joi, 17 ianuarie 2013

Mostenirea familiei Van Alen (Sange Albastru #4) de Melissa de la Cruz

Acţiunea celui de-al patrulea volum al seriei, considerat de cititori cel mai bun de până acum, incepe la un an după evenimentele din Revelaţii, încheiate cu oribilul masacru din Rio.

Multe s-au petrecut în acest an. Schuyler şi Oliver au decis să fugă din New York după ce Schuyler a fost învinuită pe nedrept de Conclav pentru moartea bunicului ei, Lawrence Van Alen; acum sunt amândoi la Paris, încercând să obţină o audienţă la conducătoarea Conclavului european, de la care speră să primească protecţie şi sprijin. Schuyler nu mai este fetiţa timidă şi nesigură din primul volum al seriei; puterile ei au crescut şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a-şi urma misiunea pe care i-a încredinţat-o bunicul său. Cât despre relaţia ei cu Jack, ştie că lui îi este menit să fie alături de Mimi, iar ea deja a ales să rămână cu Oliver. Şi totuşi, oare nu cumva se repetă povestea mamei ei? Oare nu cumva există iubiri pentru care merită să mori?

Mimi s-a alăturat echipei de Venatori condusă de Kingsley Martin, cu care străbate lumea în căutarea lui Jordan, surioara răpită a lui Bliss, care poartă în ea spiritul Străjerului. Personajul lui Mimi capătă acum dimensiuni profunde şi personalitatea ei, cândva unidimensională şi antipatică, suferă schimbări, dovedind că există în ea disponibilităţi pentru pasiune, dar şi compasiune.

Bliss Llewellyn joacă şi ea un rol esenţial, căci a devenit un Sânge Argintiu şi în trupul ei sălăşluieşte un spirit malefic şi puternic. În vreme ce luptă să-şi recapete controlul asupra trupului, minţii şi viitorului ei, trebuie să găsească forţa de a se elibera de Vizitator sau e sortită să fie sclava lui pentru eternitate?

Saga celor cu Sânge Albastru continuă, şi lumea lor plină de glamour, dar şi de taine străvechi ni se dezvăluie din nou în povestea rostită pe rând de Schuyler, Mimi şi Bliss. Dragoste, secrete, îngeri şi demoni, revelaţii, întâmplări neaşteptate şi o schimbare uluitoare a personajelor, toate îşi au locul lor în roman, alcătuind o lectură alertă şi captivantă şi ajutând cititorul să se implice în vieţile personajelor şi să îşi dea seama că ceea ce se petrece în poveste are nişte dimensiuni mai mari decât şi-ar fi putut el imagina. Acum, nu mai e vorba doar despre vampiri şi romance, este vorba despre lupta constantă şi implacabilă dintre bine şi rău.

14 comentarii:

Anonim spunea...

nu ma prea tenteaza aceasta serie, dar e draguta coperta

ioana alexandra spunea...

pe mine ma tenteaza, mi se pare o serie foarte reusita
saper sa o citesc si eu intr-o buna zi....
coperta e foarte sweet

Malina Rosca spunea...

Hurrayyy!!!!...........de cat timp astept volumul asta........

Cristina Criss spunea...

Primele doua volume au fost superbe! Seria este foarte buna, dar pacat ca volumele sunt publicate la asa o mare distanta intre ele. Pana acum m-am ferit de volumul 3 pentru a astepta publicare volumului 4 pentru a le citi pe amandoua una dupa alta. :)

ioana alexandra spunea...

da,stiu cum e...
mare pacat ca trebuie sa asteptam atat de mult pentru continuarea unui volum dintr-o anumita serie..eu de exemplu mor de nerabdare sa apara ultimul volum din Georgina Kincaid:X

alexa spunea...

Buna,
Sunt alexa (ex blog Carte pentru mine). Din mai multe motive am renuntat la el si mi-am facut un alt blog. Mi-ar placea mult sa facem schimb de link-uri, deoarece, acesta e unul din blogurile care le urmaresc si imi plac.
http://cartinemuritoare.wordpress.com/

Madalina spunea...

Buna, Alexa :). Am sa modific link-ul de la blogroll. Multumesc mult ca m-ai anuntat pentru ca si mie imi place blogul tau si il urmaresc :).

deea s spunea...

doamne ador seria aceasta chiar si mai mult decat Amurg:D..e seria mea de suflet:)

Unknown spunea...

am auzit de aceasta serie dar din pacate nu am cartile

Unknown spunea...

Abea astept sa apara cartea:) le-am citit pe primele doua acuma sunt la a3 a

Andreea Ilie spunea...

am citit primele 3 volume in format pdf,il astept pe al 4-lea

Unknown spunea...

Daca nu ati citit deja seria- nu stiti ce pierdeti!
O serie geniala, care reinventeaza complet notiunea de vampir!Mda, ei in continuare se hranesc cu sange, dar de data aceasta originea lor este cu totul inedita :)
Vampirii, in aceasta serie se impart in doua categorii: Sange Albastru( denumiti astfel datorita aparitiei unor venisoare albastre pe maini) si Sange Argintiu (cei care se hranesc cu Sange Albastru)- ahh... dar exista si Sange Rosu(puteti banui la cine ma refer? :) )
Dar ceea ce am gasit cu totul inedit la aceasta serie a fost conceptia de reincarnare, se presupune ca vampirii nu au suflet, fiind fapturi malefice si crude, invidioase si avide dupa sufletele oamenilor - cel putin asta stiam despre aceste creaturi supranaturale- pana cand citim aceasta serie si aflam despre ingeri reincarnati si suflete pereche, a caror legamant trebuie reinnoit in fiecare viata pe care o traiesc :)
Este o serie minunata si desi nu am fost intotdeauna de acord cu modul in care autoarea s-a decis sa scie cartea- prezentandu-ne perspectivele mai multor personaje, am inteles necesitatea de a ne determina sa intelegem si celelalte puncte de vedere, de asemenea si anumite situatii sau discutii pe care nu le-am fi aflat :)
Deeeci- o serie minunata cu vampiri, oameni si ingeri care trebuie lecturata- imediat, daca nu ati facut-o deja :)

Unknown spunea...

Excelenta serie…am citit volumele anterioare si nu pot sa am decat cuvinte de lauda. De la reinterpretarea episodului ,,ingerilor cazuti” la modul conturarii personajelor intr-o lume contemporana, seria ofera o lectura captivanta si lasa cititorul cu un apetit teribil pentru urmatorul volum.

c spunea...

Pe buna dreptate, seria e superba! Fiecare carte cu vampiri are ceva aparte, o idee proprie, iar Melissa de la Cruz nu face exceptie.
Pe langa actiune, care te tine cu sufletul la gura mai sunt si personajele. Cum sa nu-l iubesti pe Jack? Sau cum sa nu doresti sa o strangi de gat pe Mimi cand se poarte de-a dreptul oribil? Si sa nu uitam de Schuyler, Oliver si Bliss...
Per total mi-a placut volumul. Marea mea deceptie este ca schimbarea lui Mimi nu se va revedea si in volumul 5 si totul din cauza faptelor eroice ale lui Kinglsey care s-a hotarat ca trebuie sa fie viteaz. Nuuuu! Pur si simplu il adoram pe Kinglsey. El si Mimi erau sarea si piperul. Nici macar nu le-am acordat importanta lui Schuyler&Jack, cand stiam de astia doi. Am fost oripilata sa vad ca unul din personajele masculine care mi-au ajuns la inima cu atata usurinta a murit. Nu e corect! Merita si Mimi un happy end, asa cum Jack o are pe Schuyler.
Poate reinvie in mod misterios, desi ma indoiesc:))
Oricum, cartea, seria, Melissa de la Cruz...toate-s superbe. Recomand pentru toti iubitorii de vampiri!