sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Sabia Verii (Magnus Chase și zeii din Asgard #1) de Rick Riordan

Dacă trăiești pe străzi, ai niște rude urâcioase și crezi că soarta te-a pus deja în fața celor mai grele încercări, nu-ți pierde speranța: poți afla oricând că ești odrasla unui zeu nordic. De fapt, chiar dacă ai o viață absolut obișnuită, poți afla că tatăl tău își trăiește veșnicia în Asgard și că tu ai șanse bunicele să mănânci la masa războinicilor din Walhalla. 

Cam așa a fost și viața lui Magnus Chase după ce a rămas orfan. Adaugă la asta un uriaș al focului și Nouă Lumi prin care te aventurezi însoțit de un pitic, un elf și o walkirie renegată și ai în față una dintre cele mai captivante aventuri semnate de Rick Riordan.

Rick Riordan s-a născut la data de 5.06.1964, în Texas, America. Pasionat încă de copil de mitologie şi de lumile fantastice din romanele lui Tolkien, a publicat prima povestire când avea 13 ani. Timp de 15 ani a predat limba engleză şi istoria, fiind un profesor foarte apreciat. Modelul pentru personajul principal al seriei Percy Jackson şi Olimpienii a fost, de fapt, chiar băiatul său. Hoţul fulgerului face parte din această suită şi are din plin cele trei ingrediente pe care autorul le crede foarte importante într-o carte adresată tinerilor cititori: umor, suspans şi mister. De acelaşi autor: seria The Heroes of Olympus (inspirată din mitologia romană), seria Kane Chronicles (inspirată din mitologia egipteană).

6 comentarii:

Ema spunea...

Haha, cat de funny e descrierea :D. E grav cand iti citesc postarile, ca ma faci sa vreau sa citesc tot, si nu am timp nici sa respir :))

Unknown spunea...

Cartea este super.. Thor, Frey, Freya, Loki,Ran

Unknown spunea...

Cartea este super.. Thor, Frey, Freya, Loki,Ran

Anonim spunea...

E accelasi rezumat ca cel de pe spatele cartii

Anonim spunea...

E acceasi descriere ca cea de pe spatele cartii

Anonim spunea...

helooo am cartea e exact aceasi descriere de pa spatele cartii. am un proiect de facut si n.am cum sa citesc cartea in 2 saptamani. are 500-600 de pagini.