miercuri, 28 mai 2014

Recenzie Some Girls Bite (Chicagoland Vampires #1) de Chloe Neill

Some Girls Bite este primul volum din seria Chicagoland Vampires scrisa de autoarea ei Elita Intunecata, Chloe Neill.

M-au ucis. M-au vindecat. M-au schimbat.

Sigur ca viata unei studente absolvente nu era chiar plina de farmec, dar o duceam bine pana cand vampirii din Chicago si-au anuntat existenta intregii lumi. Cand un vampir m-a atacat, am fost norocoasa ca a apucat sa ia doar o inghititura. Un alt sugator de sange l-a speriat si a decis ca cel mai bun mod de a-mi salva viata este sa ma transforme intr-un mort viu.
Acum am inlocuit truditul pentru teza de doctorat cu invatarea unui mod de a ma integra intr-un conac din Hyde Park plin de vampiri loiali lui Ethan "lordul conacului" Sullivan. Desigur ca fiind un barbat inalt, cu ochii verzi, vampir de 400 de ani, are o experienta de secole in cucerit si se asteapta, din pacate, la recunostinta si loialitatea mea.
Dar c
ineva ma vaneaza. E vampirul care m-a muscat? Un vampir dintr-o Casa rivala? O multime furioasa purtatoare de torte? Initierea mea in viata de noapte din Chicago ar putea fi prima miscare dintr-un razboi in care se va varsa sange.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Merit este atacata intr-o noapte si preschimbata, fara voia ei, in vampir. Vampirul care ii salveaza viata se dovedeste a fi tocmai Ethan Sullivan, conducatorul uneia dintre cele mai puternice caste, Casa Cadogan. Silita sa se adapteze schimbarilor prin care trece fizic si psihic, Merit incearca sa accepte ceea ce a devenit si sa descopere adevarul despre intunecata si misterioasa lume din care va face parte.
Autoarea abordeaza in mod diferit vampirii, creand o lume in care acestia si-au dezvaluit existenta oamenilor si incearca sa se integreze si sa fie acceptati. Vampirii sunt impartiti in Case, care numara sute de membri, au o ierarhie proprie si sunt guvernate de cel mai puternic vampir din respectiva casta. Acesta are rolul de a-si proteja supusii, iar acestia in schimb trebuie sa i se supuna si sa-l slujeasca neconditionat, jurand totodata sa nu atace oameni si sa nu-i sileasca pe acestia sa le ofere sange.
Cu toate acestea, oamenii inca se tem de vampiri si sunt circumspecti in legatura cu motivele acestora si cu scopurile pe care le urmaresc. Pentru a se asigura ca vampirii nu reprezinta un pericol, acestia sunt vegheati din umbra de o organizatie speciala, Ombud, derivata din politie, care are rolul de liant intre fortele de ordine si liderii Caselor.
Desi Merit este indrazneata, independenta si sarcastica, nu are din pacate personalitatea puternica si umorul eroinelor intalnite de obicei in romanele urban fantasy. De cele mai multe ori, pare mai preocupata de barbatii din viata ei, de flirturi si de vestimentatia potrivita pentru a-i impresiona pe acestia, decat de subiectul care ar trebui sa o intereseze cu adevarat: tranzitia de la viata obisnuita pe care a dus-o ca om, la cea plina de pericole si responsabilitati pe care o va duce ca vampir. Merit incearca sa dea impresia unui personaj care se razvrateste impotriva regulilor si care nu accepta sa se supuna orbeste celui caruia ii datoreaza loialitate si care i-a salvat viata, dar reuseste doar sa dea dovada de imaturitate, egoism si aroganta.
Nu am putut sa inteleg motivul pentru care Ethan este atras de Merit. Tinand cont ca are aproape 400 de ani, nu-mi pot explica de ce i-ar permite unei vampirite abia transformate, care nu este cu nimic mai speciala decat ceilalti unsprezece vampiri novici sau cei peste trei sute de vampiri din subordinea lui, sa-l provoace si sa-l trateze cu lipsa de respect. Atitudinea si comportamentul lui Ethan fata de Merit nu mi-au dat impresia unui vampir care a infruntat o multime de pericole, care a trait intotdeauna cu teama de a fi descoperit si de a-si vedea Casa distrusa si supusii masacrati si care stie ce riscuri isi asuma daca unul dintre vampirii lui se razvrateste, ci mai degraba mi s-a parut ca incearca sa pastreze aparenta unui lider atotputernic, desi in realitate nu poate controla si nu se poate impune nici macar in fata celui mai tanar vampir creat de el insusi.
Aceasi lucru l-am observat si in cazul lui Morgan, al doilea vampir la comanda Casei Navarre, care accepta sa fie umilit si insultat de Merit, totul in numele unei atractii fizice inexplicabile si lipsite de substanta.
Din pacate, autoarea a ales sa se concentreze mai mult pe aspectele paranormal romance, decat pe misterul reprezentat de criminalul vampir care incearca sa distruga Casele din Chicago, dezbinandu-i pe membrii acestora si facandu-i sa se banuiasca unii pe altii de implicarea in crime.
Mi-ar fi placut ca autoarea sa dedice cateva capitole istoriei vampirilor si celorlate personaje supranaturale, teriantropi, nimfe si zane, care mi s-au parut fascinanti si mult mai interesanti decat protagonistii.
Am apreciat personajele secundare, Catcher, vrajitorul puternic si rebel, Jeff, teriantropul pasionat de calculatoare, Lindsey, vampirita prietenoasa si amuzanta, Luc, vampirul misterios si sincer si Morgan, seducatorul vampir care devine liderul Casei Navarre, care au transformat volumul intr-o lectura fermecatoare, plina de actiune si momente tensionate.

5 comentarii:

Mischie Ana-Maria spunea...

Dupa parerea mea, nu este o carte foarte...iesita din comun. Seamana mult cu altele, dar totusi as vrea s-o citesc. O sa mai astept, deoarece banuiesc ca va aparea si la noi....candva:)).
Multumesc pentru prezentare si recenzie:)

Mischie Ana-Maria spunea...

Dupa parerea mea, nu este o carte foarte...iesita din comun. Seamana mult cu altele, dar totusi as vrea s-o citesc. O sa mai astept, deoarece banuiesc ca va aparea si la noi....candva:)).
Multumesc pentru prezentare si recenzie:)

Lupu Diana spunea...

De ceva timp nu mai citesc carti cu vampiri, strigoi, varcolaci si vrajitori, toate au inceput sa mi se para la fel. Vampirul cel rau/vampirul cel bun. Vrajitorul rau/vrajitorul bun...si mereu o "eroina" ce-i scoate din rutina zilnica si-i face sa fie mai buni :|
@Ana-Maria, nu cred ca o sa apara la noi prea curand. Aceasta carte mi se pare a fi genul editurii Leda, iar Leda mai are de scos o multime de carti...

Unknown spunea...

Inca o carte de adaugat la lista, subiectul pare cu adevarat miscator. Sunt un fan inrait al romanelor care au in prim plan supranaturalul si misterele, iar din cate am citit, nu are cum sa te plictiseasca.

Unknown spunea...

Deja cartile cu vampiri sunt prea multe . Ai de unde alege iar asta nu mi se pare ca aduce ceva nou fata de restul