vineri, 31 octombrie 2014

Concurs

Incepand din 1 noiembrie, puteti participa la un nou concurs pentru cei mai fideli vizitatori ai blogului. Vizitatorii blogului care posteaza cele mai multe comentarii pana in data de 30 noiembrie, pot castiga unul dintre urmatoarele volume:

Daca as ramane
A werewolf in Manhattan
(volum in engleza)

Succes :)
Participantii la concurs se pot inscrie lasand un comentariu la aceasta postare cu numele pe care-l folosesc cand posteaza comentarii si titlul volumului pe care si-l doresc.

Regulament:
Participantii la concurs pot posta maxim 5 comentarii/zi
Comentariile trebuie sa contina minim 5 cuvinte
Sunt luate in considerare doar comentariile de la articolele postate incepand cu data de 1 noiembrie.
Nu este permis mai mult de un comentariu/postare pentru fiecare participant, exceptand comentariile care raspund la intrebari puse de alti comentatori.

Concursul se desfasoara intre 1 si 30 noiembrie.

Castigatoarele concursului de fidelitate

Castigatoarele concursului de fidelitate sunt:

Romina Gianina a postat 104 comentarii si a ales Pulbere de stele
Stan Georgiana a postat 99 comentarii

Georgiana, ai ales Pulbere de stele, care a fost castigata de Romina deoarece a postat cele mai multe comentarii. Iti voi trimite celalalt volum aflat in concurs, Rules of Attraction :)

Felicitari castigatoarelor si lectura placuta ^_^

Pe pozitia urmatoare s-a clasat Andra Raluk (30 comentarii)

Va multumesc tuturor pentru comentarii :) In luna noiembrie veti putea participa la un nou concurs pentru cei mai fideli comentatori.

Castigatoarele sunt rugate sa trimita un mail la adresa madalinacionca@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, adresa si numarul de telefon).
Daca in termen de 7 zile, una dintre castigatoare nu-si revendica premiul, urmatoarea persoana din lista va fi desemnata castigatoare.

Castigatoarea concursului Librex

Castigatoarea concursului Librex a fost aleasa prin tragere la sorti cu ajutorul site-ului random.org.
Castigatoarea volumului Adulter este deea s
Felicitari si lectura placuta :)

Castigatoarea este rugata sa-mi trimita un mail la adresa madalinacionca@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, adresa si numarul de telefon). Daca in termen de 7 zile, castigatoarea nu-si revendica premiul, urmatoarea persoana din lista va fi desemnata castigatoare.

Multumesc librariei online Librex pentru acest volum, pentru sansa de a organiza acest concurs si pentru tot sprijinul acordat.

Recenzie Incercarile focului (Captiv in labirint #2) de James Dashner

Thomas a crezut că rezolvarea Labirintului reprezintă sfârșitul cumplitei lui aventuri. A crezut că s-a terminat cu variabilele, cu alergatul. A crezut că toți Poienarii își vor relua viețile, dar nu și-a închipuit la ce fel de existență se vor întoarce.

În Labirint, viața era ușoară. Aveau mâncare, aveau un adăpost și siguranță, înainte ca Teresa să declanșeze sfârșitul. Dar, în lumea de dincolo de Labirint, sfârșitul începuse cu mult timp în urmă. În locul libertății sperate, Poienarii se află acum în fața unei noi încercări: ei trebuie să străbată un deșert torid, pândiți de amenințarea unor furtuni cataclismice și, mai ales, a unor ființe omenești devastate de o boală misterioasă, Arșița, care îi transformă treptat într-un soi de monștri insensibili,
sălbăticiți.

Va ține oare Thomas secretul libertății ascuns undeva în adâncul minții sale? Sau va rămâne pentru totdeauna în stăpânirea Răului?

Multumesc editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Litera.

RECENZIE.
Continuarea volumului Captiv în labirint, Încercările focului se dovedeşte a fi o luptă pentru supravieţuire, presărată cu obstacole mortale, menite să-i testeze pe Poienari şi să-i silească să se confrunte cu cele mai mari temeri ale lor şi uneori, chiar cu ei înşişi. Plin de acţiune şi suspans, răsturnări de situaţie neaşteptate şi aventuri, Încercările focului este mai alert şi mai imprevizibil decât primul volum din serie.
Dacă în Captiv în labirint abia descopeream lumea terifiantă, măcinată de moarte şi distrugere din afară labirintului, în acest volum, Poienarii trebuie să înfrunte o nouă serie de provocări, inamici mult mai periculoşi şi mai înspăimântători şi să descopere în cine pot avea încredere sau nu. Pe măsură ce lectura avansează, cititorul devine, la fel ca şi personajele principale, prizonier al unei lumi înfiorătoare, în care senzaţia rău prevestitoare că ceva teribil se va întâmpla se acutizează cu fiecare capitol. Copleşit de teamă, cu speranţele adesea zădărnicite, asişti la conflicte şi trădări atât de neaşteptate şi şocante, încât eşti lăsat fără cuvinte.
De-a lungul cursei contra cronometru prin deşert, noi personaje sunt introduse, descoperim un nou grup forţat să treacă prin aceleaşi încercări ca şi Poienarii, dar şi victimile Arşiţei, fiinţe chinuite de boala şi transformate în creaturi sălbatice, mânate de instincte şi violenţă.
Thomas este un personaj cu care cititorul se identifică cu uşurinţă, un personaj puternic şi realist, care se lăsă copleşit de aceleaşi sentimentele de furie şi nedreptate pe care le experimentează şi cititorul. Cu toate că este îngrozit, cu toate că se îndoieşte că va fi capabil să ducă la bun sfârşit călătoria pe care a început-o, Thomas dovedeşte o tărie de caracter admirabilă, evidenţiată de transformările prin care trece de-a lungul volumului şi de abilităţile dovedite de lider.
Unul dintre personajele mele preferate este Minho. Amuzant şi inteligent, Minho devine încetul cu încetul unul dintre cele mai puternice personaje ale volumului, un personaj care nu se da bătut niciodată şi care nu se lasa oprit de nimic. Newt este un personaj caracterizat de loialitatea şi compasiunea pe care le afişează, impresionând totodată prin faptul că nu-şi pierde cumpătul şi că dă dovadă de calm în cele mai tensionate situaţii.
Teresa este la fel de misterioasă ca şi în volumul precedent. Cu toate că avem motive să ne îndoim de ea şi să o privim într-o altă lumină după întâmplările care au loc la finalul volumului, persista senzatia că în spatele fiecărei acţiuni se ascunde un secret periculos şi o alegere pe care personajul este forţat să o facă.
Experimentul la care sunt supuşi Poienarii de grupul RĂU este la fel de îngrozitor şi de brutal ca şi testul precendent, iar sfârşitul suprinzator al volumului ne aduce o nouă serie de întrebări fără răspuns şi mistere de rezolvat, care nu fac decât să completeze atmosfera întunecată şi starea de confuzie şi incertitudine permanentă a romanului.

joi, 30 octombrie 2014

Recenzie Cartea pierduta a vrajitoarelor (Cartea pierduta a vrajitoarelor #1) de Deborah Harkness

În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă în cursul cercetărilor ei un manuscris alchimic, Ashmole 782, aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana a renunțat de mult la moștenirea familiei sale în favoarea cercetării universitare și a unei vieți obișnuite, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul.

Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale deopotrivă demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic. Relația care se înfiripă între cei doi amenință să spulbere pacea fragilă care domnește de secole în lumea lor. 

O poveste romantică sofisticată și plină de suspans îi unește în încercarea de a descoperi secretele manuscrisului, între ale cărui pagini se află cheia unui trecut misterios și a unui viitor nesigur.

Multumesc editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Litera.

RECENZIE.
Ocultismul, alchimia, astrologia, mitologia şi supranaturalul se împletesc într-un volum încărcat de magie si mister, creând o lume fascinantă si intunecată, care-ţi taie respiraţie şi te seduce încetul cu încetul, pagina cu pagină, capitol cu capitol. Povestea de dragoste intensă şi interzisă, manuscrisul antic şi periculos, plin de secrete, personajele fermecătoare şi complexe şi scriitura ireproşabilă, transforma Cartea pierdută a vrăjitoarelor într-o lectura uluitoare şi impresionantă.
Autoarea crează o lume alternativă în care vampirii, vrăjitoarele şi demonii trăiesc printre oameni, ascunzându-se printre umbre şi încercând să nu se implice sau să influenţeze într-un fel sau altul existenţa fragilelor făpturi umane.
Descendenta uneia dintre cele mai puternice familii de vrăjitoare, Diana Bishop, a refuzat să mai folosească magia după moartea brutală şi suspecta a părinţilor ei, alegând să ducă o existenţă obişnuită ca profesor universitar. Când descoperă, în biblioteca Bodleiene din Oxford, un manuscris alchimic, care conţine secretele originii vrăjitoarelor, vampirilor şi a demonilor şi care este râvnit de toate creaturile supranaturale din lume, Diana se trezeşte prinsă într-un păienjeniş de mistere şi pericole.
Bântuită de pierderea părinţilor ei şi înspăimântată de puterile pe care încearcă să le suprime, Diana este un personaj de care te ataşezi cu uşurinţă, pe care ajungi să-l înţelegi şi să-l indrageşti, pe măsură ce descoperi mai multe despre trecutul şi destinul acestuia. Inteligenta, puternică, independenta şi uneori incapatanta, Diana nu se lasa copleşită de puterile magice pe care le stăpâneşte şi acceptă faptul că are nevoie de magie pentru a supravieţui încercărilor prin care trece.
Matthew Clairmont, un cercetător misterios, pasionat de teoriile lui Darwin, a căutat manuscrisul străvechi descoperit de Diana de secole, dorindu-şi să dezlege misterele rasei sale şi a celorlate ordine, vrăjitoarele şi demonii. Puternic, pasional şi neînfricat, Matthew a învăţat, în cei peste 1500 de ani ai săi, să-şi ascundă latura temperamentală şi nestăpânită de vampir şi s-a transformat într-un gentleman sofisticat şi un cercetător genial. Inteligent şi loial, Matthew este atras de Diana în ciuda diferenţelor şi animozităţii dintre rasele lor şi face tot ce-i stă în puteri pentru a o proteja pe aceasta de celelalte creaturi care doresc să intre în posesia manuscrisului a cărui vraja doar Diana o poate dezlega.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor este un volum copleşitor, detaliat şi bogat în descrieri, un volum în care autoarea împleteşte cu iscusinţă mituri despre fiinţe supranaturale, întâmplări reale şi descoperiri stiitifice, pe care le adaptează astfel încât să ofere romanului un aer de realism şi autenticitate, sporit de citate din operele unora dintre cei mai apreciaţi oameni de stiinta, filozofi şi scriitori.

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Recenzie Scarlet (The Lunar Chronicles #2) de Marissa Meyer

Aceasta nu este povestea pe care ţi-o aminteşti.
Dar este povestea pe care nu o vei uita.


Bunica lui Scarlet Benoit a dispărut. Poliţia a închis cazul. Singura persona căreia Scarlet îi poate cere ajutorul este Wolf, un luptător de stradă în care Scarlet nu are încredere. Amândoi sunt atraşi unul de celălalt.

Între timp în Beijing, Cinder va deveni cel mai căutat evadat din Commonwealth, când evadează din închisoare în încercarea de a fi cu un pas înaintea planurilor diabolicei regine Levana.

După ce Scarlet şi Wolf descoperă un mister, o întâlnesc pe Cinder şi un alt secret este dezvăluit. Împreună, vor trebui să o înfrunte pe malefică regina, care nu se va opri de la nimic pentru a-l face pe prinţul Kai soţul, regele şi prizonierul ei.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Continuarea primului volum din seria The Lunar Chronicles, Scarlet reia aventurile începute de Cinder în volumul omonim, introducând noi personaje misterioase şi secrete sinistre, într-o reinterpretare fermecătoare şi captivantă a poveştii Scufiţei Roşii.
De această dată, volumul este narat din perspectiva mai multor personaje, alternând în fiecare capitol între Cinder, prinţul Kai, Thorne, Scarlet şi Wolf şi concentrându-se pe aventurile prin care trec fiecare dintre ei.
La începutul volumului o întâlnim pe Scarlet, care locuieşte într-un mic orăşel din Franţa şi este disperată din cauză că dispariţia misterioasă a bunicii ei a fost clasificată de poliţie drept sinucidere. Decisă să facă tot ce-i stă în puteri pentru a o găsi şi pentru a o salva pe aceasta, Scarlet accepta ajutorul unui luptător misterios, care pare să ştie ce s-a întâmplat cu bunica ei. 
În acest timp, in Commonwealth, Cinder încearcă să evadeze şi descoperă un nou aliat în căpitanul Thorne, fost pilot si prizonier în aceeaşi închisoare in care se afla si ea.
Mult mai palpitant şi plin de acţiune decât volumul anterior, Scarlet este un volum complex şi surprinzător, un volum al misterelor şi al răsturnărilor de situaţie, o lectură întunecată şi adeseori şocantă.
Când am întâlnit-o pe Cinder în primul volum al seriei, aceasta era o fată vulnerabilă, defavorizata şi singuratică, care depăşea piedicile create de statutul de cyborg şi devenea tot mai puternică. În acest volum, descoperim o Cinder care învaţă, încetul cu încetul, mai multe despre abilităţile lunare recent dobândite, care este hotărâtă să afle adevărul despre trecutul ei şi care este decisă să înfrunte pericolele care îi ies în cale, fara a da inapoi.
Scarlet este un personaj cu defecte şi calităţi, uneori mult prea impusiv şi imprudent, care ia multe hotărâri greşite, dar care, la fel ca şi Cinder, nu ezită să-şi pună viaţa în pericol şi riscă totul pentru a-i salva pe cei dragi ei. Incapatanta, suspicioasă şi sarcastică, Scarlet este un personaj puternic, o luptătoare curajoasă care nu se teme să acţioneze sau să-si folosească arma pentru a se apara. Cu toate acestea, în multe privinţe, Scarlet este opusul lui Cinder. În timp ce trecutul lui Cinder este plin de umbre, suferinţa şi mister, Scarlet a avut o copilărie liniştită, a fost protejată şi iubita de bunica ei şi i s-a oferit şansa de a-şi clădi un viitor, de a fi fericită, de a avea vise şi speranţe, spre desosebire de Cinder, care nu a avut niciodată nimic şi care a trebuit să lupte pentru a supravieţui.
Wolf, soldatul lunar modificat genetic, misterios şi devotat, introdus în primul capitol, a fost personajul meu preferat. Deşi pare a fi un luptător crud, nemilos şi rece, Wolf este în realitate nesigur, retras şi tandru. Forţat să facă parte din una dintre brutalele haite conduse de thaumaturgii reginei Levana, Wolf se agaţă cu disperare de ultimele fărâme de umanitate care îi permit să-şi păstreze simţul onoarei şi al dreptăţii şi care îl ajută să lupte împotriva controlului exercitat de thaumaturgul desemnat haitei sale.
Fermecător, arogant şi sarcastic, căpitanul Thorne Carswell, evadat din închisoare odată cu Cinder, se dovedeşte a fi un aliat loial şi un prieten de încredere, care luptă alături de Cinder şi pe care aceasta se poate baza la nevoie. Replicile amuzante ale acestuia, certurile dintre el şi Cinder, oferă minunate clipe de respiro în mijlocul momentelor tensionate şi a scenelor pline de pericole şi acţiune.
Copleşit de responsabilităţile pe care le are ca împărat şi de consecinţele întâmplărilor din volumul anterior, mânat de onoare şi datorie, ameninţat de Levana cu războiul dacă nu o capturează pe Cinder, Kai este sfâşiat între dorinţă ca Cinder să fie în siguranţă, cât mai departe de Pământ şi soarta regatului sau, care îi atârna pe umeri. Kai dovedeşte încă o dată, în acest volum, că pune mai presus de orice siguranţa supuşilor săi şi că este oricând gata să renunţe la viaţa sa pentru a-şi salva ţara.
Lumea fascinantă construită de autoare, personajele încântătoare şi memorabile, elementele science fiction care se împletesc armonios cu lumea distopica ilustrată cu măiestrie, construiesc un volum impresionat, care captivează cititorul şi îi promit o continuare la fel de tulburătoare şi emoţionantă.

vineri, 24 octombrie 2014

Recenzie Cinder (The Lunar Chronicles #1) de Marissa Meyer

Cinder este primul volum din seria The Lunar Chronicles de Marissa Meyer.

Oameni şi androizi se înghesuie pe străzile zgomotoase din New Beijing. O pandemie mortală face ravagii printre populaţie. Din spaţiu, nemilosul popor lunar pândeşte, aşteptând să actioneaze. Nimeni nu ştie că soarta pământului depinde de o singură fată.

Cinder, un mecanic talentat, este cyborg. Ea e un cetăţean inferior, de clasa a doua, cu un trecut misterios, ocărâtă de mama ei vitregă şi învinuita pentru boala surorii ei vitrege. Dar când viaţa ei se împleteşte cu cea a frumosului prinţ Kai, Cinder se trezeşte brusc în mijlocul unei lupte intergalactice şi a unei atracţii interzise. Prinsă între datorie şi libertate, loialitate şi trădare, Cinder trebuie să descopere secretele trecutului ei pentru a proteja viitorul lumii.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
O reinterpretare a nemuritorului basm Cenuşăreasa, Cinder este un volum fascinant, care m-a cucerit de la primele pagini şi care îmbina, într-un mod unic şi original, trei genuri pe care le ador: fantasy, distopic şi science fiction. 
Acţiunea volumului este plasată în New Beijing, capitala Commonwealthului, unul dintre cele şase state ale lumii, constituite după cel de-al patrulea Război Mondial. Guvernat de un împărat, Commonwealthul se afla de peste zece ani în tratative pentru semnarea unui acord de pace cu temuta regina a Lunii. Colonizată de pământenii cu secole în urmă, Luna a devenit în timp, pe măsură ce locuitorii ei au început să dezvolte mutaţii genetice care le permit să manipuleze mintea persoanelor cu care intră în contact, posesoarea unei armate temute şi o ameninţare la adresa pământului deja slăbit de pandemia care a ucis sute de mii de oameni. 
Vulnerabil şi inferior din punct de vedere al forţei armate, răvăşit de pandemia care răpeşte în fiecare an tot mai multe suflete, Commonwealthul încearcă cu disperare să îndeplinească cerinţele reginei Lunii înainte ca aceasta să declanşeze războiul cu care ameninţa Pământul.
În această lume, Cinder este o adolescentă cyborg, care în urma unui teribil accident şi-a pierdut memoria, mana şi piciorul stâng. Afectată de faptul că este considerată un cetăţean inferior, dispreţuita de mama vitrega şi de sora ei vitrega mai mare şi forţată să lucreze pentru a-şi întreţine familia, Cinder se străduieşte din răsputeri să treacă de fiecare zi fără a atrage atenţia asupra ei. 
Când unul dintre clienţii care apelează la serviciile ei de mecanic se dovedeşte a fi prinţul Kai, Cinder se trezeşte prinsă într-o lume a misterelor, în care fiecare secret pe care îl descoperă se dovedeşte a fi mai periculos decât cel dinaintea lui. Iar unul dintre aceste secrete este tocmai cel care i-ar putea salva vieţii lui Peony, surioara mai mică şi iubitoare a lui Cinder, care se stinge încetul cu încetul, după ce a contactat fatalul virus Letumosis.
Curajoasă, inteligenta şi amuzantă, Cinder este un personaj minunat, de care m-am ataşat cu uşurinţă şi pe care am ajuns să-l îndrăgesc. Deşi este defavorizată de statutul de cyborg, deşi detesta jumătatea robotizată din ea care o stânjeneşte şi o transformă într-o paria, Cinder nu se lasa descurajată, nu se plânge şi îşi înfrunta soartă cu demnitate, sperând că într-o zi va fi liberă şi va putea începe o nouă viaţă cât mai departe de Beijing. Cu toate că uneori este vulnerabilă şi copleşită de teamă, Cinder este un personaj puternic, care nu ezită să-şi pună viaţa în pericol sau să se sacrifice pentru binele persoanelor la care ţine şi pentru a proteja lumea în care trăieşte de planurile întunecate ale reginei Lunii.
Deşi este fermecător şi adorat de toate tinerele din Commonwealth, Prinţul Kaito este diferit de feţii frumoşi clasici pe care îi întâlnim în basme. Preocupat de soarta regatului său şi de conflictul care se întrevede la orizont, înspăimântat de faptul că-şi va pierde tatăl şi va fi silit să accepte pretentiile reginei Levana, Kai îşi concentrează eforturile pe încercarea de a găsi o soluţie care să-i salveze tara de război şi poporul de pandemie. Sfâşiat între datorie şi dorinţa de a fi liber, Kai îşi asumă responsabilităţi copleşitoare şi pune binele supuşilor săi înaintea propriei siguranţe şi fericiri.
Iko, androidul care îi este cea mai bună prietenă, sprijin si ajutor lui Cinder, este unul dintre personajele mele preferate. Amuzantă şi încântătoare, Iko are un cip de personalitate cu probleme, care o transformă într-un android atipic, capabil să gândească singur, să aibă opinii şi sentimente.
Regina Lunii, Levana, este un personaj pe cât de misterios, pe atât de înfiorător, brutal şi înspăimântător. Vanitoasa, crudă şi nemiloasă, Levana este un personaj lipsit de scrupule, definit de teama şi adoraţia pe care le inspiră în minţile supuşilor pe care îi manipulează şi de setea de putere.
Acţiunea volumului nu este centrată în jurul romantismului, autoarea preferând să lase acest aspect în plan secund şi să dezvolte misterul din spatele trecutului eroinei şi conflictul, aflat pe cale să izbucnească, intre Pământ şi Lună. Cu toate că atracţia dintre Cinder şi Kai este evidentă, nu există dragoste la prima vedere, iar relaţia dintre ei este la început una bazată pe respect şi loialitate, pe care Cinder, ca supusă, i le datorează prinţului, pentru că mai apoi aceasta relatie să evolueze şi să se transforme, pe măsură ce aceştia se cunosc şi învaţă să aibă încredere unul în celălalt, în prietenie.
Captivant şi emoţionat, Cinder este un volum plin de mister şi magie, secrete întunecate şi răsturnări de situaţie, un volum fabulos care vă va face să vă îndrăgostiţi de reinterpretarea plina de fantezie a uneia dintre cele mai romantice şi tragice poveşti.

marți, 21 octombrie 2014

Mă regăsesc în noi (Mă pierd în tine #2) de Jasinda Wilder

Mă regăsesc în noi este al doilea volum din seria Mă pierd în tine scrisa de Jasinda Wilder.

Moartea lui Kyle la numai șaisprezece ani a fost un șoc pentru toată lumea. Nell, fata care l-a iubit este înmărmurită de durere, chiar și cea mai bună prietenă a ei, Becca, nu știe cum să o ajute. Pentru că, în acel moment, viața ei este traversată de un cutremur. Dar, ceva frumos se întâmplă, iar vinovatul este Jason Dorsey, cel de care Becca este îndrăgostită chiar din clasa a patra, mai exact din momentul în care Jason i-a sărit în apărare lovindu-l pe Danny Morelli, care o luase peste picior pentru că se bâlbâia. Pentru Jason, Becca aproape că nici nu exista, o considera doar prietena lui Nell.

O invitație neașteptată îi aduce împreună pe Becca și Jason, iar el descoperă zi de zi cât de extraordinară poate fi ea, cascada de bucle negre, pielea măslinie, felul ei timid și liniștit câștigându-i inima.
Dar fericirea și iubirea se pot naște atât de aproape de durere?
Jason nu avea de unde să știe câte tragedii și câte izbânzi avea să cunoască și nici nu avea de unde să știe că în Becca ar putea afla iubirea vieții lui și, în iubire, fiecare dintre ei, regăsirea de sine.
Tuturor le va rămâne însă în suflet.
Durerea care nu se uită niciodată.

După succesul romanului Mă pierd în tine, Jasinda Wilder oferă cititorilor o nouă și incredibilă poveste de dragoste, care a cucerit deja topurile internaționale.

luni, 20 octombrie 2014

Belzhar de Meg Wolitzer

O iubire neîmpărtășită, o suferință ascunsă și o vindecare prin lectura și explorare interioară.

Jam Gallahue simte primii fiori de iubire pentru Reeve Maxfield, un englez venit să studieze pentru un semestru în America. Din păcate, relația lor este curmată brusc, iar Jam nu-și mai poate reveni și ajunge la o școală cu internat pentru adolescenți “fragili emoțional și foarte inteligenți“.
Aici, profesoara de literatură îi îndeamnă să citească romanul Clopotul de sticlă de Sylvia Plath și le dăruiește câte un jurnal, în care să își noteze gândurile. Inexplicabil, fiecare deschidere a jurnalului înseamnă intrarea într-o lume suprarealistă, în care traumele care i-au marcat încă nu s-au petrecut și totul este bine.
Belzhar este numele pe care-l dau acestei lumi.

“Belzhar este un roman original, care te marchează.”  Publishers Weekly

O explorare a minții umane care te ține cu sufletul la gură, personajele adolescente ale lui Meg Wolitzer sunt pline de viață, cu emoții reale și povești interesante.”  Kirkus review

Meg Wolitzer a scris primul său roman, Sleepwalking, o poveste despre trei fete obsedate de poezie și moarte, pe când era studentă la Brown University. A predat scriere creativă la Universitatea din Iowa și la Skidmore College. De asemenea, a fost artist invitat la Princeton University.
Printre romanele sale se numără The Interestings (numită una dintre cele mai bune cărți ale anului 2014 de către The New York Times Book Review, The Washington Post și The Chicago Tribune), The Uncoupling, The Ten-Year Nap, The Position și The Wife. Povestirile sale au apărut în The Best American Short Stories și The Pushcart Prize.
De aceeași autoare, la editura Trei va apărea traducerea romanului The Interestings.

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Recenzie The Girl of Fire and Thorns (Fire and Thorns #1) de Rae Carson

O dată la un secol, o persoană este aleasă pentru măreţie. Elisa este aleasa.

Dar este de asemenea şi cea mai tânără dintre două prinţese, cea care nu a făcut niciodată nimic remarcabil, cea care nu crede că va face vreodată ceva.
Acum, la cea de-a şaisprezecea ei aniversare, a devenit soţia secretă a unui rege frumos şi îndrăgit, un rege a cărui ţară este ameninţată de război, un rege care are nevoie de aleasă, nu de o prinţesă neajutorată.

Dar regele nu este singurul care o caută. Inamici sălbatici înzestraţi cu magie nearga o vânează. Un revoluţionar îndrăzneţ, crede că ea i-ar putea salva poporul si o priveşte într-un mod în care niciun bărbat nu a privit-o vreodată. Curând, nu doar viaţa îi este în primejdie, ci şi inima.
Elisa ar putea fi totul pentru cei care au mai multă nevoie de ea. Dacă profeţia se îndeplineşte. Dacă descoperă puterea ascunsă adânc în interiorul ei. Dacă nu moare de tânără, la fel ca cei mai mulţi dintre aleşi.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Elisa este fiica cea mai mică a regelui din Oravalle. Fiica neîndemânatică, retrasă, puţin cam grăsuţă, singuratică şi nefericită, care preferă să se ascundă printre umbrele din palatul tatălui ei şi să-şi dedice fiecare clipă liberă studiului, decât să înfrunte privirile batjocoritoare ale curtenilor, indiferenta tatălui şi dezaprobarea surorii mai mari. Cu toate că Elisa nu este o prinţesă fermecătoare sau delicată, ea este Aleasa, cea binecuvântată de Dumnezeu să poarte piatra magică şi predestinata să-şi servească poporul. Doar că Elisa nu crede că este demnă să fie purtătoarea pietrei şi nu crede nici că va fi capabilă să ducă la bun sfârşit datoria pe care trebuie să o îndeplinească.
Forţată să se mărite cu regele din Joya D'Arena, un rege mult prea frumos şi prea puţin preocupat de tânăra sa soţie, Elisa se trezeşte prinsă într-un mariaj secret de convenienţă, al cărui unic scop este alianţa dintre cele două regate aflate pe punctul de a începe războiul cu periculoasa şi temuta armata Invierno.
Într-o lume în care magia pulsează în întuneric, mânuită de maleficii şi sângeroşii vrăjitori Animagus, într-un regat bântuit de moarte şi conflicte armate, in care speranţa pâlpâie, ameninţând să se stingă cu fiecare zi în care nevinovaţii pier sub asaltul înfiorătoarei armate a lui Invierno, Elisa se vede silită să-şi înfrunte destinul şi să ia în propriile mâini soarta a mii de suflete.
Elisa este un personaj de care te ataşezi treptat, un personaj cu defecte şi calităţi, uneori slab şi neajutorat, dar un personaj care se lupta să devină puternic, care se schimbă şi se maturizează încetul cu încetul, care-şi asuma responsabilităţi copleşitoare şi care refuză să dea înapoi în faţa pericolului. Deşi este înspăimântată, deşi uneori este depăşită de situaţie, Elisa îşi înfrunta temerile şi duşmanii şi îşi accepta destinul, conştientă că acesta i-ar putea aduce sfârşitul. De-a lungul volumului, Elisa se transforma intr-o femeie încrezătoare în forţele proprii, curajoasă şi puternică, intr-un lider pentru poporul pe care încearcă să-l protejeze si intr-o regină înţeleaptă, respectată şi admirată.
Personajele secundare complexe, misterioase şi fermecătoare sau dimpotrivă înspăimântătoare şi periculoase, contribuie la desarvarsirea portretului unei lumi imprevizibile şi fascinante. De la regele Alejandro, indecis şi temător, la Humberto, revoluţionarul loial şi viteaz, la Cosme, rebela dură şi inplacabila, la Hector, căpitanul gărzilor curajos şi devotat, până la micuţul Rosario, adorabil şi perspicace, am fost pe rând cucerită de fiecare personaj şi dornică să descopăr mai multe despre trecutul lor şi motivele care îi împingeau să nu renunţe la luptă.
Intrigi, răpiri, magie, secrete întunecate şi pierderi care vă vor frânge inima, completează atmosfera încărcată de mister, acţiune şi răsturnări de situaţie a volumului.

miercuri, 15 octombrie 2014

Recenzie Răniți de Jasinda Wilder

Războiul mi-a răpit totul. Familia. Casa. Inocența.

Într-o țară devastată de conflicte armate și ruinată, o tânără orfană ca mine are foarte puține variante pentru a supraviețui. De aceea, fac ceea ce fac ca să trăiesc, ca să mănânc, și mă străduiesc din răsputeri să nu iau în seamă prețul plătit de sufletul meu. Inima îmi este pustie, iar existența, plină de durere.

Iubirea pare un lucru imposibil pentru mine.

Dar, totuși, într-o zi, l-am întâlnit pe el.


Războiul este iadul. Ca să poți să fii capabil de fapte care ți se cer să le faci atunci când ești la război, e nevoie să-ți sacrifici o parte considerabilă din însuși sufletul tău. Trăiești cu frică, trăiești cu vinovăție, trăiești cu coșmaruri. Dacă n-ai trecut prin așa ceva, n-ai cum să înțelegi. Războiul nu lasă loc pentru iubire, nu lasă loc pentru tandrețe sau duioșie. Trebuie să fii dur, impenetrabil, și pregătit pentru luptă în fiecare clipă a fiecărei zile. Doar pentru o fracțiune de secundă dacă-ți pierzi concentrarea, ești mort.

Acum, singura capabilă să-mi salveze viața este ea.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Libris. Pe site-ul librariei online Libris puteti gasi carti din toate genurile literare, inclusiv carti in limba engleza.
Multumesc librariei online Libris pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Într-o lume răvăşită de război şi moarte, într-o lume în care nimeni nu mai încearcă să-i protejeze pe cei lipsiţi de apărare, într-o lume în care fiecare umbră poate fi un soldat al morţii, iar fiecare adiere de vânt poate ascunde o rafală de gloanţe, care sfâşie deopotrivă nevinovaţi şi ucigaşi, două vieţi sunt unite de lupta pentru supravieţuire şi iubire.
Teama, disperarea şi ororile războiului la care eşti martor, zugrăvesc o lume în declin, care încă se agaţa de viaţă cu degete fragile şi tremurătoare, o lume în care speranţa pâlpâie şi se stinge, înecând în întuneric şi moarte mii de suflete captive într-o ţară sfâşiată.
Rania este o tânără irakiana, speriată, înfometată şi singură, bântuită de pierderea celor dragi şi de amintirea fratelui care a abandonat-o, alegând să devină soldat, şi pe care nu l-a putut salva. Un personaj complex, un personaj măcinat de alegerile dureroase pe care a trebuit să le facă, silit să îndure cruzime şi brutalitate, Rania supravieţuieşte şi se stinge în acelaşi timp, lupta pentru fiecare zi şi înfrunta fiecare pericol. Rania este o femeie puternică, o femeie care nu cunoaşte fericirea, afecţiunea, iubirea sau devotamentul, dar cu toate acestea nu ezită să-şi pună viaţa în primejdie pentru a salva un soldat rănit dintr-o ambuscadă a insurgenţilor.
Puternic, dur şi curajos, Hunter este un personaj care impresionează prin tandreţea, blândeţea şi răbdarea cu care încearcă să-i câştige încrederea Raniei, să cunoască fata misterioasă, inocentă şi înspăimântată, care se ascunde în spatele unei faţade atent construite. Disperarea şi neputinţă care îl încearcă când nu o poate proteja pe Rania, furia şi înverşunarea cu care luptă pentru a o salva, completează imaginea eroului capabil să îndure orice rană şi să înfrunte orice pericol pentru femeia iubită.
Despărţiţi de bariere lingvistice, uniţi de compasiune şi devotament, Rania şi Hunter îşi clădesc propria lume, îşi făuresc propriul destin în mijlocul conflictelor, luptei şi a răului care îi înconjoară, refuzând să se dea bătuţi, refuzând să renunţe la dragoste şi la un viitor împreună.
Răniţi este un roman zguduitor, copleşitor şi emoţionant, un roman care ne aminteşte cât de fragili suntem, cât de uşor ne putem frânge, cât de neajutoraţi putem deveni, cu câtă uşurinţă putem pierde totul, cât de nepreţuite sunt libertatea şi pacea şi câte sacrificii sunt necesare pentru a clădi o nouă viaţă.

marți, 14 octombrie 2014

Concurs Librex: Adulter de Paulo Coelho

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat cu sprijinul librariei online Librex. Premiul oferit de libraria online Librex este volumul Adulter de Paulo Coelho.

Cerinte:
1.Intrati pe site-ul librariei online Librex si recomandati-mi un volum de dragoste pe care l-ati gasit pe site si v-a placut
2. Dati like paginii de facebook Librex
3. Distribuiti (share) concursul pe facebook
4. Urmariti blogul prin GFC

Lasati un comentariu cu titlul si link-ul volumului de dragoste preferat de pe site-ul librariei online Librex, numele cu care ati dat like facebook-ului librariei online Librex, link-ul share-ului si numele cu care urmariti blogul prin GFC.
Concursul se desfasoara intre 14 octombrie si 31 octombre. Castigatorul va fi anuntat in data de 31 octombrie. Succes :)

Multumesc librariei online Librex pentru sansa de a organiza acest concurs, pentru volumul oferit si pentru tot sprijinul acordat.

vineri, 10 octombrie 2014

Recenzie Diamantul de la miezul noptii (Tronul de Clestar #2) de Sarah J. Maas

Doi bărbaţi o iubesc.
O lume întreagă se teme de ea.
Dar numai ea poate să salveze lumea.

Celaena Sardothien, asasină, este arma cea mai ucigătoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie să-şi câştige libertatea prin sângele duşmanilor ei, dar nu suportă să ucidă pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o înscenează, cu fiecare minciună pe care o rosteşte îi pune în pericol pe cei pe care îi iubeşte.

Atrasă de cei doi protectori ai ei, un căpitan şi un prinţ, şi luptând împotriva unor forţe întunecate mult mai puternice decât regele însuşi, Celaena trebuie să se hotărască pentru ce să se zbată: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Librex. Pe site-ul librariei online Librex puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online Librex pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Diamantul de la miezul nopţii este o lectură mult mai întunecată, mai violentă şi mai sângeroasă, spre diferenţă de volumul anterior, axat mai mult pe intrigile de la curte şi pe încercările Celaenei de a se adapta vieţii din palatul de cleştar. În Diamantul de la miezul nopţii, accentul se pune pe evoluţia personajelor şi pe dezvoltarea relaţiilor dintre acestea, pe înfruntările prin care trec, pe pierderile pe care le suferă, pe încercările care îi maturizează si îi silesc să se confrunte cu cele mai mari temeri şi cele mai înfiorătoare pericole. În acest volum, descoperim vechi duşmani şi noi aliaţi, fiecare la fel de periculos şi fiecare ascunzând propriile planuri intuncate, descoperim o lume mai măcinată de conflicte, incertitudine şi teamă, o lume în care libertatea este nepreţuită, sacrificiile îţi sfâşie sufletul şi-ţi răpesc pacea, iar moartea vine tăcută, înveşmântată în umbre şi iluzii. 
Celaena este acum asasina curţii regale din Adarlan, cel mai puternic şi temut regat din întreaga Erilee. În schimbul libertatii sale şi a iertării crimelor săvârşite în trecut, Celaena trebuie să-i ucidă pe toţi duşmanii regelui din Adarlan, fie că aceştia se fac vinovaţi de ceva, fie că sunt nevinovaţi prinşi în pânzele întortocheate ale planurilor misterioase pe care regele le pune la cale. Dar în ciuda renumelui de asasin necruţător şi brutal, în ciuda faptului că este forţată să-şi demonstreze loialitatea faţă de rege, Celaena nu poate să-i ucidă pe cei a căror soarta se află în mâinile ei, ştiind că aceştia trebuie să plătească cu viaţa doar pentru că se opun tiraniei regelui. 
În acest volum, personajele principale fac greşeli, greşeli care îi silesc să îndure pierderi brutale, greşeli care îi vor bântui şi care vor frânge relaţiile fragile abia clădite, greşeli care le demonstrează că un moment de ezitare sau o clipă de laşitate le pot aduce sfârşitul, dar, până la urma, greşeli care îi umanizează şi care ne amintesc că în ciuda calităţilor şi a abilitaţilor ieşite din comun pe care le deţin, sunt personaje supuse esecului, dar si izbandei.
Un erou curajos, puternic, inteligent, pasional, corect, altruist şi tandru, care nu ezită să se pună în pericol pentru cei pe care îi iubeşte şi care-şi asuma cele mai mari riscuri fără a se gândi la propria siguranţă şi viaţa, un erou mânat de onoare şi datorie, un erou admirabil, Chaol este în continuare personajul meu preferat. Sfâşiat între dragostea şi nevoia de a o proteja pe femeia iubită şi datoria şi loialitatea care îi leagă de ţara şi regele său, Chaol este chinuit de nevoia de a o apăra pe Celaena de mânia şi răzbunarea regelui şi îndatoririle de căpitan al gărzilor.
În Diamantul de la miezul nopţii, descoperim teama şi îndoiala care o copleşesc pe Celaena, trecutul bântuit de moarte, ură şi lupta pentru supravieţuire, secretele care o fac să ezite să înfrunte un duşman abil, periculos şi înspăimântător, care i-a mai distrus o dată viaţa, care i-a înecat viitorul într-o mare de sânge şi groaza. Obosită să lupte, să fie o marionetă şi o unealtă a celor lipsiţi de scrupule, sătulă să-şi vândă puterea pentru bani murdari de sânge, sufocată de disperare şi deznădejde, Celaena îşi doreşte o şansă la linişte, la pace, la fericire, o şansă de a uita trecutul care încă o bântuie, o şansă la un viitor care să o smulgă dintre umbre, un viitor în care să nu mai fie singură, lipsită de iubire şi vânată. Mi-a părut rău să descopăr, totodată, o Celaena mult prea aspră şi de-a dreptul ipocrită, care renunţă cu uşurinţă la Chaol, bărbatul care îşi pune in pericol viaţa pentru ea, îl învinuieşte pentru ceea ce s-a întâmplat, îl răneşte şi îşi dezlănţuie furia asupra lui, ştiind câte secrete ascunde ea însăşi, ştiind de câte ori l-a minţit, i-a ascuns informaţii periculoase şi s-a folosit de prietenia lor şi de influenţa lui pentru a obţine ceea ce vroia. Cu toate că Celaena este în continuare mult prea impulsivă şi iraţională, observăm o maturizare, o schimbare faţă de fata necugetată, superficială şi arogantă, care îşi pierdea cu uşurinţă cumpătul în volumul anterior, vedem în sfârşit asasinul cu sânge rece, periculos şi nemilos, asasinul care trezeşte teamă şi admiraţie atât în angajatorii, cât şi în victimele sale şi putem înţelege cum a devenit Celaena cea mai iscusită şi cunoscută ucigaşă din regat.
Din prinţul afemeiat, arogant şi răsfăţat, care se temea să-şi înfrunte tatăl şi care preferă să închidă ochii în faţa ororilor comise de acesta, Dorian se transformă, încetul cu încetul, odată cu puterea misterioasă care creşte în interiorul său, într-un personaj puternic, care nu mai ezita să-şi înfrunte tatăl şi care încearcă să-i salveze pe oamenii la a căror durere şi suferinţa o fost orb până acum. Am apreciat faptul ca Dorian îşi dă seama că sentimentele pe care le avea pentru Celaena nu se compară cu iubirea pe care i-o poartă Chaol acesteia, că el nu a cunoscut femeia vulnerabilă din spatele asasinei, femeia care este îndrăgostită de căpitanul gărzilor şi decide să nu devină o piedică în calea relaţiei dintre cei doi.
Întunericul care îl înconjoară pe rege, intenţiile malefice ale acestuia şi planurile machiavelice, dezvăluie un personaj crud şi monstruos, capabil să dezlănţuie cel mai profund rău asupra lumii pe care doreşte să o stăpânească, dacă aceasta ar îndrăzni să i se opună. Un rege mânat de ambiţii, de setea de putere, de nevoia de a domina totul în calea sa, conducătorul Adarlanului este un personaj lipsit de scrupule, definit de brutalitate şi de teama pe care o inspiră.
Naraţiunea multiplă care alternează între Celaena, Chaol şi Dorian ne oferă şansa de a percepe întâmplările prin care trec personajele, prin prisma trăirilor acestora, de a înţelege deciziile, temerile şi trecutul care îi motivează în acţiunile lor, de a le fi alături în momentelele care îi definesc şi le şlefuiesc caracterul.
Un volum plin de magie, aventura, mister, secrete întunecate, pericole şi acţiune, un volum al destinelor încercate de o soartă mult prea crudă, un volum al răzbunării, dar şi al speranţei în izbăvire, Diamantul de la miezul nopţii este un volum al răsturnărilor de situaţie, care vă va ţine cu sufletul la gura de la început până la final.

duminică, 5 octombrie 2014

Recenzie Prinţul Spinilor (Imperiul Fărâmiţat #1) de Mark Lawrence

Prinţul Spinilor este primul volum din trilogia Imperiul Fărâmiţat de Mark Lawrence.

Cândva odraslă regală privilegiată, crescută de o mamă iubitoare, Jorg Ancrath a devenit Prinţul Spinilor, un adolescent fermecător şi imoral, care conduce o bandă de proscrişi brutali. 
Lumea este în haos, violenţa abundă, coşmarurile răsar la fiecare pas. Trecutul dur al lui Jorg l-a făcut să nu se mai teamă de niciun om, fie el viu sau mort. Totuşi mai există ceva care-l înspăimânte.

Reîntors la castelul tatălui său pentru a-şi revendica moştenirea, Jorg trebuie să se confrunte cu orori din copilărie şi să-şi croiască viitorul împotriva tuturor.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online BookCity. Pe site-ul librariei online BookCity puteti gasi carti din toate genurile literare.
Multumesc librariei online BookCity pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Acţiunea volumului Prinţul Spinilor se petrece într-o lume în care magia şi ştiinţă se întrepătrund, o lume frânta, răvăşită de războaie, la peste o mie de ani după ce o catastrofă menţionată în istorie drept ziua celor o sută de sori a aruncat omenirea şi civilizaţia într-o epocă a întunericului, în timpuri medievale în care doar cei mai aprigi şi sângeroşi războinici supravieţuiesc.
În această lume, Jorg, un băiat în vârstă de 13 ani, îşi croieşte drum, alături de un grup de mercenari, ucigând şi arzând tot ce le iese în cale, spre castelul tatălui său, regele din Ancrath. Jorg nu este un personaj de care te ataşezi cu uşurinţă sau cu care poţi empatiza. Un ucigaş cu sânge rece, brutal, nemilos şi crud, în ciuda vârstei fragede, Jorg pare încă de la început un personaj monstruos care nu ezită să ucidă nevinovaţi şi să distrugă tot ce stă în calea ambiţiilor sale si a setei de putere si razbunare. 
Jorg îşi doreşte să devină rege, inainte de împlinirea vârstei de cincisprezece ani, să stăpânească regatul tatălui său, iar apoi să înfrângă şi să cucerească şi celelalte regate care făceau cândva parte din Imperiul Fărâmiţat. Depravat şi violent, Jorg este portretizat într-un mod aproape brutal de sincer. Nu are remuşcări, nu-şi doreşte iertare sau izbăvire, este indiferent şi rece, îşi păstrează calmul în cele mai tensionate momente, doar pentru că mai apoi să ucidă la cea mai mică provocare, uneori chiar fără motiv, conturându-se astfel personalitatea unui sociopat.
Cu toate acestea, naraţiunea la persoana întâi ne oferă o introspecţie în mintea şi în amintirile personajului, în motivele care l-au împins să se transforme în psihopatul şarmant şi genial, care îi înspăimântă până şi pe mercenarii al căror lider este. Un antierou întunecat, neînfricat şi crud, Jorg este şlefuit de piederile suferite, de durere, chin şi singuratate, este şlefuit în luptă, în dueluri şi măceluri, bântuit de amintiri tulburătoare şi violente, de moartea mamei si a fratelui sau, de o dorinţă de răzbunare, care uneori arde atât de puternic încât îi pârjoleşte sufletul, iar alteori mocneşte învăluită în ceaţă deşertăciunilor şi a secretelor. Într-un final, de-a lungul capitolelor, oricât te-ai opune, Jorg te cucereşte, ajungi să-i ţi partea, să-l susţii şi să speri că va izbândi în provocările la care este supus şi în înfruntările brutale prin care trece.
Dintre personajele secundare, cei care se evidenţiază sunt Makin, fost căpitan al gărzilor şi unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Jorg şi Nubanezul, protectorul şi umbra loială a prinţului. Nu poţi să nu fii mişcat de devotamentul şi prietenia care îi leagă pe cei trei, toate călite în focul luptei, toate de nezdruncinat.
Romanul este structurat pe capitole care alternează între prezent şi trecut, rememorând întâmplările tragice care au avut loc cu patru ani în urmă şi care l-au condus pe Jorg pe drumul pavat cu moarte şi violenta al răzbunării.
Indiciile care sugerează o lume post apocaliptică, referirile la diverse opere literare filozofice şi la Constructorii care au clădit lumea pe care o străbate Jorg, ruinele misterioase şi oamenii afectaţi de diverse mutaţii pe care îi întâlneşte, armă letală pe care Jorg o foloseşte, fac aluzie la catastrofa pe seama căreia se pune distrgerea lumii moderne.
Un volum captivant, palpitant, plin de acţiune şi răsturnări de situaţie, Prinţul Spinilor este o lectură intensă, întunecată şi copleşitoare, care vă va marca şi vă va bântui mult timp după ce o veţi încheia.

vineri, 3 octombrie 2014

Recenzie Marea Monştrilor (Percy Jackson si Olimpienii #2) de Rick Riordan

Pentru prima dată, Percy Jackson se bucură de o viaţă normală şi liniştită. Totul se schimbă însă în ultima zi de şcoală, când un joc de dodgeball aparent banal se transformă într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu o echipă de canibali gigantici.

Pentru a-şi salva viaţa, Percy porneşte spre Tabăra Semizeilor, dar descoperă că ameninţarea planează şi asupra taberei. Pinul care proteja „cetatea“ a fost otrăvit, iar hotarele magice au început să-şi piardă puterea de apărare în faţa monştrilor pregătiți să distrugă tot.

Îngrijorat de schimbările petrecute în tabără şi bântuit de vise alarmante cu prietenul său dispărut Grover, Percy pleacă împreună cu Annabeth în căutarea leacului salvator. Însă pentru asta eroii vor trebui să înfrunte pericolele înfricoşătoare ascunse în Marea Monştrilor. 

Multumesc librariei online Bookia pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Bookia.

RECENZIE.
Al doilea volum din seria Percy Jackson şi Olimpienii continuă aventurile lui Percy şi ale prietenilor săi, Annabeth, Tyson şi Grover, într-o nouă călătorie plină de provocări şi pericole, în căutarea lânii de aur.
Copleşiţi de monştrii care atacă tabăra devenită lipsită de apărare de când copacul care străjuia la hotarul dintre lumea muritorilor şi tabăra semizeilor a fost otrăvit, Percy decide să părăsească pe ascuns tabăra şi să pătrundă în apele bântuite de creaturi înfiorătoare ale Marii Monştrilor, în speranţa că va reuşi să-l salveze pe Grover, care a dispărut şi să găsească lâna de aur. Dar voiajul pe Marea Monştrilor se dovedeşte o călătorie mult mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat Percy, când acesta îşi dă seama că toate întâmplările tulburătoare prin care trece ar putea face parte dintr-un nou plan pus la cale de Cronos.
Un volum la fel de captivant, plin de acţiune şi mister că şi precedentul, Marea Monştrilor introduce noi personaje fermecătoare, vechi duşmani, noi inamici, aliaţi surprinzători, precum şi o răsturnare de situaţie neaşteptată.
Bântuit de profeţia care pare să-l condamne la moarte sau la trădarea prietenilor săi şi a zeilor, Percy încearcă să ducă la bun sfârşit călătoria în care a pornit şi să le dovedească zeilor că nu le este duşman. Silit să înfrunte monştrii periculoşi şi vechi prieteni deveniţi duşmani, Percy se maturizează şi descoperă noi abilităţi magice pe care se poate baza în încercările prin care trece.
Cel mai nou personaj al seriei, Tyson, a fost preferatul meu. Inocenţa, vulnerabilitatea şi blândeţea acestuia, aflate în contradicţie cu forţa fizică uriaşa şi abilitatea de a făuri obiecte magice, îl transformă pe tânărul ciclop într-un personaj adorabil pe care nu poţi să nu-l îndrăgeşti.
Un alt personaj cu mult potenţial este Clarisse, fiica zeului războiului. Puternică, incapatanta, nemiloasă şi o luptătoare neîntrecută, Clarisse este exact aşa cum te-ai aştepta să fie o fiică a lui Ares. Cu toate că uneori este crudă şi brutală, în spatele atitudinii dure, Clarisse este o adolecenta singuratică, care încearcă cu disperare să-şi facă tatăl mândru, să nu-l dezamăgească şi să-i dovedească că este o războinică la fel de bună precum fraţii ei.
În ciuda faptului că volumul este unul de aventuri, putem descoperi, inserate printre pagini, o serie de lecţii despre moralitate, acceptare, toleranta, empatie şi înţelegere.
O versiune modernă a clasicei Odisee a lui Homer, Marea Monştrilor este o lectură palpitantă şi magică, încărcată de scene pline de suspans şi pericol.

miercuri, 1 octombrie 2014

Concurs

Incepand de astazi, puteti participa la un nou concurs pentru cei mai fideli vizitatori ai blogului. Vizitatorii blogului care posteaza cele mai multe comentarii pana in data de 31 octombrie, pot castiga unul dintre urmatoarele volume:

Pulbere de stele
Rules of Attraction (volum in engleza)

Succes :)
Participantii la concurs se pot inscrie lasand un comentariu la aceasta postare cu numele pe care-l folosesc cand posteaza comentarii si titlul volumului pe care si-l doresc.

Regulament:
Participantii la concurs pot posta maxim 5 comentarii/zi
Comentariile trebuie sa contina minim 5 cuvinte
Sunt luate in considerare doar comentariile de la articolele postate incepand cu data de 1 octombrie.
Nu este permis mai mult de un comentariu/postare pentru fiecare participant, exceptand comentariile care raspund la intrebari puse de alti comentatori.

Concursul se desfasoara intre 1 octombrie si 31 octombrie.