vineri, 8 iulie 2016

Recenzie Ziua 21 (Cei 100 #2) de Kass Morgan

Secrete vor fi dezvăluite, credințe schimbate și legături puse la încercare. Cei 100 trebuie să lupte pentru supraviețuire în singurul fel posibil, împreună.

Au trecut 21 de zile de când Cei 100 au ajuns pe Pământ. Sunt singurii oameni care au pus piciorul pe planetă de secole, sau cel puțin așa au crezut. Confruntați cu un dușman necunoscut, Wells încearcă să țină grupul împreună, Clarke pleacă spre Muntele Weather, în căutarea celorlalți Coloniști, iar Bellamy este hotărât să-și salveze sora cu orice preț.

Între timp, pe navă, Glass trebuie să facă o alegere imposibilă între dragoste și însăși viața ei.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Nemira.
Mulțumesc Editurii Nemira pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Ziua 21 reia aventurile tinerilor trimiși pe Pământ într-o misiune periculoasă cu puține șanse de izbândă, purtându-ne într-o călătorie presărată cu acțiune, secrete și romantism.
Au trecut trei săptămâni de la prăbușirea celor 100 pe Pământ, iar aceștia sunt forțați să se confrunte cu atacurile unui inamic violent, care face tot mai multe victime, cu lipsurile tot mai mari și cu o boală misterioasă.
Portretul personajelor este mult mai bine conturat decât în volumul precedent, pe măsură ce descoperim frânturi din trecutul lor și asistăm la schimbările prin care aceștia trec, forțați de circumstanțe, deznădejde și teamă. 
La fel ca în primul volum al seriei, în Ziua 21 capitolele alternează între cele patru personaje principale, Clarke, Wells, Glass și Bellamy. În timp ce Wells se străduiește să fie un lider puternic, să-i protejeze pe supraviețuitori și să-i mențină în siguranță, Glass încearcă, împreună cu Luke, să le ofere tuturor membrilor din colonii o șansă la viață, chiar dacă astfel resursele de oxigen sunt și mai limitate. Clarke și Bellamy pornesc în căutarea Octaviei, descoprind pe parcurs secrete periculoase care ar putea schimba tot ceea ce credeau și care ar putea avea un impact neașteptat asupra viitorului lor.
Acțiunea se desfășoară în continuare pe doua planuri, dezvăluindu-ne atât lupta disperată pentru un loc pe navele care vor pleca spre Terra și adevărata față a societății aparent civilizate din spațiu, cât și încercarea coloniștilor de a se adapta vieții pe Pământ, cu toate provocările pe care trebuie să le înfrunte.
Combinând momente cutremurătoare în care amenințarea morții declanșează bătălia brutală pentru supraviețuire, răsturnări de situație, revelații neașteptate, pierderi dureroase și clipe înduioșătoare, Kass Morgan creează un volum captivant în care elementele SF și cele distopice se împletesc armonios. 
O lectură rapidă și palpitanță, cu personaje bine construite și ritm alert, Ziua 21 este o poveste imprevizibilă și surprinzătoare, în care accentul este pus pe relațiile dintre personaje, pe sacrificiile necesare pentru a-i salva pe cei dragi, pe lupta constantă pentru viață și riscurile pe care le implică orice schimbare.

Un comentariu:

Ema spunea...

Mi-au placut mult primele 2 sezoane ale serialului, al treilea nu pot sa zic ca ma impresioneaza, tot aman sa il vad dupa ce am vazut 2 episoade. Poate cartile sunt mai interesante ...