marți, 21 februarie 2017

Cercul de piatra vol. 2 (Outlander #3) de Diana Gabaldon

Jamie Fraser a supravietuit in chip miraculos. Cand descopera minunea, Claire Randall vrea sa i se alature. Trebuie sa atinga iar pietrele de pe Craigh na Dun pentru a ajunge la Edinburgh, in anul 1766.

Cei doi nu-si doresc decat sa traiasca o viata linistita. Dar nepotul lui Jamie e rapit de pirati, ceea ce declanseaza o urmarire in care pericolele se tin lant.

Diana Gabaldon isi poarta protagonistii prin mai multe epoci istorice si prin spatii pitoresti, care invita la reverie. In a treia parte din seria de succes Outlander, si iubirea se arata intr-o alta lumina, iar incursiunea in trecut dezvaluie zone nestiute.

„Outlander reprezinta o victorie stralucita pentru Diana Gabaldon, care imbina magistral literatura de aventuri cu proza fantastica si romanul de dragoste.“ The New York Times Review of Books

Diana Gabaldon s-a nascut pe 11 ianuarie 1952 in Arizona, unde locuieste si astazi, impreuna cu familia. A studiat zoologia la Northern Arizona University si biologia marina la University of California, San Diego, si are un doctorat in ecologie. A fost profesor universitar inainte de a se dedica in intregime literaturii. A semnat numeroase articole stiintifice si de popularizare a stiintei inainte de a deveni scriitoare full time. In anul 1991 a debutat cu romanul Calatoarea (recompensat, printre altele, cu Romance Writers of America’s RITA Award), primul volum din seria Outlander, conceputa initial ca trilogie. Dupa marturisirea scriitoarei aflate la debut, care era departe de a banui succesul ce va urma, cartea a rezultat, dupa o documentare „de moda veche”, din interesul pentru calatoria in timp si pentru universul scotian. Romanul a cucerit imediat publicul si au urmat inca sapte romane in aceeasi serie, toate bestselleruri New York Times: Dragonfly in Amber, Voyager, Drums of Autumn, The Fiery Cross, A Breath of Snow and Ashes, An Echo in the Bone, Written in My Own Heart’s Blood. Seria a fost publicata in 26 de tari si a inspirat, incepand cu anul 2014, un serial de televiziune american care se bucura de mare succes. Printre celelalte scrieri ale autoarei se numara seria Lord John, precum si povestiri aparut in antologii si volume colective.

Niciun comentariu: