vineri, 31 ianuarie 2014

Recenzie Playing Games (Games #2) de Jessica Clare

Playing Games este al doilea volum din seria Games (click pe titlul seriei pentru primul volum) de Jessica Clare.

Katy Short nu vrea sa participe la Cursa din jurul Lumii. Ea nu este o persoana sociabila si prietenoasa precum fratele ei, Brodie, care ii este si coechipier in cursa. De fapt ii este tot una daca este pe primul sau pe ultimul loc.
Dar cand din cauza planurilor egoiste ale fratelui ei devine partenera tacutului si ursuzului star rock, Liam Brogan, totul se schimba in cursa. Acum Kati se lupta pentru a nu fi unul dintre concurenti eliminati, doar pentru a nu ramane singura impreuna cu domnul inalt, intunecat si arogant la Cabana Invinsilor.

Doar ca Liam este sexi, tatuat si nu chiar atat de ursuz cum credea ea, iar jocurile cu parteneri au un mare avantaj: mult timp petrecut unul in compania celuilalt.

RECENZIE.
Fratele lui Katy, Brodie, si-a dorit din totdeauna sa ajunga faimos asa ca visul lui este sa fie unul dintre concurentii Cursei din Jurul Lumii. Desi Katy ar prefera sa faca orice mai putin sa participe la concurs, premiul pe care echipa castigatoare il va primi o convinge sa participe in speranta ca va putea, cu partea ei din bani, sa-si extinda micuta cofetarie pe care o detine. In plus, sa calatoreasca in jurul lumii, in cele mai frumoase si exotive locatii si sa faca fata provocarilor propuse de organizatorii concursului, nu suna chiar atat de rau.
Singura problema este ca, dupa ce ajung la prima locatie, Brodie o abandoneaza pentru a face echipa cu Tesla, solista unei faimoase trupe de rock. De parca faptul ca propriul frate a tradat-o nu ar fi suficient, Katy se trezeste fortata sa fie partenera lui Liam, chitaristul trupei de rock din care face parte Tesla.
Liam ar prefera sa fie in studio compunand noi piese, in loc sa participe la cursa, alaturi de fosta lui iubita, avida de celebritate. Ultimul lucru pe care si-l doreste este sa fie coechipierul fetei cu codite din Oklahoma pe care a sabotat-o, fara sa vrea, in probele preliminare.
Fara a avea alta optiune, Liam si Katy devin parteneri si decid sa incerce sa castige cat mai multe probe si sa ajunga cat mai departe in cursa. Iar daca Katy nu i-ar mai permite lui Brodie sa o manipuleze si sa profite de indiciile obtinute cu greu de echipa ei, poate chiar ar avea o sansa.
Amuzant si captivant, Playing Games este un volum incantator, care te cucereste de la primele pagini si pe care nu-l poti lasa din mana pana la final.
Inteligenta, amuzanta, generoasa si altruista, Katy este o eroina adorabila, dar mult prea naiva si binevoitoare. In ciudata faptului ca este tradata si sabotata de propriul frate nu inceteaza niciodata sa-i fie alaturi acestuia si sa-l ajute, uneori riscand chiar pozitia propriei echipe in concurs.
Liam, in ciuda faptului ca la inceput pare tacut si rece, se doveste a fi un personaj seducator, protector, tandru si atent.
Brodie a fost principala sursa de conflict in relatia dintre Liam si Katy. Manipulator, ambitios, ipocrit si fals, Brody este un adevarat personaj negativ, care se foloseste fara remuscari de Katy, o saboteaza si incearca sa-i distruga relatia cu Liam, urmarindu-si intotdeauna propriul interes fara sa-i pese de raul pe care i-l provoaca acesteia.
As fi preferat ca Katy sa inceteze orice legatura cu fratele ei dupa incheierea competiei. Daca in timpul concursului Brodie nu i-a fost niciodata alaturi si i-a facut rau cu fiecare ocazie, nu vreau sa-mi inchipui cum ar proceda in viata de zi cu zi si pana unde ar fi capabil sa mearga pentru a-si atinge scopurile.
M-am bucurat sa-i revad pe Abby si Dean, protagonistii volumului anterior, care revin in postura de concurenti ai Cursei si devin prietenii si aliatii cuplului Katy si Liam.

8 comentarii:

meduza spunea...

Cel de pe coperta este acelasi cu Lucas dupa coperta cartii Easy. :D Nu stiu, pare o carte chiar interesanta ;;) Si Oliver <3

Anonim spunea...

Tipul ala de pe coperta este cel de pe coperta E usor sa te iubesc de Tamara Weber! imi place!!si competitia continua si in volumul 3? nu?

Madalina spunea...

Da, in volumul al treilea personajul principal masculin este Brodie, iar competitia la care participa este in genul Big Brother. Nu l-am citit inca pentru ca nu l-am putut suporta pe Brodie in Playing Games.

Praf de stele spunea...

Foarte interesanta povestea. Sa ai un asemenea frate, mai bine m-as lipsi! Si ea ar trebui sa nu se lase calcata in picioare de el si sa-i fie mereu aproape, ar trebui sa se mai gandeasca si la ea!

Mirela spunea...

oooo ador recenzia si neaparat vreau sa citesc cartea...nu stiu de ce dar tipul de pe coperta mi se pare cunoscut...

YuLiAnDrEeA spunea...

Bineinteles,ma leg si eu de tipul de pe coperta,cum l-o fi chemand?Subiectul carti pare dragut,iar cat despre fratele lui Katy,el nu pare a fi frate.

Jacqline spunea...

Pare o lectura interesanta, mai ales ca show-ul Cursa in jurul lumii este unul din preferatele mele (este identic cu cel original?). Cred ca i-as da o sansa acestei serii :D

Jacqline spunea...

@furelise & Paun Catalina Cezarina Ambele personaje sunt aceleasi de pe coperta cartii E usor sa te iubesc de Tammara Webber. Apropo, sunt f draguti si mi se pare ca se potrivesc destul de bine cu personajele descrise in carte :)