţilor ei – şi poate Emma să accepte adevărul?

3 comentarii:

blog-mania.ro spunea...

Ma asteptam totusi sa ai si recenzii/ comentarii la cartile prezentate.
Altfel e doar reclama ieftina....

Madalina spunea...

Înțeleg că pentru tine a fost dificil să treci de primele postări și să descoperi recenziile înainte să-ți dai cu părerea. Aceasta postare e una de prezentare a unei cărți recent apărute. După ce o citesc urmează să scriu și o recenzie.

Ema spunea...

Nu te agita Mada, cine iti urmareste blogul stie care e structura si ce tip de postare reprezinta fiecare articol.
Revenind la postare, am tot auzit de noua serie Cassandra Clare. Acum cand vad ca personajul principal imi poarta numele, cu atat mai mult o vreau :)) (glumesc, nu e doar asta, am si celelalte serii ale ei, aproape complet)