luni, 8 februarie 2016

Lista iubiţilor mei (Ruby Oliver #1) de E. Lockhart

15 iubiţi, 11 şedinţe la psiholog, 4 broscuţe din ceramică şi eu, Ruby Oliver

Ruby Oliver are 15 ani şi merge la psiholog. Ştie că e ciudat, dar are o scuză, a avut zece zile crâncene, în care, printre altele:

- şi-a pierdut iubitul (băiatul nr. 13)
- şi-a pierdut cea mai bună prietenă
- şi-a pierdut toţi ceilalţi prieteni
- a făcut ceva şocant de avansat cu băiatul nr. 15
- s-a certat cu băiatul nr. 14
- a picat un test la mate...

În ciuda a toate astea, Ruby va supravieţui pentru a face şi mai multe liste.

"Dialoguri şi detalii supersavuroase: stilul lui E. Lockhart inconfundabil de incintant."  Publishers Weekly

"Lockhart a creat un personaj foarte simpatic: seamănă cu Georgia Nicholson a lui Louise Rennison şi cu Bridget Jones. Iar schimburile de replici sunt memorabile."  School Library Journal

"În duminica de după ce eu şi Meghan am fost la festivalul filmelor lui Woody Allen, mi-am scos acuarelele din fundul sertarului de la birou. Cred că din clasa a şaptea nu le mai folosisem. Am făcut rost de o foaie de hârtie şi am pliat-o în două. „Cât de rău îmi pare?” am scris cu mov. „La fel de rău.”

Lista iubiţilor mei (câştigătoare, în 2006, a ALA Best Books for Young Adults) face parte dintr-o serie ce mai cuprinde: The Boy Book, The Treasure Map of Boys şi Real Live Boyfriends.

E. Lockhart a avut nouă iubiţi oficiali, dacă punem la socoteală şi băiatul care a invitat o în clasa a şaptea la o petrecere, după care, practic, n a mai vorbit niciodată cu ea. Undeva, printr un sertar, are o listă cu toţi băieţii pe care i a sărutat vreodată. N a făcut parte din nicio echipă de sport şi a fost scutită de orele de educaţie fizică fiindcă făcea balet. Are un tatuaj, se tunde singură şi se dă cu acelaşi parfum încă din liceu (Chinese Flowers, de la Kiehl’s). Are în birou două păpuşi, Betty şi Veronica, o fotografie cu un buldog foarte gras, o carte de vizită pe care scrie „Sherlock Holmes, detectiv consultant“ şi o rochie de seară cu volănaşe, din anii 1920, pe care a purtat o la bal.
Aflaţi mai multe despre cartea ei la theboyfriendlist.com

La Editura Trei de aceeaşi autoare, au mai apărut: Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks (finalist National Book Award 2008 şi nominalizat la Premiul Michael L. Printz 2009), Mincinoşii şi Cum să fii o fată rea (scris în colaborare cu Sarah Mlynowski şi Lauren Myracle).

Un comentariu:

Viziru Georgiana spunea...

Suna asa dragut si coperta asta e asa simpatica! Ma tenteaza cartea pentru ca am aceeasi varsta cu Ruby!