sâmbătă, 3 decembrie 2011

Storm (Elemental #1) de Brigid Kemmerer


Pamant, foc, aer, apa. Ei au mai multa putere decat poti visa.
Inca de cand fostul ei iubit a raspandit acele minciuni despre ea, Becca Chandler obtine toti baietii. Toti cei pe care nu-i vrea.
Apoi il salveaza pe Chris Merrick de o baiate din parcarea scolii. Chris este diferit. Foarte diferit. El poate controla apa. La fel cum fratii sai pot controla focul, vantul si pamantul. Sunt puternici. Periculosi. Marcati pentru moarte.
Si acum ca stie adevarul, asa e si Becca.
Secretele sunt greu de pastrat cand viata ta este miza. Cand Hunter, noul baiat misterios de la scoala, pare sa aiba talentul de a fi in locul nepotrivit in momentul potrivit, Becca crede ca poate avea incredere in el.
Dar apoi Chris se lupta umar la umar cu Hunter, iar Becca se intreaba cine ascunde cel mai periculos adevar.
Incepe furtuna.

RECENZIE.
Intr-o seara, tarziu, in parcarea scolii, dupa un curs de autoaparare, Becca vede un baiat batut cu brutalitate de alti doi baieti mai mari. Ingrijorata pentru viata lui, decide sa-l salveze chiar daca se pune si pe ea in pericol.
Ei bine, Becca nu se astepta ca baiatul batut sa fie nimeni altul decat Chris Merrick, fratele mai mic al popularilor gemeni, Nick si Gabriel Merrick. Nu se astepta nici sa fie rugata de Chris sa-l duca acasa in locul unui spital sau sa fie interogata de Michael, cel mai mare dintre fratii Merrick, despre motivul ascuns din spatele faptelor ei. In fond, i-a facut un bine lui Chris salvandu-l.
Curand, Becca descopera ca nu toata lumea e de aceeasi parere, cand cei doi baieti care l-au atacat pe Chris decid sa-i faca o vizita la locul de munca si sa o ameninte. Singura ei salvare se dovedeste a fi Hunter, noul si misteriosul ei coleg, care apare in momentul oportun si ii pune pe fuga pe cei doi.
Se pare ca in spatele fatadei de aparenta normalitate fratii Merrick ascund cateva secrete si o multime de dusmani periculosi si decisi sa-i distruga indiferent care va fi pretul.
Nu dureaza mult pana cand Becca se trezeste prinsa la mijloc intre Chris, baiatul brunet cu ochi albastri fermecatori care incearca sa se apropie de ea, Hunter, care ii e intotdeauna alaturi si dorinta de razbunare a dusmanilor fratilor Merrick.
Cand Chris ii dezvaluie adevarul despre abilitatile neobisnuite ale lui si ale fratilor lui, Becca stie ca trebuie sa le pastreze secretul si sa faca tot ce-i sta in putinta sa-l ajute pe Chris impotriva celor care-i vor moartea.
Storm a fost un volum captivant, imprevizil si fermecator, iar cei patru fratii, Michael, care controleaza pamantul, Nick, controleaza aerul, Gabriel focul, iar Chris apa m-au cucerit de la primele pagini. Ramasi singuri dupa moartea parintilor lui, cei trei fratii mai mici (gemenii in varsta de 17 ani si Chris in varsta de 16 ani) au fost crescuti de Michael, care abia avea 18 ani cu cinci ani in urma cand si-au pierdut parintii. Fortati sa suporte hartuiele constante si agresivitatea celor care nu pot stapani elementele, precum o fac ei, fratii Merrick se trezesc fortati sa lupte pentru a-si salva atat viata lor, cat si pe a Beccai, cand Ghidul soseste in oras pentru a stabili daca cei patru fratii reprezinta un pericol si trebuie sau nu sa fie ucisi.
Mi-a placut foarte mult Michael si grija lui pentru fratii sai, Nick, care incearca sa-l tina in permanenta pe fratele lui geaman, Gabriel, cat mai departe de pericole, Gabriel care stapaneste sarcasmul la fel de bine precum stapaneste mingea in teren si Chris, care ar face orice pentru a o proteja pe Becca si care e la fel de amuzant si adorabil precum fratii lui mai mari.
Becca este un personaj puternic, o luptatoare, care in ciuda faptului ca fostul ei prieten raspandeste zvonuri rautaciose despre ea prin liceu, reuseste sa mearga mai departe, sa fie curajoasa in ciuda pericolelor care o inconjoara si sa-i infrunte pe cei care i-au facut rau.
Mi-a placut ca relatiile dintre personaje nu au fost fortate, Becca nu s-a grabit sa-l aleaga pe unul dintre cei doi baietii care o plac, Chris si Hunter, lucru care a dat realism volumului si datorita caruia, pentru prima data, nu am mai avut parte de o eroina care hotaraste din primele capitole ca iubirea vietii ei este un anumit personaj pe care il urmeaza orbeste pana la final. A incercat sa se apropie de ambii baieti si sa-si dea seama care dintre ei este cel de care se simte cel mai atrasa si pe care si-l doreste alaturi. Nici relatiile de prietenie nu s-au legat rapid, personajele si-au oferit increderea incetul cu incetul, au fost sceptice la inceput si s-au apropiat cu prudenta unii de ceilalti.
Astept cu nerabdare al doilea volum din aceasta serie, Spark, in care sper sa aflam mai multe despre puterile fratilor Merrick, ale lui Hunter si Beccai, despre Ghizi si despre planurile dusmanilor lor.

7 comentarii:

Darkflayer spunea...

dragut baiatul de pe coperta

Anonim spunea...

in legatura cu TWD dupa tv-blog... poftim id-ul meu ca sa-ti dau sezonul 1
id: ovidiuuu_94

JustLaugh spunea...

imi place carte mai ales coperta:>:D

ioana alexandra spunea...

interesanta descrierea cartii

Oanaaa. spunea...

Mai e putin :) sunt foaarte draguti baietii!:))

Ade spunea...

Sper sa apara si la noi

Unknown spunea...

Mi se pare prea tare seria...cu baieti draguti...trebuie sa apara si volumul doi curand