duminică, 10 iulie 2016

Recenzie Mila 2.0 de Debra Driza

Mila nu ar fi trebuit să își amintească niciodată trecutul ei sau să afle ce se ascunde înauntrul ei. Ea nu ar fi trebuit să descopere niciodată că s-a „nascut“ într-un laborator secret și că a fost dotată cu puteri supraomenești.

Dar când la ușa ei apare un grup de oameni mascați care vor sa fure tehnologia ascunsă în ea, nu are alta șansă decât să fugă pentru a rămâne în viață. Nu poate avea încredere în nimeni. Ei vor face orice pentru a o captura și viața tuturor celor care îi sunt dragi este pusă în pericol.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Nemira.
Mulțumesc Editurii Nemira pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Mila 2.0 îmbină în mod strălucit, într-un roman palpitant și plin de suspans de care cu greu te poți desprinde, elemente SF, mistery și momente pline de acțiune care vă vor tăia răsuflarea. Intriga ingenioasă, povestea captivantă și încărcată de tensiune, modul în care autoarea abordează teme precum descoperirea propriei identități și ce înseamnă să fii om, transformă Mila 2.0 într-un volum de debut extraordinar, care explorează lupta pentru dreptul la viață al unui android cu conștiință umană.
În aparență, Mila este o adolescentă obișnuită, care tocmai s-a mutat împreună cu mama ei într-un nou orășel după moartea tatălui ei într-un incendiu. În realitate, Mila suferă de amnezie parțială și este bântuită de pierderea tatălui ei, de durerea că nu-și poate aminti nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea noapte îngrozitoare și de teama că nu-și va recupera niciodată trecutul.
Mila este un personaj minunat, un personaj puternic, care nu se lasă descurajat de circumstanțe și care trăiește cu intensitate fiecare sentiment, un personaj care refuză să se simtă neputincios și care luptă cu toate forțele pentru libertate și pentru șansa de a avea o viață normală. Emoțiile pe care le experimentează Mila, furia, teama, deznădejdea și fericirea ei sunt realist portretizate și aproape tangibile. Momentele de dezolare, tristețea care o macină, revolta că adevărul i-a fost ascuns, lipsa de încredere și dezamăgirea pe care le simte Mila, conturează un personaj fascinant, care deși nu este uman, este om mai presus de orice.
Pe de-o parte o adolescentă normală, vulnerabilă și fragilă, cu trăiri și reacții obișnuite pentru o fată de șaisprezece ani, de cealaltă parte un android cu abilități extraordinare și o personalitate unică, Mila este un personaj complex și impresionant, care refuză să se lase doborâtă de conștientizarea faptului că întreaga ei viață este un experiment. Captivă într-un trup mecanic, cu emoții și sentimente umane, Mila impresionează prin curajul și determinarea de care dă dovadă, prin devotamentul față de mama ei și încrederea în forțele proprii. De-a lungul volumului am empatizat cu Mila, am înțeles alegerile dificile pe care a fost forțată să le facă și am suferit alaturi de ea de fiecare dată când s-a simțit pierdută, neînțeleasă și singură.
O femeie inteligentă, puternică și curajoasă, care luptă pentru ceea ce crede că este corect, o mama iubitoare și protectoare, Nicole a fost unul dintre personajele mele preferate. Sacrificiile pe care le face pentru fiica ei, tandrețea și răbdarea de care dă dovadă, o transformă pe Nicole într-unul dintre cele mai frumos conturate personaje secundare.
Personajele unice, atenția la detalii, imaginația debordantă a autoarei, confruntările dramatice și scriitura ireproșabilă fac din Mila 2.0 un roman excelent, profund și emoționant, sensibil și provocator. O aventură încărcată de mister și totodată o poveste de dragoste, Mila 2.0 este un volum despre teama de necunoscut și acceptare, despre complexitatea naturii umane, evoluție și libertate, compasiune și iubire.

Un comentariu:

Ema spunea...

Pare interesanta cartea. Numai chestii faine citesti, Mada. :)