joi, 1 decembrie 2011

Concurs Leda

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat impreuna cu editura Leda.Puteti castiga unul dintre urmatoarele volume:

Divergent de Veronica Roth
Tradari de Lili St.Crow
Revelatii de Melissa de la Cruz
Jocul Minciunii de Sara Shepard

Pentru a participa la concurs raspundeti la intrebarea de mai jos si mentionati volum pe care va doriti sa-l castigati:

Care este personajul feminin preferat din cartile sau seriile publicate de editura Leda sau CORINTeens?Argumentati.

Concursul se desfasoara intre 1 decembrie si 12 decembrie.Succes.
Multumesc editurii Leda pentru cartile frumoase si pentru tot sprijinul acordat.

39 de comentarii:

Emma spunea...

Mie imi place foarte mult de Schuyler Van Alen sin Sange Albastru...de ce? Fiindca e jumi-om jumi-vampir.Imi mai place si pentru ca este sincera si ca lupta pentru drepturile si pentru ceea ce i se cuvine. Mi-as dori volumul Jocul Minciunii de Sara Shepard

Mirela spunea...

mi.as dori divergent....seria mea favorita este Instrumente mortale...personajul meu favorit este Clary...de ce? pentru ca ea lupta sa isi salvaze familia si prietenii nepasandu-i de consecinte sau de ce ar putea pati chiar ea

giorgiana spunea...

personajul care m-a impresionat cel mai mult a fost Roze, din Academia Vampirilor: am descoperit la ea un caracter puternic, o personalitatea placuta, multa ambitie,o inima mare, capabila sa-si sacrifice vita si visul de iubire pentru prietena ei Lisa, pe care ar apara-o cu pretul vietii, devotamentul ei fata de Lisa este cutremurator, renunta la oricine si orice pentru ea...imi place de ea puternica, capabila sa bata pe oricine, imi place de ea indragostita,fascinata de Dimitri, si am admirat-o ca a putut sa-i ia viata lui Dimitri, pentru a-l cruta de destinul de strigoi, reusind astfel sa-l salveze.
cartea dorita: divergent
giorgiana turcu

ioana alexandra spunea...

castigatorii se aleg pe baza raspunului??

Madalina spunea...

Da,castigatorii se aleg pe baza raspunsului :).

Rofel Carla spunea...

Buna.Cartea pe care mi-o doresc este DIVERGENT.
Sunt multe personaje feminine care mi-au placut.Claire din seria "Vampirii din Morgenville",Chloe din "Caderea".Dru din "Altfel de ingeri".Rose din "Academia vampirilor".Dar preferata mea este Eve.Un personaj evocativ care iti inspira incredere.Foarte desteapta dar totusi naiva.Puternica si curoajoasa , foarte nerabdatoare de a cunoaste dragostea adevarata.

monika.love96 spunea...

In primul rand imi doresc cartea Tradari de Lili St.Crow.
Personajul meu feminin preferat din serile publicate la editura Leda este Rose Hathaway din Academia Vampirilor.Imi place foarte mult de Rose deoarece lupta pentru tot ceea ce isi doreste.
Rose este genul de fata care daca te ameninta ca te bate,face in asa fel incat sa o si crezi.
In plus ea lupta pentru ceea ce isi doreste ea,dar si pentru ceea ce isi doreste Lissa.Rose este genul de prietena care te ajuta la greu,si care chiar ar fi in stare sa iti bata fostul prieten,daca acesta te paraseste.
Ea nu obisnuieste sa planga foarte des,asa cum fac multe fete,iar daca o face,o face intr-un loc in care nimeni sa nu o poata vedea.
Ce mi-a placut cel mai mult la Rose aste faptul ca ea nu a renuntat la iubirea ei fata de Dimitri,nici macar atunci cand acesta a fost transformat in strigoi,si nimeni nu mai avea incredere ca el o sa isi mai revina vreodata in starea lui initiala.Dar si atunci cand nu a renuntat sa afle cine a omorat-o pe Tatiana,si cine este sora sau fratele Lissei.
Deci prin urmare personajul meu feminin preferat este Rose.

Gheorghiev Alexandrah spunea...

in primul rand mi-as dori foarte mult primul volum din seria divergent sau jocul minciunii.Personajul meu preferat este Isabella Marie Swan din seria Twilight de Stephenie Meyer.De ce Bella?Pentru ca ma regasesc foarte mult in personalitatea ei:daca la inceput este o fata singura,retrasa,inchisa in sine,se schimba pe parcurs din momentul in care ea il cumoaste pe vampirul misterios Edward Cullen si pe familia acestuia.Cei doi trec printr-o serie de intamplari,unde ajung sa-si dea viata unul pentru altu si pe parcursul acestor intamplari viata Bellei se schimba complet.Cei doi ajung pana la urma sa se casatoreasca si sa nasca o fetita (poate cel mai scump personaj acestei serii) pe jumatate vampir,jumatate om si Bella si-ar da si viata pentru ea si o iubeste exact asa cum o mama isi poate iubi copilul:neconditionat,iar cand edward o paraseste in mijlocul padurii in ce-a de-a doua parte,Bella traieste cu adevarat luni de cosmar,singuratate fara nicio speranta sau vreo veste de la el sau Alice (sora lui),insa cand starea ei se potoleste cand isi petrece cateva clipe alaturi de Jacob (varcolacul indragostit de bella care isi va gasi sufletul pereche alaturi de fiica ei:Renesmee).Bella este un personaj:„o fată obișnuită” ca si noi adolescentele dar care ajunge sa se indragosteasca de un vammpir misterios.

Neagu Alina spunea...

Personajul meu feminin preferat este Rose din AV. De ce? Pai e foarte simplu, este acea fata independenta, cu tarie de caracter care nu lasa pe nimeni sa isi bata joc de ea. Asa ar trebui sa fie toate fetele din punctul meu de vedere. Ea chiar daca a ales iubirea in locul prieteniei a facut in asa fel incat a creat un echilibru intre ele. M-a uimit intensitatea cu care ea il iubeste pe Dimitri si loialitatea fata de Lissa. A trecut prin toate incercarile la care a fost supusa cu brio si e ceva admirabil. curajul ei nu se compara cu nimic, la 17 ani sa te lupti cu strigoii si sa privesti cum iti este ucis unul dintre prieteni si tu sa nu inebunesti mi se pare ceva uimitor. Sunt indragostita de aceasta eroina din seria AV si sunt sigura ca nu sunt singura care ii admira curajul si forta. Daca as scrie tot ce cred despre ea as crea un eseu de pagini nelimitate probabil.

Aa si cartea pe care mi-o doresc este "Revelatii" de Melissa de la Cruz.

Succes tuturor si felicitari pentru blog!

Cristina Otel spunea...

Cartea pe care as vrea sa o am in biblioteca este Jocul Minciunii de Sara Shepard.
Personajul meu preferat este Rose din Adacademia Vampirilor.O consider un personaj puternic, dispus sa lupte pentru ceea ce-si doreste.Nu lasa pe nimeni sa o calce in picioare si stie sa-si camufleze sentimentele.O adevarata razboinica capabila de orice sacrificiu, in inima ei domnind loialitatea dar si forta si taria de caracter.Este o veritabila prietena-ceea ce in ziua de azi printre oamenii obisnuiti nu se mai gaseste-incapabila sa se gandeasca la raul pe care l-ar putea face celor apropiati.Imi place mult de ea, insa cred ca motivul pentru care este personajul meu favorit consta in determinarea ei, in deciziile grele ce au trebuit luat(intoteauna a luat decizia corecta).Faptul ca l-a ucis pe dimitri nu demonstreaza cruditatea ei,dimpotriva,demonstreaza iubirea ei nemarginita, cutremurul din inima ei.Aceasta decizie-cea mai grea, cred- ne-a aratat adevarata ei putere, puterea de a nu fi egista ci altruista.Oricine in locul ei l-ar fi lasat in viata cu gandul ca il iubeste prea mult,dar ea a stiut ca moartea i-ar fi adus lui pace interioara.Putem afirma,intr-un fel, ca Rose s-a sacrificat pentru iubirea lor.Din aceste motive eu o consider un personaj bine conturat de autoarea Richelle Mead, diferit de alte personaje prin taria de caracter, prin puterea de sacrificiu, prin intensitatea iubirii purtata lui Dimitri(nu toata lumea isi omoara prietenul doar ca sa-i fie lui bine, tu ramanand cu suferinta in inima), prin adevarata afectiune purtata Lissei, prin solidaritate.Chiar sunt ferm convinsa ca Rose are toate calitatile, toate picanteriile, toate ingredientele unui personaj feminim impecabil.O fata cu forta unui barbat.


Scuzati-ma pentru al doilea comm,dar am obsevat ca nu mi-am scris numele si am crezut ca ar fi vreo problema.

Ingrid. spunea...

Imi doresc Jocul Minciunii.Personajul meu favorit este Chloe.Este foarte agila si curoajoasa.Schimbarea ei de la 16 ani este foarte rapida si lucruriile incep sa se schimbe foarte repede.Ea cade din Turnul Coit si nu pateste nimic.Ea nu este foarte uimita de acest lucru dar dupa ceva timp sa intampla mai multe si devine interesata.Este o fie foarte convingatoare si da pe toata lumea pe spate.Romantica si sesibila.Un personaj ideal:X

vdm:X:X:X spunea...

Editura LEDA mi s-a parut interesanta ,deoarece citesc VAMPIRII DIN MORGANVILLE,unde personajul principal in cazul fetelor este Clare,o fata care a venit in Morganville,unde fiind mai neajutorata a fost protejata de prietenii ei :Shane,Michael si Eve,acum se lupta ca sa-i protejeze pe acestia cu orice pret,supunandu-se vampirului fondator : Amelie,si ajungand la o aproape supunere asupra tatalui lui Amelie:Bishop.Cartea care m-ar fascina ca premiu este JOCUL MINCIUNII DE SARA SHEPARD.:x

Andreea C. spunea...

Hei ! Cartea pe care o doresc este Divergent de Veronica Roth.

Personajul feminin preferat, in cazul meu, este Cat din seria Aventurile lui Cat Royal, un personaj pe care am vazut ca nu l-a mentionat nimeni, fie pentru ca ori nu face parte din CORINTeens si gresesc eu, ori pentru ca seria nu este foarte populara. Intradevar, nu au fost traduse decat 2 carti din serie, ceea ce nu m-a ajutat s-o analizez pe Cat prea bine, dar din acele 2 carti, Cat a devenit personajul meu preferat. De ce ? Pentru ca, nu este ca celelalte personaje feminine care pot face totul de unele singure; Cat a fost adoptata si adusa la teatru, cand era foarte mica, aceasta crescand ajutandu-i pe cei din teatru. Acest fapt nu a ajutat la feminizarea ei ci din contra, aceasta este ca un baiat adolescent, mereu cautand necazuri. Cat desi este asa de baietoasa cum am mentionat inainte, recunoaste ca are si o latura feminina mai des intalnita, dar in timpul un incaierari, chiar nu este ea cea care se lupta, aceasta nedescurcandu-se fara o arma; din aceasta cauza isi are prietenii care sa o ajute. Cat nu este genul de eroina Mary-Sue pe care o intalnesc aproape in orice carte, si de aceea este preferata mea.

Bonnie Ithil spunea...

Personajul feminin care mi-a atras atentia in mod deosebit la editura Leda este Georgina Kincaid pentru ca e o femeie puternica si chiar daca este un sucub o creatura a iadului ea nu se considera malefica si din contra lupta pentru cei pe care ii iubeste si nu se lasa condusa de instictele ei de sucub si face victime cat mai putine si de la care nu se alege cu prea multa "viata", pentru un sucub duce o viata chiar normala are o pisica si lucreaza intr-o librarie ba chiar se si indragosteste si de asta imi place asa mult si sper sa se termine bine pt ea si Seth :D
Imi doresc Jocul Minciunii sau Divergent.
Te urmaresc prin GFC cu numele Ithil.

Geanina spunea...

Personajul meu preferat este Georgina Kincaid.
M-a cucerit chiar din prima carte fiind genul acela de fata dupa care orice baiat tanjeste. Este un demon sexy si elegant, atragand privirile oricarui muritor si reusind sa le absoarba energia. Daca ar fi reala Georgina ar cuceri inima orcarui baiat si ar fi modelul fetei perfecte.
Ce m-a fermecat la acest frumos sucub este faptul ca, desi poate avea orice baiat, ea se simte atrasa de Seth, un simplu scriitor. Daca ar fi sa ma aseman cu acest personaj nu cred ca as avea forta sa resping persoana iubita doar pentru a nu-i face rau. Cred ca acest lucru evidentiaza forta sa morala, poate ca isi doreste sa fie un simplu muritor si sa poata iubi, dar ea continua sa lupte. Sufletul sau este sfasiat deoarece nu poate nici sa il sarute pe barbatul iubit. Seth este o persoana extraordinara, o accepta pe Georgina, ii este alaturi la greu desi aceasta este un demon.
Richelle Mead reuseste sa-mi capteze atentia si admiratia cu acesta superba serie plina de dragoste, pasiune , crime , dar si tristete si regret. Extraordinara autoare mizeaza pe intruchiparea unei fiinte complexa, foarte puternica, frumoasa, ce tradeaza regrete prufunde.

Cartea dorita: Revelatii de Melissa de la Cruz

Ana spunea...

Un personaj care m-a fermacat din primele pagini este Elena Gilbert, unul dintre personajele principale ale seriei Jurnalele Vampirilor. La inceput ea fiind ambitioasa, obisnuita sa i se dea tot ce vrea, ea se schimba radical cand se indragosteste de frumosul vampir Stefan, devenind astfel mai buna. L.J.Smith a reusit s-o faca pe Elena atat de placuta, incat am plans cand a murit, am ras cand a a inviat si am luptat cu ea pentru a-l recupera pe Stefan. Faptul ca am reusit sa ma atasez de ea atat de mult o face pe Elena Gilbert sa fie personajul meu feminin preferat.

Cartea doriat : Jocul Minciunii de Sara Shepard.

ioana alexandra spunea...

Personajul feminin preferat este Dru Anderson din "Altfel de ingeri" de Lili St.Crow
Dru nu are decat 16 ani, dar este o adolescenta foarte matura si puternica pewntru varsta ei.
Atunci cand tatal ei, singura persoana pe care o mai are din familie, este transformat in zombi si incearca sa o ucida, aceasta, desi sub influenta socului, nu sta mult pe ganduri si sare la lupta pentru a-si salva viata. Desi, intr-un fel zombiul ii aminteste de tatal ei ("aceiasi ochi albastri ca gheata, tiviti de gene spalacite"), Dru gaseste forta necesara si il omoara. Dru isi demonstreaza curajl si aptitudinile ei de luptatoare si atunci cand se bate cu un varcolac si cu un caine in flacari, pentru a-i salva viata prietenului ei cel mai bun, Graves. Dru este atat de puternica si are atat de mult sange rece incat este in stare sa il omoare si pe Graves, baiatul care a ajutat-o enorm, atunci cand acesta risca sa se transforme in varcolac. Dar asta nu inseamna ca Dru nu are scrupule. Din contra, ea este o persoana buna care face ceea ce este necesar cu scopul de a salva oamenii de monstri. Inca de mica Dru a fost invatata sa lupte, sa nu se dea niciodata batuta. S-a resemnat cu gandul ca mama ei murise, desi era doar o copila pe-atunci. Stie sa manuiaca foarte bine o arma, in acelasi timp fiind si o persoana sensibila care tanjeste dupa momentele in care era impreuna cu bunica si tatal ei. La sfarsitul primului volum, autoarea ne arata o alta latura a lui Dru: dupa toate incercarile la care este pusa si dupa toate situatiile oribile prin care a trecut, eroina noastra nu isi mai ascunde emotiile si plange in bratele lui Graves. Iar asta face din Dru un personaj mult mai credibil, complet si complex. As vrea sa am o prietena ca Dru: curajoasa, inteligenta, de incredere. O luptatoare in mainile careia iti poti lasa propria viata, pentru ca sigur ti-o va apara pana la ultima ei suflare.
imi doresc Divergent sau Jocul minciunii sau Tradari

Alexandra D. spunea...

Personajul meu preferat este Rose din Academia Vampirilor. De ce Rose? Simplu!
Deoarece Rose are un caracter puternic , deoarece nimic nu o invinge. Rose lupta pana la sfarsit sa isi aduca iubitul inapoi si nu renunta. Imi place Rose pentru ca are incredere in ea si in ceilalti, pentru ca atunci cand a pornit in salvarea lui Dimitri ea se baza pe o poveste si totusi nimeni si nimic nu a oprito.
Imi place Rose pentru ca nu face compromisuri, pentru ca nu alege intre prieteni si iubire ,ea vrea totul de la viata si ar fi instare sa faca orice ca sa obtina ceea ce vrea. Imi place Rose deoarece cred ca fiecare dintre noi avem ceva din ea si totusi trebuie sa invatam sa lasam acel ceva sa iasa la lumina doar asa , candva vom obtine si noi totul:)
Cartea dorita : Jocul Minciunii

Iuliana spunea...

Damon din Jurnalele Vampirilor. Este posibil sa fiu influentata si de personajul din serial dar mi se pare fermecator, hot, comic, cu replici potrivite in momente potrivite. Este adorabil cand da dovada de sentimente chiar daca in cele mai multe situatii se da mare vampir fara sentimente :)

Volumul pe care mi l-as dori : Revelatii de Melissa de la Cruz

Madalina spunea...

@Iuliana,intrebarea concursului este: care este personajul feminin preferat,nu masculin.Te rog sa fii mai atenta la intrebare.La concursul anterior era vorba despre ecranizari.Acum nu au relevanta personajele din seriale sau filme.Te rog sa te referi la carti :).

Anonim spunea...

Luiza
Personajul meu feminin favorit este Chloe Saunders.In primul rand,am ales-o pe ea ca fiind personajul meu favorit deoarece este o tanara de doar 15 ani care reuseste sa faca fata unor obstacole ale vietii deosebit de grele.Chloe este de asemenea o fata foarte isteata si ambitioasa si cu un suflet bun,acordand tuturor o sansa.In al doilea rand,la cei doar 15 ani ai ei este inzestrata cu o putere foarte mare,pe care pe parcurs ea invata cum sa o controleze.Chloe este prezenta pe tot parcursul actiunii,reusind sa faca fata oricarei situatii indiferent de cat de dificila ar fi.In concluzie pot afirma,ca din cartile citite pana acum ,Chloe Saunders este personajul feminin pe care l-am remarcat si l-am catalogat ca fiind mai special decat toate celelalte,deci am ales ca ea sa fie personajul meu favorit

Cartea pe care mi-o doresc este :Jocul Minciunii

predutancuta spunea...

Eu as vrea sa castig DIVERGENT deoarece mi-a atras atentia prezentarea cartii si mi-a starnit interesul pentru a o avea si a o citi. Ca personaj feminin preferat este Sookie Stackhouse din seria Vampirii sudului.Imi place la nebunie deoarece este modelul ideal de persoana pentru mine,indrazneata,curajoasa peste masura uneori,amuzanta,senzuala si lista poate continua.In concluzie imi plac foarte mult aceste carti din Seria Vampirii sudului si in special Sookie deoarece se poate adapta in orice situatie si e extrem de inteligenta.

Alexandra spunea...

Cartea pe care mi-o doresc este Divergent...saau Tradari sau Jocul Minciunii.

Personajul meu feminin preferat este Katniss Everdeen, protagonista seriei Jocurile Foamei.
Katniss este genul acela de personaj puternic, impresionant prin forta, perseverenta, inteligenta, care iti ramane adanc intiparit in minte chiar si dupa ce ai terminat de citit cartea.
Ea locuieste impreuna cu mama si sora ei in Districtul 12. Tatal ei a murit cand Katniss avea 11 ani, mama ei a intrat intr-o depresie adanca. Astfel rolul de tata si de mama i-a revenit protagonistei. A fost nevoita sa se maturizeze fortat, de la o varsta inca frageda, pentru a putea supravietui, pentru a avea grija de sora ei mai mica.
Katniss a inceput sa vaneze si sa caute plante prin padurile din jurul districtului desi totul era ilegal. Era singura ei sansa de supravietuire. Asa se intalneste cu Gale, care in scurt timp devine cel mai bun prieten al ei.
Katniss este independenta, o supravietuitoare, gata sa se descurce in orice situatie. Cea mai importanta persoana din viata ei este sora ei Prim, pentru care ar face orice si astfel schimba locul cu ea in momentul in care este aleasa tribut pentru Jocurile Foamei. Celalalt tribut din districtul ei este Peeta, baiatul care a salvat-o de la infometare la varsta de 11 ani. Sentimentele ei pentru el inca de la inceput sunt retinute. Doar unul putea sa supravietuiasca Jocurilor.
Cei doi impreisoneaza Capitoliul, infatisandu-se ca un cuplu "nascut sub o stea potrivnica"
La sfarsitul primului volum Peeta si Katniss sunt singurii ramasi in viata, dar Capitoliul decide ca doar unul poate supravietui. Katniss nu accepta ca Peeta sa moara si astfel cei doi decid sa moara impreuna mancand fructe otravite. Capitoliul opreste jocurile, ii lasa pe amandoi sa traiasca, dar Katniss deja devenise pentru oamenii din districte infatisarea sperantei, a rebeliunii.
Este puternica, incapatanata si face totul asa cum vrea ea, uneori neluand in seama dorintele celorlalti.
Este un personaj care ii protejeaza pe cei iubiti, cu pretul vietii ei. De aceea alege sa schimbe locul cu Prim si sa il salveze pe Peeta in cea de-a doua carte a seriei. Luptatoare, nu s-ar da niciodata batuta, oricate piedici i-ar pune in cale viata. Inteligenta, stie cum sa supravietuiasca in Arena si cum sa evite pericolele Capitoliului.
Ea este Katniss, "fata care a fost in foc", asa cum o numeste Cinna, un personaj demn de tinut minte :)

2007 spunea...

Buna...cartea pe care mi-as dori mult sa o castig ar fi Revelatii de Melissa de la Cruz sau Divergent de Veronica Roth (daca ar trebui sa aleg dintre cele 2...hmm cred ca as alege Revelatii de Melissa de la Cruz)

Si acum personajul meu preferat de la Leda. Hmm acesta ar fi Rose Hathaway,o fata dhampir care in ciuda vietii ei grele a ales sa lupte si sa se dedice unui scop mai inalt. Acela de o apara pe Lisa Dragomir, ultimul Dragomir ramas, cea mai buna prietena si cea care a intors-o din Lumea mortilor. Caracterul ei puternic si ironic m-a amuzat de cele mai multe ori. Nu e usor sa te pui pe locul 2, mai ales atunci cand te indragostesti. O apreciez mult pe Rose ca indiferent cat de mult il iubeste pe Dimitri in final, a ramas credincioasa Lisei. Si personal cred ca loialitatea e unul din trasaturile care o caracterizeaza cel mai bine pe Rose.

Iuliana spunea...

Madalina imi cer scuze ca am comentat total aiurea, dar oboseala si-a spus cuvantul...Promit sa fiu mult mai atenta de acum incolo : )

Revenind la concurs, Dru Anderson este personajul preferat. Este un altfel de eroina, mult mai umana si mai apropiata de realitate.
Desi pe coperta cartii apare descrierea:
“Întunecată, periculoasă, sexy! Dru Anderson este o nouă eroină dură, a cărei poveste o veţi citi dintr-o suflare.” , se pare ca cititorii se pot identifica cu multe dinte personaje, pentru ca Dru este o adolescenta care se teme, este speriata si destul de nesigura.

Cartea dorita: Tradari - Altfel de ingeri 2

Rax spunea...

Aleg cartea " Jocul minciunii " ;
Imi place foarte mult serialul "The lying game" si ,evident , personajul principal - Alexandra Chando - care interpreteaza in acelasi timp si pe Emma si pe Sutton , cele doua surori gemene care s-au regasit . Emma ii ia locul lui Sutton pentru ceva vreme in timp ce Sutton se afla in LA incercand sa o gaseasca pe mama lor biologica. In incercarea lui Sutton de a o cauta pe mama lor ea cade intr-o capcana a tatalui lui Madeline Rybak , anume Alec Rybak care ascunde o poveste ciudata in urma interesului sau neobisnuit de a nu le lasa pe cele doua fete sa-si intalneasca mama. Din pacate serialul a luat o pauza si sunt destul de suparata din cauza acestui fapt , insa astept cu sufletul la gura urmatoarele episoade. De asemenea sunt convinsa ca aceasta carte este mult mai interesanta decat serialul , ceea ce ar insemna ca este perfecta si as dori sa o am.

cassandra spunea...

as dori cartea divergent de veronica roth.

personajul meu preferat este sookie stackhouse din seria vampirii sudului.
in afara limbajului colorat si a propensitatii de a se baga in bucluc cu fiecare ocazie ivita, sookie este o femeie puternica, agila, care isi apara prietenii si familia, care a reusit sa ignore insultele pe care le primea cand era mica, o femeie care nu renunta la ceea ce crede ea ca este bine in fata pericolului, cu principii si idei bine inradacinate.
este amuzanta si are gura sparta, dar este si ironica si sarcastica si imi place ca nu se lasa intimidata nici de cei mai batrani dintre vampiri.

doria10 spunea...

Mi-ar place sa castig cartea "Tradari" de Lili St. Crow pentru ca am citit primul volum "Altfel de ingeri" si am ramas fascinata de personajul principal: Dru Anderson, o fată dură, înarmată, periculoasă, şi gata de lupta oricand. Este pusa la multe incercari si situatii dificile care ii intaresc personalitatea. Este o luptatoare si o invingatoar, mi-ar place sa fiu ca ea.
Sarbatori fericite!!!

ioana alexandra spunea...

Mada stiu ca am scris mai sus ca particip pentru Divergent sau Jocul minciunii sau Tradari, dar renunt la Tradari deoarece am facut rost de ea.
asadar particip numai pentru primele doua. sper sa nu fie nici o problema ca m-am razgandit:)

Anonim spunea...

personajul meu feminin preferat din seriile publicate de editurile leda si corint junior este sookie stackhouse :D. de fiecare data cand ma gandesc la ea imi vine un zambet pe buze. am descoperit-o acum vreo 3 ani si mi-a placut de la "prima citire" :D, pentru ca e foarte nostima, nu are aere de stie-tot, este constienta ca nu este o mare inteligenta, are simtul umorului si al autoironiei foarte dezvoltat, nu e plangacioasa, desi "darul" ei i-a fost mai degraba un chin toata viata, stie sa aleaga ce-i mai bun pana la urma (adica pe eric :D) si incaseaza tot felul de "noutati" cu mult stoicism :D. pe deasupra are un talent iesit din comun de a se baga in tot felul de belele si e incapatanata ca un catar :D.
acum am citit cu atentie intrebarea si n-am mai raspuns aiurea de data asta =))
cartea dorita: Tradari, Revelatii sau Divergent (in aceasta ordine). multumesc.

luci10 spunea...

As vrea sa castig cartea "Divergent" de Veronica Roth
Imi place mult inteligenta, umorul, sensibilitatea, spiritul de justitie si bunul-simt al personajului Elizabeth Bennet din "Mandrie si prejudecata", un roman atat de indragit al lui Jane Austen (Colectia Leda Clasic). De cate ori il recitesc, ma bucur ca binele este rasplatit si ca Lizzie isi gaseste sufletul pereche...totodata ma intristeaza soarta femeilor din acea perioada, singura lor menire fiind sa devina sotii, eventual sotia cuiva bogat, care sa le scoata familia din impas...

crespo spunea...

"Jocul Minciunii" de Sara Shepard este carea care as vrea sa o castig.
Personajul feminin preferat este Elena din cartea "Un viitor strălucit" de Catherine Cusset. Ea este născută în Basarabia, ramane orfana, o adopta o matusa, face facultatea in Romania si devine o eleva model. Are un vis: acela de a parasi România comunistă a lui Ceauşescu şi de a emigra în Statele Unite. Se indragosteste de un student evreu, spre marea dezămăgire a familiei. În ciuda opreliştilor, se va căsători cu Jacob, pe care-l va urma în Israel şi care îi va deveni o imensă povară. De aici, până în ţinutul visurilor sale, America, nu va mai fi decât un pas. Dar viitorul nu este nici el perfect. Elena, devenită acum Helen sacrifica totul pentru fiul ei, dar el o dezamageste şi care se căsătoreşte cu o franţuzoaică. Relaţia dintre ea şi noră va deveni miezul romanesc al cărţii.

andradarling spunea...

Revelatii de Melissa de la Cruz, mi-ar place sa o am in biblioteca. Am citit primele doua volume, le-am imprumutat. O sa fie o surpriza placuta pentru mine daca castig cartea. Va multumesc pentru ca organizati astfel de concursuri!
Personajul meu favorit este Chloe Saunders o adolescenta care vroia sa aiba o viata normala. Ea trece prin situatii neobisnuite carora trebuie sa le fac fata. E interesant cum reuseste ea sa ramana in viata.
Imi plac cartile despre adolescenti.

alex121 spunea...

"Divergent" de Veronica Roth este cartea care vreau s-o castig.
Imi plce Dru Anderson din "Altfel de ingeri" de Lili St. Crow pentru ca este o fata dura care stie sa se lupte cu tipii rai. In viata nu poti avea incredere in oricine si e foarte greu sa-ti dai seama cine meria increderea ta.

criss18 spunea...

"Jocul Minciunii" de Sara Shepard este cartea care m-ar incanta de sarbatori.
Imi place Claire Danvers din "Balul fetelor moarte" de Rachel Caine pentru ca e o adolescenta care stie cum sa treaca cu bine prin provocarile cei ies in cale.

Darkflayer spunea...

"Jocul Minciunii" de Sara Shepard sau Revelatii de Melissa de la Cruz miar placea sa castig.
Personajul meu preferat este Chloe Saunders din seria Fortele Raului.
Imi place ca desi apare ca fiind o adolescenta normala poseda un dar frumos dar si periculos in acelasi timp. Chloe fiind inchisa in sanatoriu, aici urmează probleme tipice de persoană nouă care se integrează greu şi apoi obişnuitele belele în care se bagă fata nouă pentru că e mai perspicace şi mai de încredere decît alţii.Da dovada de curaj in momentul in care infrunta viziuniile care i se afiseaza in fata ochilor. Chloe este un personaj foarte bine conturat prin acţiunile ei, căci altfel caracterizările lipsesc cu desăvîrşire; cu bune – este capabilă de empatie, învaţă bine, are preocupări artistice, şi cu rele – minte şi manipulează oamenii atunci cînd este în avantajul ei şi vă asigur că asta nu o transformă într-un personaj negativ, aşa cum ar suna la prima vedere. Este adolescentul tipic, uşor interiorizat, neînţeles, cu duşmani şi cu prieteni, care încearcă să-şi rezolve singur problemele. Într-un şir lung de eroine de cărţi fantasy, Chloe este unică prin faptul că are şi alte preocupări în afară de băieţi, dragoste şi/sau sex , iar cînd vine momentul, ştie să se bazeze pe propriile forţe fără să aştepte să fie salvată de un cavaler în armură strălucitoare. Armstrong a ştiut cum să contureze un personaj uman cu defecte şi calităţi şi tocmai asta o face pe Chloe credibilă în peisajul cărţii în care autoarea a adunat cît mai multe personaje de legendă: necromanţi, vrăjitori, semidemoni şi vîrcolaci, toţi la fel de credibili.

Ryuu spunea...

As vrea sa castig divergent

De cand am inceput sa citesc Altfel de ingeri, Dru a devenit personajul meu favorit. Nu numai ca este construit pe placul meu, dar are ceva in plus ce ma atrage, si sincer nu stiu ce.
Felul in care actionaeaza in situatii de stres e....absolut superb.

Ade spunea...

Succes!

Anonim spunea...

Cartea pe carea as vrea sa o castig ar fi "Revelatii". Personajul meu preferat din cartile publicate de editura leda este cu siguranta:Chloe, din seria "Fortele raului absolut". In primul rand mi-a placut atitudinea pe care o avea in situatii limita, dar si inteligenta de care dadea dovada. Mi sa parut o fata care nu se supraaprecia, deoarece se considera doar o simpla fata. Mi-a placut foarte mult trecerea sa de la o simpla fata la o super necromanta, de asemenea fiiind una dintre cele mai bune personaje feminine dintre toate cartile....:D