marți, 6 septembrie 2011

Recenzie Puterea celor Sase (Eu sunt Numarul Patru #2) de Pittacus Lore

Puterea celor Sase este al doilea volum din seria Eu sunt Numarul Patru (click pe titlul seriei pentru primul volum) de Pittacus Lore.

Evenimentele din această carte sunt reale.
Numele şi locurile au fost schimbate pentru a i proteja pe cei şase lorici care rămân ascunşi.
Există într adevăr alte civilizaţii.
Unele dintre ele încearcă să vă distrugă.

EI
SUNT TOT MAI APROAPE.
EI
SUNT PE URMELE NOASTRE.
EI
ŞTIU DESPRE VRAJĂ.
EI
ŞTIU DESPRE MOŞTENIRILE NOASTRE.
EI
ŞTIU PREA MULTE CA SĂ PUTEM CREDE CĂ
NOI
VOM MAI FI VREODATĂ ÎN SIGURANŢĂ.
NOI
TREBUIE SĂ NE GĂSIM UNII PE ALŢII.
NOI
TREBUIE SĂ NE UNIM.
NOI
TREBUIE SĂ LUPTĂM ŞI SĂ CÂŞTIGĂM.
NOI SUNTEM ULTIMUL BASTION.


RECENZIE.
La finalul primului volum din serie, dupa o lupta apriga cu Mogadorienii, John, Sase si Sam parasesc orasul Paradise, sperand sa-i gaseasca pe lorienii refugiati pe Pamant. In Puterea celor Sase ne sunt introduse noi personaje, lorienii care se ascund de mogadorieni si aliatii acestora impotriva fortele intunecate care incearca sa-i ucida pe ultimii supravietuitori ai planetei Loren.
Din pacate, desi primul volum mi-a placut foarte mult, In Puterea celor Sase am fost dezamagita de comportamentul lui John, care desi pretinde ca o iubeste pe Sarah, incepe o relatie cu Sase. In primul volum, John era convins ca lorienii se indragostesc o singura data in viata, dar acum accepta cu lejeritate povestea lui Sase despre protectoarea ei care ar fi fost indragostita de mai multe ori. Superficial si duplicitar, John nu tine cont nici macar de faptul ca-l raneste pe Sam, care este indragostit de Sase.
In timp ce Sarah este hartuita de colegi, supravegheata in permanenta de agentii federali si de mogadorieni din cauza relatiei pe care a avut-o cu John, relatia acestuia cu Sase evolueaza. La intoarcerea in Paradise, John este rece cu Sarah, nepasator fata de riscurile pe care aceasta si le-a asumat pentru el si complet neinteresat de pericolul in care ea se afla. Cand este arestat de agentii federali, o invinovateste pe Sarah si foloseste acest lucru ca pretext pentru a se apropia si mai mult de Sase si pentru a renunta la fata care si-a riscat viata pentru el. De parca faptul ca a tradat-o pe Sarah nu este suficient, John da dovada inca o data de egoism cand il abandoneaza pe Sam in pestera Mogadorienilor, in loc sa-l protejeze. Schimbarea lui John este atat de drastica fata de primul volum incat iti este imposibil sa-l mai placi.
Puterea celor sase este salvat de capitolele despre Marina, o loriana de 18 ani, care se ascunde intr-o manastire impreuna cu protectoarea ei, si capitolele despre Ella, micuta loriana sosita impreuna cu protectorul ei in cea de-a doua nava. Cele doua sunt personaje minunate, puternice si curajoase, care infrunta amenintarea mogadoriana in ciuda pericolelor la care se expun dezvaluindu-si identitatea.
Marina este un personaj realist, cu sperante, dorinte si emotii, un personaj care te face sa traiesti alaturi de el toata tensiunea, frustrarea, teama si groaza prin care trece. Marina este atat de diferita de John, incat contrastul dintre cele doua personaje devine tot mai evident cu fiecare capitol. In timp ce personajul Marinei se dezvolta, John se transforma intr-un anti erou cu care iti este imposibil sa empatizezi.
Ella, Marina si Noua au devenit personajele mele preferate in acest volum, iar singurele personaje din volumul anterior pe care le mai plac sunt Sarah, Bernie Kosar si Sam. Sper ca in urmatoarele volume sa aflam mai multe despre trecutul lui Noua si despre planurile Mogodarienilor.

12 comentarii:

Darkflayer spunea...

imi palce cartea.am privit filmul la prima parte si mi s-a parut interesanta.cartea pare la fel de interesanta

Andreea spunea...

Draguta,dar mai intai sa mi-o iau si pe prima

Geanina spunea...

Prima am castigat-o pe blogul tau :)
Mi-a placut mult eu sunt numarul patru, desi coperta era ,,ciudata''.
Acum sunt foarte incantata , personajul principal va fi 6 ( o fata), abia astept sa citesc cartea.

Oanna spunea...

Din pacate nu am reusit sa cumpar inca primul volum dar mi se pare extrem de captivanta seria.

Francinne spunea...

Eu am citit-o,a fost super.Personajul principal nu e doar 6,ci si 7,4,9,Sam si...10.Tare,nu?

Madalina spunea...

Si eu vreau sa o citesc zilele acestea :).Am adorat primul volum si acum,dupa ce am citit comentariul lui Rachel,sunt sigura ca voi adora si Puterea celor Sase.Mi-am dorit inca de cand am citit Eu sunt Numarul Patru sa aflu mai multe despre ceilati lorieni.

Oanaaa. spunea...

Cred ca mi-ar placea si mie seria, pare ok.

JustLaugh spunea...

primul volum mi-a placut foarte mult:X..am vazut si filmul:D..trebuie sa-mi cumpar si vol. asta:)..si abia astept si filmul daca se mai face:(

Ade spunea...

NU ma atrage subiectul...

Zipy spunea...

Hihi...mama, mama ce vreau seria asta!!

Ade spunea...

Nu e genul meu

Unknown spunea...

Nu ma atrage foarte tare