vineri, 30 mai 2014

Recenzie Angelfall (Penryn & the End of Days #1) de Susan Ee

Angelfall este primul volum din seria Penryn and the End of Days scrisa de Susan Ee.

Au trecut șase săptămâni de când îngerii apocalipsei au descins pentru a distruge lumea modernă. Găștile stăpânesc ziua, în timp ce teama și superstițiile stăpânesc noaptea. Când războinicii îngeri își iau zborul cu o fetiță neajutorată, sora ei Penryn, în vârstă de șaptesprezece ani, va face orice pentru a o recupera.

Orice, inclusiv o alianță cu un înger inamic.
Raffe este un războinic care zace rănit și cu aripile rupte în stradă. Dupa o veșnicie în care și-a purtat singur luptele, se trezește salvat dintr-o situatie disperată de o adolescentă pe jumătate moartă de foame.

Călătorind prin întunecata și întortocheata America de Nord, se pot baza doar unul pe celălalt pentru a supraviețui. Împreună, călătoresc spre fortăreața îngerilor din San Francisco, unde ea va risca totul pentru a-și salva sora, iar el se va lăsa la mila celor mai mari dușmani ai săi pentru șansa de a fi întreg din nou.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.



RECENZIE.
În orasul pustiit și distrus în care găștile cutreieră străzile în timpul zilei, îi prădează și atacă fără milă pe supraviețuitorii, iar îngerii descind din cer in timpul nopții ucigându-i sau răpindu-i pe toți cei care le ies in cale, Penryn are dificila sarcina de a-și proteja sora paralizată și mama bolnavă de schizofrenie. După urgia adusă de îngeri asupra pământului, în speranta că vor găsi în afara orașului un loc în care să fie in siguranță, Penryn și familia ei încearcă să scape din ruinele celei care a fost cândva casa lor. Dar când nimeresc în mijlocul unei confruntări violente între ingeri, iar sora lui Penryn este răpită. aceasta decide să-l ajute pe îngerul rănit rămas în urmă și sa-l oblige să o ducă la fortareata îngerilor, unde Paige este captivă.
Întunecat, dramatic și obsedant, Angelfall este cel mai bun volum despre îngeri pe care l-am citit. Autoarea a creat o lume terifiantă în care îngerii nu sunt protectorii și gardienii oamenilor, ci ființe înfioratoare și periculoase a căror frumusete fizică se află în antiteză cu faptele pline de cruzime și atrocitățile pe care le săvârșesc. Violenți și nemiloși, aceștia au ucis milione de oameni și au transformat lumea odată civilizată într-o ruină devastată. într-un câmp de luptă unde doar cei lipsiți de îndurare îndrăznesc să pătrundă.
Penryn este una dintre cele mai impresionante eroine pe care le-am întâlnit în volumele young adult. Inteligentă, puternică, curajoasă și loială, Penryn nu se teme să-i înfrunte pe cei care i-au rapit sora și e dispusă să facă orice sacrificiu pentru a o salva pe aceasta. Devotamentul și altruismul de care dă dovadă Penryn este emoționant și înduiosator. Sfâșiată între teama că nu-și va mai găși sora, grija față de mama dispărută și groază că îngerul în care și-a pus încrederea o va trăda, Penryn străbate o lume dezolantă refuzând să renunțe la speranță și la o salvare aproape imposibilă.
De-a lungul volumului, am apreciat faptul că Penryn nu se lasă distrasă de atracția fizică pe care o simte față de Raffe, este conștientă că alianța lor este temporară și că acesta îi este dușman, chiar daca sunt momentan siliți să se ajute unul pe celălalt. Penryn nu a ezitat niciodată să-i reproșeze lui Raffe faptele pe care îngerii le comit, cruzimea și brutalitatea acestora, și să-l învinuiască pentru starea în care se află lumea, pentru distrugerile și crimele săvârșite de el și de ceilalti îngeri. Realistă și directă, Penryn demonstrează de la bun început că loialitatea ei este alături de oameni și că nu are niciun fel de iluzii că Raffe ar putea fi diferit de ceilalți îngeri.
Raffe, îngerul agnostic, arogant și misterios, care se îndoieste de motivul pentru care îngerii au fost trimiși pe pământ și care își dorește cu disperare să-și recupereze aripile, ascunde o mulțime de secrete. După ce vreme de mii de ani i-a vânat și i-a ucis pe nephilimii rezultați din relațiile dintre îngeri și oameni, Raffe se vede pus în situația de a se alia cu o ființă fragilă și vulnerabilă, care îi dovedește însă, clipă de clipă, că puterea unui om nu stă în forța fizică ci în abilitatea de a nu renunța niciodată la speranță. Uimit de curajul, perseverența, devotamentul, grija și dragostea nețărmuită pe care Penryn i-o poartă surorii ei, Raffe descoperă pentru prima dată tăria de caracter, puterea de sacrificiu, bunătatea și noblețea unui suflet uman. Silit să asiste la încercările pe la Penryn le înfruntă, la suferința pe care aceasta o îndură și la încrâncenarea cu care străbate lumea devastată de cei asemenea lui, Raffe își dă seama că cel lipsit de apărare în fața atracției pe care o simte este chiar el.
Legătura dintre Raffe cu Penryn se dezvoltă încet și natural, în timp ce se chinuie să găseasca adăpost și să supraviețuiască în lumea sumbră macinată de razboi și băntuită de orori inimaginabile care se ascund în întuneric. Relația lor este realistă, matură si emotionanta și evoluează treptat de la ură și teamă, la neîncredere și îndoiala, până la respect și atașament. Conversațiile pe care cei doi le poartă sunt înțesate de replici spirituale, sarcastice și amuzante, dar totodată tulburător de sincere, care te fac să-i îndrăgești pe cei doi protagoniști și să-ți dorești să izbândească în provocările la care sunt supuși.
Palpitant, plin de acțiune și suspans, Angelfall este genul de volum la care te gândesti zile întregi după ce-l citești, un volum care te șochează, te îndurerează și te ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină. Finalul devastator îți frânge inima și îți taie respirația silindu-te să privești cu groază experimentele repulsive, nefirești și mutante făcute de îngerii care dovedesc încă o dată că în spatele perfecțiunii angelice se ascunde o minte macabră, creatoare de abominații și lipsită de îndurare.
Fascinant și spectaculos, înzestrat cu personaje memorabile și o poveste de dragoste intensă și emoționantă, Angelfall este un roman superb, o lectură excepțională de neuitat.

9 comentarii:

Unknown spunea...

Se pare ca te-a incantat cartea, ma bucur mult. Cat despre mine... nu pot sa zic ca am o mare atractie fata de ea, dar ii voi da o sansa multumita recenziei tale. :)
Coperta este dementiala! <3

Madalina spunea...

Daniel, Angelfall este cea mai buna carte pe care am citit-o anul acesta :) M-a tinut cu respiratia la gura de la prima pana la ultima pagina. E plina de actiune si foarte palpitanta ^_^

Mischie Ana-Maria spunea...

Mi se pare originala ideea cu ingerii "rai". O sa adaug cartea in lista cu cele pe care doresc sa le citesc

Lupu Diana spunea...

E clar, trebuie sa citesc aceasta carte. Ma incanta sa vad aceste calitati la o eroina, niciodata nu mi-au placut personajele fara o personalitate puterinica si un simt al realitatii dezvoltat si e bine de stiut ca Penryn este tocmai genul meu.
Si stiu ca am mai spus asta, dar ador distopiile, asa ca are un plus inca de la inceput <3

Unknown spunea...

Wow superbă recenzia , și eu am adăugat-o in wishlist, mi-a adus un pic aminte de îngerul nopții

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa zic de aceasta carte.. Pare foarte bine structurata si interesanta, dar imi aduce foarte mult aminte de "Ingerul Noptii" de Becca Fitzpatrick, pe care am citit-o acum cativa ani in urma si pur si simplu m-a vrajit prin actiunea, povestea si personajele care o constituie. Nu stiu daca ai citit cartea sau daca ai auzit de ea. Sper sa imi raspunzi la acest comentariu :)

Mirela spunea...

Recunosc am toata seria in engleza, pur si simplu o ador.....E una din cele mai bune serii pe care le-am citit. Singurul lucru care nu-mi place e faptul ca e o trilogie, sincer i-ar mai trebui cateva volume.

Madalina spunea...

Anonim, scuze pentru întârzierea cu care îți răspund, abia acum am văzut comentariul tău. Angelfall e un volum superb, foarte captivant și emoționant. Mie mi-a plăcut mult mai mult decât Îngerul Nopții.

Madalina spunea...

Mirela, eu am citit doar primul volum și l-am adorat. Am tot amânat să citesc următoarele volume după ce am aflat că vor fi publicate de Editura Trei. Acum, abia aștept să apară și volumului al doilea ^_^