marți, 6 iunie 2017

Acest cântec neîmblânzit (Monștrii din Verity #1) de Victoria Schwab

Nimic nu poate asigura liniștea într-un oraș frânt de război, într-un oraș copleșit de monștri. În acest extraordinar roman fantasy urban al aclamatei autoare Victoria Schwab, o tânără adolescentă trebuie să aleagă între calea eroinei sau cea a nelegiuiților, între cea a prieteniei sau a adversarilor, totul cu riscul de a înclina balanța întregului viitor al propriei sale lumi. „Acest cântec neîmblânzit” a ajuns încă din prima săptămână de la lansare pe locul întâi The New York Times Bestsellers List, iar drepturile de ecranizare au fost deja achiziționate de către Sony Entertainment.

Kate Harker și August Flynn sunt moștenitorii unui oraș divizat – un oraș în care violența de zi cu zi a dat naștere unor monștri cât se poate de reali. Tot ceea ce își dorește Kate este să fie la fel de nemiloasă precum tatăl ei, care obligă oamenii să îi plătească pentru protecția pe care le-o oferă împotriva întunericului neînduplecat. Tot ceea ce își dorește August este să devină uman, cu o inimă tot atât de bună precum cea a tatălui său, și să joace un rol mult mai important în sprijinirea celor inocenți – însă cum poate dacă el este chiar unul dintre monștri? Unul care poate să fure sufletul cuiva cu un simplu acord al muzicii? Când se ivește ocazia de a o putea supraveghea pe Kate, care tocmai ce a fost dată afară de la cea de a șasea școală și se întoarce astfel acasă, August se dedică în întregime misiunii sale.

Victoria Schwab creează cu măiestrie atmosfera unei metropole tulburate și efervescente, în care eroii sunt puși în fața luptei cu monștrii de pretutindeni – atât cei care îi copleșesc în jur, cât și cei dinlăuntrul lor.

„O nouă lume captivantă și plină de pericole pe care cititorii o vor îndrăgi pentru ritmul alert și terifiant.” Publishers Weekly

„O poveste cu o atât de întunecată precizie a textului, încât mai mult ca sigur îți va provoca fiori pe șira spinării.” Booklist

„Debordant de energică, această carte este întocmai biletul pentru o noapte neîntreruptă de lectură.” Kirkus Reviews

Victoria „V.E.” Schwab este rezultatul melanjului dintre o mamă britanică, un tată din Beverly Hills și o educație specifică sudului american. De asemenea, spune povești.
Adoră basmele, folclorul și poveștile care te îndeamnă să găsești în această lume mai mult decât realitatea aflată aparent la îndemână îți poate oferi.
Citatul ei favorit: „Nu poți găsi o cană de ceai mult prea mare sau o carte mult prea lungă pe care să nu o pot dovedi.” (C.S. Lewis)

2 comentarii:

Ema spunea...

Vreau si eu sa o citesc <3

Unknown spunea...

Am reușit sa îmi cumpăr si eu cartea. Sa vedem când reușesc sa o si citesc...