joi, 30 ianuarie 2014

Recenzie On the Island (On the Island #1) de Tracey Garvis-Graves

Când Anna Emerson, o profesoară de engleză în vârstă de 31 de ani primeşte propunerea de a-l medita pe T.J. Callahan la casa de vacanţă a familiei sale din Maldive, aceasta accepta fără să ezite. Să lucreze în timpul vacanţei pe o insulă tropicală bate oricând timpul petrecut la librărie.

T.J. nu are nicio dorinţă să părăsească oraşul, nu că l-ar întreba cineva. Are aproape 17 ani şi de parcă faptul că are cancer nu e suficient de rău, trebuie să-şi petreacă prima vară în care boală a intrat în remisie împreună cu familia lui şi un teanc de teme, în loc să fie alături de prietenii lui.

Anna şi T.J. sunt pe drum spre familia lui T.J din Maldive când pilotul avionului lor privat suferă un infarct fatal şi se prăbuşesc în Oceanul Indian. În derivă, în oceanul plin de rechini, jachetele lor de salvare îi menţin la suprafaţa apei până când ajung pe ţărmul unei insule pustii. Acum, Anna şi T. J. îşi doresc să supravieţuiască şi trebuie să lucreze împreună pentru a obţine apa, hrana, foc şi adăpost.

Pe măsură ce zilele se transformă în săptămâni, iar apoi în luni, naufragiaţii înfrunta o mulţime de alte obstacole, inclusiv violente furtuni tropicale, pericolele care pândesc în ocean şi posibilitatea că boala lui T.J. să revină. În timp ce T.J. sărbătoreşte o nouă aniversare pe insulă, Anna începe să se întrebe dacă cea mai mare provocare dintre toate nu va fi să locuiască cu un băiat care devine treptat bărbat.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba romana.

RECENZIE.
Un roman romantic, intens şi captivant, On the Island este o poveste de dragoste fermecătoare şi înduioşătoare, o poveste aproape magică, încărcată de emoţie şi pasiune.
Ceea ce ar trebuit să fie o vacanţă pentru Anna se transformă într-un coşmar când avionul în care se afla împreună cu T.J., băiatul pe care a fost angajată să-l mediteze pe timpul verii, se prăbuşeşte în ocean. Naufragiaţi pe o insulă pustie, concentraţi pe nevoia de a supravieţui, Anna şi T.J. se pot baza doar unul pe celălalt în încercările disperate de a găsi adăpost, hrană şi apă. Când trec săptămâni, luni şi apoi ani de la prăbuşire, speranţa că vor fi salvaţi începe să se stingă.
Pe măsură ce amândoi sunt schimbaţi de experienţele prin care trec şi de pericolele pe care le înfruntă în încercarea de a supravieţui, inevitabilul se întâmplă, iar relaţia de prietenie se transformă în atracţie.
Narat din perspectiva ambelelor personaje, volumul este mai mult decât o poveste de dragoste, este o lecţie de viaţă. O lecţie despre suferinţă, supravieţuire, schimbare, pierderi şi speranţă, în care scenele încărcate de tensiune se îmbină armonios cu momentele emoţionante şi pline de tandreţe.
Personajele create de autoare sunt realiste, impresionante, complexe şi frumos conturate. Modul în care se susţin şi se încurajează Anna şi T.J., modul în care se protejează şi se salvează reciproc conturează personaje puternice şi curajoase, care îşi cunosc şi îşi accepta slăbiciunile şi limitările, care nu se lasa doborâte de nimic şi care refuză să se dea bătute.
T.J. este un personaj minunat care se maturizează şi se schimbă rapid, atât fizic cât şi intelectual, de-a lungul capitolelor. Boala prin care a trecut, suferinţa îndurată de la o vârstă fragedă şi faptul că şi-a petrecut ultimii ani luptându-se să supravieţuiască, i-au oferit o perspectivă unică asupra vieţii şi i-au şlefuit caracterul.
Silit de circumstanţe exterioare, T.J. devine din adolescentul slab, bolnav şi deznădăjduit de la început un bărbat puternic şi protector, încrezător în forţele proprii şi capabil de orice sacrificiu pentru a fi alături de Anna.

I waited for her to open her eyes. They were amazing, big and dark grayish-blue. They were the first thing I noticed when I met her. She had come to our apartment to interview with my parents, and I was embarrassed because she was beautiful and I was skinny and bald and looked like shit.


Puternică, plină de compasiune şi altruistă, dar totodată sensibilă şi vulnerabilă, Anna este o femeie incredibilă, care încearcă întotdeauna să facă ceea ce este corect, să-i fie alături lui T.J., să-l sprijine şi să-l încurajeze în momentele în care acesta îşi pierde speranţa. Anna este un personaj demn de admirat, care refuza să se lase copleşit de responsabilităţi şi teamă, care este dispus să rişte totul şi să îndure orice în numele iubirii.
Relaţia celor doi protagonişti progresează treptat de-a lungul celor trei ani şi jumătate petrecuţi pe insulă şi este consolidata de numeroasele provocări pe care Anna şi T.J. le înfruntă împreună. De la furtuni, atacuri ale rechinilor, răni, boli şi foamete, până la teamă că nu vor fi găsiţi niciodată, cei doi protagonişti lupta, de-a lungul volumului, atât împotriva forţelor naturii, cât şi împotriva disperării şi a preconcepţiilor.
Autoarea a captat perfect intensitatea sentimentelor şi trăirilor celor două personaje, durerea şi suferinţa acestora. În ciuda toturor obstacolelor pe care le înfruntă, legătura dintre ei devine cu atât mai puternică cu cât trebuie să îndure mai mule probleme.
Copleşitor, seducător şi provocator, On the Island este un volum de care cu greu te poţi desprinde, un volum despre speranță, prietenie și iubire, un volum despre noi şanse, alegeri şi decizii dificile.

14 comentarii:

meduza spunea...

Uau! Ce carte! Frumoasa recenzia, chiar as vrea sa o citesc si eu <3 Deja imi place de TJ, este unul din acele personaje puternice, pe care nu poti sa nu le admiri :)

Anonim spunea...

Frumoasa, imi plac romanele care trateaza problema unor naufragiati pe o insula, iti recomand o carte in acelasi gen:Minciuni din dragoste Diane Chamberlain!te tine cu sufletul la gura pana la final

Madalina spunea...

Multumesc pentru recomandare, Catalina :).
Dupa ce am citit primul volum din seria Games, a carui actiune se desfasura tot pe o insula parasita, am cautat ceva asemanator si am gasit On the Island. O sa caut si Minciuni din Dragoste :).

Anonim spunea...

Mada uite descrierea cartii ca sa iti faci o idee cat de frumoasa este, e aparuta la Lira:
Maya si Rebecca Ward au fost in adolescenta martorele asasinarii parintilor lor, iar Rebecca a fost cea care si-a salvat sora de la moarte sigura. In urma tragediei, Maya s-a transformat intr-o persoana tematoare si timida, multumita cu munca intr-un cabinet medical linistit, alaturi de sotul ei, Adan, in timp ce Rebecca isi risca viata in fiecare zi pentru a-i ajuta pe ceilalti.
Dupa ce un uragan distrugator loveste coasta statului Carolina de Nord, Rebecca si Adam o conving pe Maya sa li se alature in eforturile de salvare. Pentru a-i face pe plac sotului ei, Maya accepta in cele din urma, dar elicopterul in care se afla se prabuseste in apele involburate ale unui rau si nu par sa fi supravietuitori. Nevoiti sa accepte faptul ca Maya si-a pierdut viata, Rebecca si Adam se apropie unul de crlalalt-mai intai cautand alinare si apoi din pasiune-nestiind ca, la multi kilometri departare de civilizatie, Maya este ranita si ramasa prizoniera apelor alaturi de niste straini in care nu poate avea incredere. Departe de oamenii care i-au fost mereu alaturi, Maya trebuie sa gaseasca curajul de a se salva singura-fara sa stie ca viata pe care o cunostea s-a schimbat pentru totdeauna.

Madalina spunea...

Multumesc pentru recomandare, dar din pacate nu voi putea sa citesc acest volum din cauza subiectului abordat.
Nu-mi plac cartile in care unul dintre personaje isi inseala partenerul, iar aici tradarea este dubla tinand cont ca Rebecca nici macar nu respecta memoria surorii ei suficient de mult incat sa stea departe de sotul acesteia. Adam cred ca ar fi genul de personaj pe care nu l-as putea suporta, daca trece atat de usor peste moartea sotiei si se mai si consoleaza tocmai cu sora ei.
Pentru mine Rebacca si Adam ar fi personajele negative, iar Maya victima lor.
Si in trecut am mai renuntat la alte volume care abordau teme ca infidelitatea, relatiile cu fostul /fosta iubita a unei rude/prieten apropiat sau cele despre vaduve/vaduvi care-si refac viata mult prea repede dupa pierderea fostului.

Praf de stele spunea...

Supeba povestea!! :D
Multumim pentru recenzie! Mi-as dori mult sa citesc si eu cartea. Mi se pare foarte interesant subiectul. :D

Mirela spunea...

Sincer, din punctul tau de vedere cartea chiar pare interesanta...dar totusi ea 31 , el 17....nu prea cred

YuLiAnDrEeA spunea...

Genul asta de carti ma duc cu gandul la Blue Lagoon.Suna bine cartea,si chiar daca este o diferenta considerabila de varsta intre personaje relatia lor ar putea rezista si dupa ce sunt salvati.Apropo,din ce film/serial sunt pozele?

Anonim spunea...

Daca urasc ceva in viata aceea este minciuna si implicit tradarea, cei care sunt infideli sunt lasi din pct meu de vedere. Nu am fost inselata nu am inselat, slava domnului de7 ani ma regasesc fericita in aceeasi relatie dar nu stiu de ce as fi in stare daca dbe fereste as afa ca sunt inselata, nici nu pot sa concep asa ceva sau sa imi imaginez, Sa ca te inteleg perfect, ideea era ca ei cred ca ea a murit, dar bineinteles ca e la fel de urat, sa patezi memoria cuiva proaspat decedat, insa accentul se pune foarte mult pe viata ei si a unor personaje ciudate care o tin captiva:I si care au o poveste infioratoare in spate, si acum ma trec fiorii numai cand ma gandesc cat s-a chinuit sa scape de acolo...Si daca totusi nu te razgandesti citeste fara nicio grija Attingerea dragostei de Eloisa J este super, iar acolo nu sunt infidelitati.

Madalina spunea...

Mirela, T.J. are 17 ani in momentul in care ajung pe insula, iar relatia dintre ei incepe dupa trei ani.

YuLiAnDrEeA, gif-urile sunt dintr-un serial numit Lost, care a fost difuzat acum cativa ani. Stiu ca a avut mare succes, dar eu nu l-am urmarit. In schimb, mi-am amintit ca personajele din serial au naufragiat pe o insula, asa ca am cautat gif-uri care s-ar potrivi pentru recenzia mea.

Catalina, am citit cateva recenzii pe Goodreads in care cititoarele spuneau ca au inceput o relatie la nici doua saptamani dupa ce credeau ca Maya a murit. Si de parca asta nu e suficient, Rebecca mai si ramane insarcinata cu sotul surorii ei. Mi s-a parut ingrozitor faptul ca Maya nu putea avea copii, iar tradarea surorii ei mi se pare si mai teribila acum.
Cred ca am citit recenzii doar ale unui singur volum, cu subiect asemanator, care mi s-a parut mai oribil decat Minciuni din Dragoste.

In alta ordine de idei, nu stiu cum as reactiona daca as fi inselata, dar cred ca as fi mult mai furioasa decat atunci cand doar citesc despre acest subiect :)). Din punctul meu de vedere, daca o relatie nu mai functioneaza, corect este sa te desparti, nu sa-l tradezi pe cel/cea pe care candva l-ai iubit si sa-ti bati joc de un om nevinovat. Eu merg pe "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".
Am mai auzit si persoane, din pacate femei, care spuneau ca nu considera ca fac ceva rau daca se baga intr-o relatie, pentru ca pentru ele conteaza cel mai mult fericirea lor. Nu inteleg cum pot sa se gandeasca sa-si construiasca o relatie pe nefericirea altcuiva, cum poate sa nu le pese cat rau fac unei persoane care nu le-a facut nimic. Ar trebui macar sa se gandeasca ca un barbat care a inselat o data, le va insela si pe ele, mai devreme sau mai tarziu.
Tinand cont cata pasiune pun in cartile pe care le citesc si cate sentimente investesc in personaje, incerc sa evit volume care mai mult ca sigur ma vor enerva :))).

Anonim spunea...

Persoanele care se preteaza la astfel de jocuri murdare cladite pe nefericirea altcuiva, nu sfarsesc bine, pentru ca roata se invarte, din partea mea nu le doresc decat sa li se plateasca cu aceeasi moneda si sa arda in flacarile iadului:D.

Madalina spunea...

Cred ca noi gandim cam la fel :))). Iti multumesc mult pentru toate recomandarile :).

Jacqline spunea...

Imi place la nebunie cum suna descrierea si recunosc ca nu am mai citit nimic asemanator cu aceasta serie. Sper sa am ocazia sa o citesc, pentru ca suna foarte interesant :D

Mirela spunea...

totusi e diferenta cam prea mare...