duminică, 20 noiembrie 2011

Concurs Libris

UPDATE:Castigatorii vor fi anuntati in data de 1 decembrie.

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat impreuna cu libraria online Libris.
Pentru a participa la concurs trebuie sa raspundeti la intrebarea:

Care carte care a fost ecranizata este preferata voastra?

Castigatorul concursului va castiga o carte la alegere de pe site-ul librariei online Libris in valoare de maxim 40 de lei.Concursul se desfasoare intre 20 si 30 noiembrie.

Multumesc librariei online Libris pentru frumoasele carti primite si pentru tot sprijinul acordat.

42 de comentarii:

Ami spunea...

Sincer? Cartea mea preferata ecranizata a fost Harry Potter and the Chamber of Secrets. :D

alina spunea...

si cum fac sa particip si eu? adica unde trimit raspunsul meu la intrebare?

Andreea spunea...

Aici lasi ,intr-un comentariu.
Cartea mea preferata ,ecranizata este Memoriile unei gheise de Arthur Golden .

giorgiana spunea...

Nu am sa fiu originala, stiu, cartea preferata care a fost ecranizata(inca sunt sub efectul filmului):Zori de zi.....nu stiu care a fost mai bun, filmul sau cartea,,,dar n-am fost dezamagita, Kristen a jucat foarte bine, robert a fost dragutel....ce pot sa mai spun..cartea dorita:
http://www.libris.ro/literatura-universala/lupii-din-mercy-falls-vol-1-fior---maggie-RAO978-606-8251-64-6--c7509--p370826.html am auzit lucruri bune si nu am citit-o inca
giorgiana turcu, gfc idem

Anca spunea...

Ecranizarea cartii "O iubire de neuitat" de Nicholas Sparks este preferata mea.Desi am vazut filmul de nenumarate ori nu as ezita niciodata sa-l revad

Alexandra spunea...

Buna! Cartea mea preferata ecranizata este harry potter and the deathly hallows

Nu m-am decis inca ce carte as vrea de pe site-ul Libris, dar probabil ceva de Paulo Coelho - Aleph sau Alchimistul.

Pupici!

Andreea Pop spunea...

pai... seria mea preferata care a fost ecranizata este Jurnalele Vampirilor. Cred ca e singura serie la care pot sa admit ca ecranizarea e mai buna decat cartea. Are pur si simplu un fir narativ mult mai complex, romanta, umor, actiune mult mai multa si, bineinteles, personajele sunt mult mai bine conturate si avem parte de Katherine si de Vampirii Originali mult mai mult timp.

lala spunea...

CArtea mea preferata ecranizata este Memoriile unei gheise de Arthur Golden, mi se pare un film superb.

alina spunea...

Jurnalele vampirilor este seria mea preferata atat de carti cat si serialul. Imi place foarte mult faptul ca actiunea din film nu e aceeasi cu cea din carte. Daca s-ar intampla acelasi lucru ar fi plictisitor nu? Serialul are o imaginatie aparte dar cartile sunt si mai bune.

Anca A spunea...

Carte mea ecranizata preferat este "Apa pentru elefanti".

Gheorghiev Alexandra spunea...

cartea mea preferata ecranizata este "Breaking Dawn"de Stephenie Meyer,pentru ca a fost ecranizata cu fiecare detaliu din carte prezentand-o pe Kristen Stewart alias Bella Swan asa cum nu ati mai vazut-o niciodata...prezinta evolutia ei ca vampir:x

Rossana spunea...

Cartea mea preferata este "Mandrie si Prejudecata". Mi se par absolut superbe atat cartea cat si ecranizarea din 2005 in care Elizabeth Bennet este interpretata de Keira Knightley.

Bonnie Ithil spunea...

Cartea preferata mai bine zis seria de carti ecranizata si preferata este Stapanul Inelelor. Nu au deviat deloc de la subiectul cartilor si chiar daca le-am vazut de 5-6 ori pe fiecare mereu ma uit cu drag :D

mirugirl spunea...

mi-a placut in mod deosebit ecranizarea cartii Alergand ca apucatii (Running with scissors) de Augusten Burroughs. Filmul se numeste Running with scissors si este foarte fidel cartii.

CCAM spunea...

Frumoasa idee! Felicitari Mada si succes concurentilor!

Addictedtox spunea...

Salut! Mie mi-a placut mult Dragoste in vremea holerei - Love in the time of Cholera.

gfc - miruna

Darkflayer spunea...

GFC:Darkflayer
Cartea este Amurg,pentru ca m-a determinat sa citesc cartile si de fiecare data cand vreau sa cred ca xista dragoste adevarata,pura care poate invinge orice bariera revad filmul.

ioanaraluk95 spunea...

GFC:Ioana Lacatusu
Clar Breaking Dawn!Nu incape indoiala.Daca inainte as fi ales Twilight acum nici nu stau pe ganduri si aleg Breaking Dawn.Se vede diferenta intre filme si de asemenea se vede cat de mult au evoluat personajele.....Nu mai trece odata un an pana la partea a 2-a :((

Larisa spunea...

GFC: Larisa
Cimitirul Animalelor de Stephen King. Filmul a fost in concordanta cu cartea si unele scene au fost chiar mai inspaimantatoare decat cele din carte.

ioana alexandra spunea...

cartea mea preferata care a fost si ecranizata este Twilight. de fapt, seria Twilight, deoarece nu pot alege doar un singur volum, toate au fost superbe.
a fost prima mea serie citita cu vampiri, datorita careia am cunoscut minunata lume fantasy. mi-a placut atat de mult incat dupa ce le-am teminat prima data de citit, dupa o perioada de timp le-am reluat din nou cap-coada. chiar daca stiam povestea si ce urma sa se intample, tot am savurat cartile pagina cu pagina.
Twilight Saga este un adevarat fenomen, o serie fantastica, cu o actiune ce iti taie rasuflarea si cu personaje atat de bine conturate incat par reale. Iar ecranizarile sunt asa cum m-am asteptat: superbe

Miha:D spunea...

Mie una nu mi-a placut o anumita carte care a fost ecranizata, mie mi-a placut seria ecranizata a Jurnalelor Vampirilor pentru ca aduce un mic refresh seriei de carti cu acelasi nume, ca o gura de aer proaspat:D Auroarea cartilor m-a facut sa indragesc seria si sa tin foarte mult la personaje, insa regizorul, a marit orizonturile si posibilitatile de care era capabila aceasta serie. Sper sa iti placa raspunsul meu si mult succes celorlalti participanti:)

Cristina spunea...

Mi-a placut Pe Aripile Vantului

Luizaa spunea...

Scarlat Luiza

cartea preferata care a fost ecranizata: Twilight

crybv spunea...

Stan Cristina
Cartea preferata momentan si care a fost si ecranizata este Water for Elephants (2011)
O biografie excelent de buna avand o poveste dramatica si emotionanta cu doi actori celebrii Reese Witherspoon si Robert Pattinson care au dat viata unor personaje care li se potrivesc foarte bine. Scenariul e unu foarte bine construit, atent la detalii si care creeaza o atmosfera mai aparte, regia exceptionala si un acting pe masura.

andra lavander spunea...

imi plac multe carti ecarnizate, imi plac mult clasicii asa ca imi plac: la rascruce de vanturi, pe aripile vantului, mandrie si prejudecata, jane eyre si multe altele. dar cartea ecranizata care imi va ramane in suflet este harry potter si camera secretelor. era o zi rece de 1 decembrie, 2004, ma plictiseam graznic si am dat drumul la televizor, pe protv. rula harry potter and the chamber of secrets. respinsesem de multe ori recomandarile colegilor, ale mamei si ale vecinei mele de a citi harry potter, pur si simplu nu-mi placea vrajitori si nici sa citesc. dar am vazut filmul, aveam 11 ani si creaturile care ma inspaimantatau cel mai tare erau serpi si paianjeni, ca si astazi de altfel, doar ca li s-au adaugat si soarecii. dupa am vrut sa citesc cartile si asa am devenit fan harry potter si am citit pentru prima data in viata mea o carte de placere. de aceea 1 decembrie e o zi speciala penttru mine, o consider ziua in care mi s-a schimbat destinul. si chiar daca o sa para o exagerare asa este, daca nu m-as fi uitat la film nu mi-as fi descoperit gustul pentru lectura. n-am fi invatat sa ma exprim bine, si probail as acelasi dezastru la compuneri ca si inainte si as fi mers pe profil real si atunci intreaga mea viata ar fi alta.
harry potter a fost un deschizator de drumuri pentru multi scriitori si filme si pentru genul fantasy cum il sim noi astazi. harry e un baiat de la care avem mult de invatat; curajul, loialitatea, sacrificiul

Anely spunea...

Memoriile unei gheise, cu siguranta cea mai buna carte si cel mai bun film

Crb spunea...

Ecranizarea preferata a fost Where Eagles Dare (1968)
[Acolo unde se avanta vulturii]

JustLaugh spunea...

Nume:Ciofirdel Izabela
GFC:JustLaugh
Cartea dorita: http://www.libris.ro/literatura-universala/lupii-din-mercy-falls-vol-1-fior---maggie-RAO978-606-8251-64-6--c7509--p370826.html

Imi plac multe carti care au fost ecranizate Twilight,Harry Potter, The Da Vinci Code,The Notebook, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events ,Water For Elephants sunt preferatele mele, dar cu putin mai mult ador Aventurile lui Sherlock Holmes scrise de Sir Arthur Conan Doyle. In carte fiecare obiect avea o importanta anume,fiecare gest poate sa insemne ceva, imi place cum Sherlock vede anumite lucruri pe care uni oameni nici nu le observa.
Chiar daca s-au facut mai multe filme si seriale dupa carte eu cred ca ultimul film unde joaca si unul dintre actori mei favoriti Robert Downey Jr. le intrece pe toate .Filmul m-a surprinz placut mai e putin timp si va aparea partea a doua pe care abia astept sa o vad.

Rofel Carla spunea...

Buna, sunt Carla.Cartea pe care mi-o doresc este urmatoarea http://www.libris.ro/literatura-universala/ratacire---lauren-kate-LIT978-606-600-165-6--c7509--p371079.html

Pe primul loc in topul meu de carti ecratizate se afla "A walk to remember".Aceasta o carte a fost una care m-a impresionat prin minunata poveste de dragoste.Prietena mea mi-a recomandat-o insistand sa o citesc.Eu pe atunci nu eram o mare fana ca literaturii.Inistand in continuare,pana la urma am decis sa accept minunata " provocare.Cand am deschis pentru prima oara cartea ,nici nu am acordat atentie prefatei.Dupa aproximativ cinci capitole nu am mai putut sa ma desprind de carte.Intamplarile dintre London si Jamie m-au fascinat.Cum dintr-un baiat rebel , London a devenit un baiat sensibil lasandu-se atras de nu prea populara Jamie.O carte cu un final trist dar totusi fericit.!

Iancu Norbert spunea...

Buna.Ma numesc Norbert.Cartea pe care mi-o doresc este aceasta http://www.libris.ro/literatura-fantasy/cronicile-spiderwick-1---cartea-fantastica-RAO973-103-268-9--c7883--p358990.html

.Seria mea de carti preferata este "Cronicile din Narnia".Minunatele aventuri m-au captivat.Imi place foarte mult acea ideea de "MAGIC".Si ca toata actiunea se petrece in evul mediu,unde,sunt prezenti reginele si regii.

Ila spunea...

http://www.libris.ro/literatura-universala/cercul-secret-vol-2-captiva---l-j-smith-COR978-973-128-357-9--c7509--p371152.html

Cartea mea preferata ecranizata este "Cele noua vieti ale lui Chloe King" dar din pacate l-au anulat :(

Alexandra spunea...

Carte dorita :http://www.libris.ro/literatura-fantasy/dispozitive-infernale-cartea-intai-ingerul-LED978-973-102-370-0--c7883--p372759.html



Cartea preferata..de fapt seria este Harry Potter.
A fost prima serie fantasy pe care am citit-o si a fost cu adevarat speciala pentru mine. Pana in acest moment nu am mai intalnit nimic la fel ca ea, nu cred ca ar fi posibil.Este una la un milion..cel putin
Am crescut cu seria asta, am ajuns sa am intreg tavanul acoperit cu un poster gigant cu el :)). Nu cred ca va mai fi vreodata un film, o serie, care sa ma marcheze in felul in care a facut-o Harry Potter. El a fost cel care mi-a dat curaj, m-a invatat ce este prietenia, mi-a aratat cum sa lupt si niciodata sa nu ma dau batuta pentru ca intr-un final..daca stii ce vrei si lupti pentru acel lucru, il vei obtine. Harry Potter niciodata nu a incetat sa creada, niciodata nu a renuntat. A luptat pana in ultima clipa cu Voldemort chiar si cu pretul vietii sale.
Nu gasesc cuvinte destule pentru a descrie aceasta serie..probabil ca ce-a mai potrivita descriere ar fi "este genial" Asta-i adevarul. Cate carti, filme sunt capabile sa ne arunce intr-o lume noua, construita de la 0, si sa ne tina acolo timp de 10 ani ? Cate serii pot sa ne faca sa nu vrem sa ne mai despartim de acea lume?Pentru mine doar una..
Am revazut aseara ultimul film al seriei si pentru a nu stiu cata oara am plans la final, cand copiii personajelor sunt duse la Expresul de Hogwarts..pentru ca semnifica sfarsitul unei lumi, unei intregi ere care a insemnat asa de mult pentru mine.
Sunt totusi sigura ca oricat timp ar trece, seria va ramane preferata mea.Cand imi va fi dor de Harry Potter voi citi cartile, voi revedea filmele si ma voi retrage iarasi in minunata lume a vrajitorilor.Niciodata nu voi uita aceasta serie, pentru ca va ramane in inima si mintea mea. Asta ne face o carte buna..ramane imprimata in sufletul nostru fie ca vrem sau nu :)

Ingrid. spunea...

The Last Song este cartea mea preferata ecranizata.Imi doresc Ratacire de Lauren Kate.

Dontu Alexandru spunea...

GFC:Dontu Alexandru
Carte dorita: http://www.libris.ro/literatura-universala/jurnalul-unui-pusti-vol-2-rodrick-cel-mare---jeff-ART973-88988-7-5--c7529--p366710.html .

Ecranizarea mea preferata dupa o carte este Just like heaven. Cartea este aparuta la editura Trei, se numeste Si daca e adevarat si este scrisa de Marc Levy. Este o poveste minunata de dragoste, care imbina realul cu fantasticul intr-o tesatura unica cum doar Levy poate crea!

Bianca Cioba spunea...

Cartea mea preferata care a fost ecranizata este Micutele Mincinoase. Toata actiunea care se invarte in jurul fetelor este coplesitoare si intrebarea pe care si-o pune toata lumea este: cine e A? Normal ca deja am sute de teorii in legatura cu identitatea lui A si suspansul ma omoara. Dar nimic n-ar mai fi interesant daca ar dezvalui misterul care tine toti fanii cu sufletul la gura.
Nu mi-a fost greu sa aleg aceasta carte pentru ca m-am indragostit de ea instantaneu. De carte, de personale chiar si de Rosewood.
Cartea pe care mi-o doresc de pe site-ul librariei Libris este "Eu sunt numarul patru" de Pittacus Lore.

Andreea P spunea...

Seria mea preferata este seria Amurg scrisa de Stephenie Meyer, dar ecranizarea mea preferata este prima parte Zori de zi. A fost o continuare superba!
Carte dorita: http://www.libris.ro/literatura-universala/luna-albastra---alyson-noel-RAO978-606-8255-81-1--c7509--p373313.html

sakura spunea...

Cartile ecranizate preferate sunt
"Parfum de femeie" filmul ecranizat dupa romanul "Intunericul si mierea". Al Pacino da viata peronajului orb intr-un fel specific lui. adica ExCeLent
"Forrest Gump" un film must see dupa o carte must read. Tom Hanks e unul din actorii mei preferati. Scenariul e superb.
Nu ma pot abtine sa nu mai adaug si "Stapanul inelelor" si asta ptr ca Tolkien se poate lua de mana cu Peter Jackson si sa creeze oricand noi capodopere.

Cartea pe care o doresc de pe libris.ro este "Minunatele povesti ale copilariei" http://www.libris.ro/practic-pentru-copii/minunatele-povesti-ale-copilariei-NIO973-87562-8-6--c7884--p321672.html

blueroses spunea...

Buna,
faina intrebarea - deci cartea trebuie sa fie preferata, nu neaparat ecranizarea, nu? Nu se poate sa nu mentionez si eu Twilight de Stephenie Meyer (cartile mai mult decat ecranizarea), iar din alta categorie - imi plac romanele lui Clive Cussler, seria Dirk Pitt, dintre care a fost ecranizat romanul Sahara (Matthew McConaughey, Penelope Cruz).
De pe site-ul sponsorului am ales un roman de Robin Cook, Marker - asta asa la prima vedere, dar mai rasfoiesc pe acolo, sunt mai multe sunt tentate
http://www.libris.ro/literatura-universala/marker---robin-cook-RAO973-54-0159-7--c7509--p361185.html

Roman Diana spunea...

Preferatele mele sunt cele trei carti ce alcatuiesc seria Millenium, scrisa de autorul suedez, Stieg Larsson si anume: Barbati care urasc femeile, Fata care s-a jucat cu focul si Castelul din nori s-a sfaramat. Chiar daca pentru mine ecranizarile nu se ridica aproape niciodata la nivelul cartilor, in acest caz, aceasta trilogie s-a bucurat de o adaptare extrem de reusita. Recomand cu caldura aceste carti de un suspand deosebit, incredibil de complexe, atat in ceea ce priveste personajele cat si actiunea, iar pentru cine prefera filmele in locul cititului, recomand ecranizarea acestei serii, pentru un suspans garantat!!!

http://www.libris.ro/literatura-universala/luna-albastra---alyson-noel-RAO978-606-8255-81-1--c7509--p373313.html

Alle spunea...

Buna!
Iubesc,ca multi altii,seria"Jurnalele Vampirilor",dar si "Micutele Mincinoase",asa ca m-am hotarat sa optez pentru "Jurnalele Vampirilor"
Mi se pare o poveste interesanta,dar nu numai.M-a fascinat intensitatea cu care Elena il iubeste pe Stefan si ar face orice pentru el,dar si modul in care iubirea lor,aparent imposibila s-a transformat intr-o adevarata idila,presarata de pericole dar si mici bucurii
La fel de mult m-a impresionat si felul cu Damon a invatat sa iubeasca,transformandu-se intr-un baiat misteris dar intelegator,bun si de incredere,dar pastrandu-si in acelasi timp latura intunecata.Toate acestea...pentru Elena,cu toate ca isi da seama ca relatia lor niciodata nu va depasi statutul de"prieteni"
Asadar,DRAGOSTEA....Si da,o pot simti si vampirii!Se pare ca acest sentiment este atat de intens incat si cei ai caror inimi nu mai bat o pot simti,aducandu-i la viata.
Sa mai zic ceva de actori?:>
Cartea dorita:http://www.libris.ro/literatura-universala/blestemul-din-swoon---nina-malkin-LED978-973-102-393-9--c7509--p374033.html

P.S:Scuze de intarziere,am avut ceva probleme...

Ade spunea...

Succes!

Stephany spunea...

Desi risc sa plagiez :)) Pot spune ca am adorat filmele Harry Potter . Toate!