marți, 28 ianuarie 2014

Recenzie Wicked Games (Games #1) de Jill Myles

Wicked Games este primul volum din seria Games de Jill Myles.

Abby Lewis nu si-a imaginat niciodata care ar putea participa la un joc televizat precum Insula Rezistentei. Ea nu este genul de "supravietuitor". Dar cand seful ei ii ofera un loc in show si oportunitatea vietii, isi face bagajele si se indreapta spre tropice pentru a deveni concurenta. Insa odata ce incepe jocul, este clar ca Abby a intrat intr-o situatie care o depaseste.

Nimeni nu este mai competitiv decat seducatorul si arogantul Dean Woodall. E istet, puternic, bun la provocari si are un trup care o face sa saliveze pe Abby. Totodata o uraste pe Abby la fel de mult precum il uraste ea. Asta nu e o problema pentru ea, il poate ignora pe ticalos.

Dar regulile Insulei Rezistentei le sunt potrivnice, iar Abby si Dean se trezesc parteneri de echipa. Fie lucreaza impreuna, fie pleaca acasa. Blocati impreuna, descopera ca pana la urma ar putea face echipa buna, iar Abby descopera ca doar cu cateva scantei flacarile urii se pot transforma intr-o pasiune inflacarata.

RECENZIE.
Abby nu a fost niciodata genul competitiv sau cea care scapa nevatamata din situatii limita. In plus, cele cateva kilograme in plus nu o vor ajuta niciodata sa fie o sportiva de exceptie. Asa ca este cu atat mai surprinsa cand seful ei ii propune (bine, nu e tocmai o propunere, mai mult un santaj) sa participe la jocul televizat de supravietuire Insula Rezistentei, iar in schimb ii ofera sansa de a publica despre exprientele ei din timpul jocului. Cum Abby si-a dorit intotdeauna sa devina o scriitoare de succes, accepta propunerea si se imbarca spre, crede ea, una dintre cele mai dure si umilitoare experiente din viata ei.
De parca nu ar fi de ajuns ca nici macar nu au ajuns inca pe insula si ceilalti concurenti incearca deja sa o saboteze (daca este calcat in picioare si aproape innecat cand incerci sa salvezi pe cineva de la innec pot spune ca esti sabotata), Abby se trezeste in echipa cu cel mai arogant, insuportabil si, din pacate, atragator concurent.
Cum va putea o fata care nu a parasit niciodata orasul sa se descurce pe o insula parasita, intr-o jungla plina de animale salbatice si tantari sacaitori, inconjurata de rivali periculosi si manipulatori, cand colegul ei de echipa pare decis sa o considere o piedica spre marele premiu? Ei bine, Abby are de gand sa le dovedeasca tutor, inclusiv enervantului de Dean, ca desi punctul ei forte este "cititul viteza" este un concurent mult mai puternic decat ei s-ar asteptat.
Abby este un personaj minunat. Amuzanta, sarcastica si incapatanata si adorabila, Abby este genul de fata obisnuita, draguta, dar nu perfecta (costumul acela de baie minuscul pare facut special pentru a-i scoate in evidenta doar defectele), pasionata de carti si obisnuita sa-si petreaca timpul pe canapea cu o carte buna, nu in competitii sportive sau de rezistenta. Dean, atletic, sexi, puternic si arogant este decis sa castige competitia cu orice pret. Cu toate ca la inceput parea sa o deteste din tot sufletul pe Abby, pe masura ce petrece mai mult timp in compania ei, descopera ca in spatele fetei pe care o considera cea mai enervanta si slaba concurenta se afla o fata incantatoare si amuzanta pe care va face tot ce-i sta in putinta sa o protejeze si sa o duca in finala alaturi de el (nu de alta, dar chiar nu ar suporta sa fie despartit de ea).
Interactiunile si conversatiile celor doi sunt hilare, intamplarile prin care trec fie iti starnesc rasul, fie te tin cu sufletul la gura in timul provocarilor din concurs.
Acoperiti de nisip, intepaturi de insecte si fara a fi avut acces la un dus de zile intregi, cei doi nu par tocmai in forma ideala pentru a incepe o relatie romantica. Cu toate acestea, atractia dintre ei este mai puternica decat tensiunea pe care o resimt la cele mai inalte cote si decat planurile celorlati concurenti care incearca sa-i desparta.
Mi-a placut ca la inceputul fiecarui capitol erau cateva randuri din interviurile pe care le-a dat Dean de-a lungul competitiei. A fost dragut, tinand cont ca naratorul volumului este Abby, sa descoperim parerile lui Dean despre intamplarile prin care au trecut, impresiile lui despre Abby si, in special, momentul in care Dean a inceput sa se indragosteasca de partenera lui.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Dintre toate cartile prezentate de tine pana acum, aceasta imi place cel mai mult. Eu urmaream intr-o perioada shw-ul acela din strainatate in care mai multe fete si baieti grupati in echipe trebuiau sa supravietuiasca pe o insula, si la sfarsitul saptamanii cineva era eliminat. Imi amintesc ca se legau si relatii de dragoste intre parteneri-colegii din echipa. Atat de mare a fost succesul emisiunii incat au fost realizate si desene pt copii:-) si prima tv preluase formatul si a avut o incercare nereusita cu un astfel de show. Pe scurt, imi place romanul si l-as citi oricand cu mare placere. E de inteles de ce face parte dintr-o serie,, pentru ca, concurentii sunt supusi mai multor probe si dureaza mult, iar cei doi probabil vor fi finalisti. Lectura placuta in continuarea seriei.

Sandy spunea...

Vara trecuta am vazut un film cu acelsi subiect. Mi-ar placea sa citesc cartea, sper sa apara si la noi cat mai repede :))

Jacqline spunea...

Coperta este draguta, iar povestea pare incitanta. Imi suna putin a Jocurile Foamei, dar s-ar putea sa ma insel...

Madalina spunea...

Catalina, din pacate Abby nu va fi finalista, dar volumul are oricum un final fericit :).
Jacqline, este o competitie care devine uneori foarte dura, dar nu este la fel de violenta precum cea din Jocurile Foamei. Volumul este unul amuzant si romantic, iar cele mai mari pericole pe care le infrunta concurentii sunt foametea, tantari si rautatile si manipularile adversarilor.

Mirela spunea...

OFICIAL MA OMORI,numai peste carti bune dau, mi-a placut recenzia si abia astept sa citesc si eu cartea

YuLiAnDrEeA spunea...

Ma uitam si eu intr-un timp la desenele animate facute in acet gen.Chiar imi plac cartile de genul,mai ales cele care au si un strop de abuzament.Este un must.

Praf de stele spunea...

Deci, chiar mi se pare foarte tare aceasta carte. Imi plac genul acesta, unde e vorba despre competitii, situatii amuzante, iubire si mi-ar placea sa o citesc si eu!! :D

Jacqline spunea...

@Madalina Sunt convinsa ca o alta serie ca Jocurile Foamei nu va mai exista, dar daca se aseamana macar in cateva privinte, va fi o placere sa o citesc :D