sâmbătă, 11 aprilie 2015

Recenzie La răscruce de dresuri (Aventurile lui Tallulah Casey #1) de Louise Rennison

Uau. Asta e. Asta înseamnă c-am crescut. Pe cont propriu, la Şcoala de Arte. Deci rămâi cu bine, Tallulah, fată şuie, şi hellooooo, Lullah, star pe scenă şi opaa. O. Pa.

Tallulah Casey este pregătită să-şi descopere partea artistică şi să-şi facă noi prieteni.

La Şcoala de Arte din Yorkshire Dales, unde nu există magazine de haine sau cosmetice, ci mlaştini, păduri, un han fioros şi multe oi, Tallulah va descoperi, în ciuda atmosferei stranii desprinse parcă din La răscruce de vânturi, un grup de prietene pe care te poţi bizui şi talente artistice nebănuite. Tot acolo se va ataşa, deşi nu fusese prevăzut, de un pui de bufniţă.

Cititoarele în pragul adolescenţei vor râde cu gura până la urechi de peripeţiile puştoaicei cu simţul umorului şi picioare cam prea lungi.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.
Multumesc Editurii Trei pentru acest volum.

RECENZIE.
La răscruce de dresuri a fost o surpriză deosebit de plăcută, un volum adorabil, dulce şi vesel, care mi-a adus zâmbetul pe buze şi mi-a depăşit aşteptările.
Povestea se învârte în jurul adolescentei de paisprezece ani, Tallulah Casey, care urmează să petreacă cinci săptămâni la şcoala de arte Dother Hall. Aflată în mijlocul unei păduri, în mlăştinosul şi ceţosul Yorkshire, Dother Hall se dovedeşte o surpriză pentru Tallulah, care se aştepta la o vară a iubirii, dar se trezeşte studentă la o şcoală de fete. Cu toate acestea, printre orele de balet, teatru şi canto, Tallulah descoperă si noi prietene care îi vor fi alături la nevoie, o vor susţine şi o vor încuraja şi alături de care va petrece cea mai frumoasă vară din viaţa ei. În plus, fetele vor experimenta împreună cu băieţii de la Academia Wolfe fiorii primului sărut şi ai primei iubiri.
Tallulah este o eroină încântătoare, îndrăzneaţă, hazlie şi directă, de care cititorii se vor ataşa cu uşurinţă. Puţin timidă şi uşor complexată de înălţimea şi genunchii ei, adolescenta încearcă să-şi depăşească nesiguranţele şi să accepte ca toate lucrurile care o fac diferită o fac de asemenea şi unică.
Cu toate că nu este o bună cântăreaţa şi nici o balerină graţioasă, simţul umorului, imaginaţia bogată şi excentritatile ei o vor transforma pe Tallulah într-o micuţă stea a teatrului de comedie.
Călătoria spre maturizare, plină de peripeţii, a eroinei, scenetele nostime puse la cale pentru ora de teatru, băieţii misterioşi, clipele stânjenitoare care uneori nu pot fi evitate şi momentele romantice transformă La răscruce de dresuri într-o lectură fermecătoare, care tratează într-o manieră optimistă şi amuzantă deziluziile, bucuriile, poveştile de iubire, eşecurile şi reuşitele din viaţa adolescenţilor.

41 de comentarii:

Diana-Daniela Macovei spunea...

Pare amuzanta si altceva, deci cred ca o sa o citesc cu prima ocazie :)

Unknown spunea...

Pare drăguță şi amuzantă. E genul de relaxare de care am nevoie, dar mama mă omoară dacă află că mai vreau să dau o comandă.
@Diana-Daniela Macovei, sper să apuci să o citeşti. :*

Unknown spunea...

@Andra Raluk Tot vad cartea asta pe net si pare dragalasa..se potriveste si cu perioada asta :3 Si mama ofteaza cand pomenesc de alte carti noi, dar face doar figuri...o cunosc prea bine :)))) A citit si ea cred ca jumatate din biblioteca mea...Ghici ce citeste acum :)

Unknown spunea...

@smultea eliza, chiar pare drăguță, dar am găsit o carte recent publicată la noi care pare mai drăguță. Habar n-aveam că se traduce. Ce bucuroasă sunt! Păcat că nu mai am cum să cer un cadou. :)))
Spune-mi că mama ta citeşte seria Lux. Oricum, eşti norocoasă. Pe mama n-am convins-o decât să citească "Sub aceeaşi stea".

Unknown spunea...

@Andra Raluk Serios?Cum se numeste?.. ca sa o caut si eu sa vad daca imi place :3 Inca nu, dar sunt destul de aproape sa o conving :))) Citeste "Instrumente Mortale" si ca sa nu crezi ca e abia la inceput si ca va renunta, iti marturisesc ca a ajuns la jumatatea volumului 5...Sunt socata, sincer :o :)))))

Unknown spunea...

@smultea eliza, "Eleanor & Park" de Rainbow Rowell. E publicată la editura Arthur. Am găsit-o pe cartepedia.ro, poți citi acolo descrierea.
WOW. Citeşte IM? Sunt impresionată. Dacă a ajuns la vol. 5, înțeleg că-i şi place, deci dublu WOW. Dacă o convingi să citească şi Lux, al treilea WOW va fi pentru tine. :))

Unknown spunea...

@Andra Raluk OMG ♥♥♥♥ Nu pot sa creed ca aparee...Sunt in extaz, iar mama o sa isi puna dopuri in urechi ca sa nu ma auda iar :)))
Da, stiu...chiar e wow..Ii place chiar foarte mult :3 Hehe, inca putin.. :)) ^^
Apropo, azi am inceput sa citesc "Tuturor baietilor pe care I-am iubit" si pot spune ca nu o pot lasa jos...Am citit mai mult de jumatate :o

Unknown spunea...

@smultea eliza, şi eu. Când am văzut că se poate comanda cu 33 lei, țopăiam. Mama se uita urât fiindcă ştia motivul. :)))
Eu am terminat-o aseară. Mi-a plăcut mult de tot. Nu te plictiseşte deloc, dar oferă relaxare. Mă bucur că îți place. :*

Unknown spunea...

@Andra Raluk Hehe :)))) Eu cred ca ne-o aduce la scoala cu inca o carte, ca in fiecare luna.Profa de romana are un contract cu editura si ni le aduce.Daca ne plac, le putem comanda reduse, iar dupa vreo 2 saptamani aduce coletul cu toate exemplarele :3 Ador chestia asta ♥

Unknown spunea...

@smultea eliza, da, ştiu despre ce vorbeşti. Şi profa mea de română face asta. Dar eu m-am uitat pe lista cu ce urmează să ne aducă şi nu am văzut vreo carte de genul.
Până acum, mi-am luat două cărți: "Flora şi Ulise" de Kate DiCamillo şi "O poveste Grimminală". Restul nu mi s-au părut la fel de atrăgătoare sau erau vol. 3 sau 4 din serii pe care eu nu le dețineam. Ne aduce, în general, aparițiile noi şi sunt în jur de 17-19 lei.

Unknown spunea...

@Andra Raluk La noi nu exista nicio lista, e o surpriza cand ne aduce cartile..dar nu cred ca lista corespunde cu ce primesc eu..Nu au venit la mine la scoala cartile mentionate de tine..Oricum, nici eu nu am luat decat 2 pana acum.."O poveste haioasa" de Ned Vizzini si "Al cincilea val" de Rick Yancey pe care abia astept s-o devorez..Am auzit ca e magica ♥

Unknown spunea...

@smultea eliza, profa are lista. Ne-a lăsat să ne uităm fiindcă a zis că putem comanda şi cărți prezentate anterior. Ce clasă eşti?
Vreau şi eu "Al cincilea val". E atât de lăudată şi o văd peste tot în ultima vreme. Şi dacă nu mă înşel, e un stand-alone, nu?

Eu ies. Sunt obosită, continuăm mâine, da? Noapte bună! :*

Unknown spunea...

@Andra Raluk Poate are si profa mea, dar e mai mereu cu mintea la Eliade sau Cartarescu si nu mai e atenta la ce e in jur :))))) Sunt a-9a :3 Tu?
Da, stiu..chiar e populara..Dar nu e stand-alone, mai are o continuare aparuta in strainatate luna trecuta, cred, numita "The Infinite Sea" Suna binee :)
Sigur ca continuam :3 Noapte buna :*

Unknown spunea...

@smultea eliza, there it is. Eu sunt a 8-a şi cărțile oferite în gimnaziu sunt diferite de cele din liceu. Sigur are şi profa ta o listă.

Ah, da. Îmi amintesc că am văzut-o şi eu pe undeva. Păcat că n-am citit primul volum, ca să mă bucur că apărut al doilea. :)))

Unknown spunea...

@Andra Raluk Acum se intelege...Eu credeam ca esti mai mare decat mine :))) Vezi ca ti-am cerut cerere pe fb :*
Da, exact...si eu imi ziceam in minte acelasi lucru.In mai sigur ma apuc de ea :3

Unknown spunea...

@smultea eliza, nup. Nu sunt mai mare. Mereu mă simt puțin intimidată de propria vârstă. Acum intru să văd cererea.
Măcar primul să îl citim.
Paşte fericit! :*

Unknown spunea...

@Andra Raluk Si mie mi s-a intamplat sa ma simt putin ciudat...
Asa ar trebui :) A venit iepurasuul!! :3 Mda, scuze..eu inca mai am 2-3 ani :)) "Onyx" si "Anna in vesmant de sange" la mine in bibliloteca :o De cand asteptam asta...
Multumesc la fel si tie! :*

Unknown spunea...

@smultea eliza, nu am primit cererea ta. Mai încearcă odată.
Iei! Mă bucur pentru tine. Să-mi spui cum ți se pare "Onix", bine?
Mulțumesc. :*

Unknown spunea...

@Andra Raluk Da, acum am observat ca nu s-a trimis...Ok, facebook, daca vrei sa ne certam, atunci bine...cred ca s-a suparat pentru faptul ca nu am postat in ultima perioada :))) Sper ca s-a trimis acum..
Normaaal :3 Va fi primul lucru pe care il voi face dupa ce o termin :*

Unknown spunea...

@smultea eliza, acum mă uit dacă a apărut.
Eu ies; e al zecelea comentariu.
Aştept părerile tale despre cărți. Lectură plăcută şi Hristos a Înviat! :*

Unknown spunea...

@Andra Raluk Si la mine e acum :)))
Sigur, tinem legatura :* Multumesc mult, la fel :3
Adevarat a Inviat!

Ema spunea...

Pare o carte amuzanta, usoara, care se poate citi repede. :)

Viziru Georgiana spunea...

Si eu am observat cateva reclame pe facebook si pare o carte draguta si potrivita pentru anii mei.

Ema spunea...

@Foxette, nu poti spune "potrivita pentru anii mei", pentru ca felul tau de a gandi nu e al unui copil, deci ti se potrivesc multe tipuri de carti, nu doar cele de pubertate sau adolescenta :)

Viziru Georgiana spunea...

Asa este, multumesc. Oricum, cartile sunt potrivite pentru orice varsta, banuiesc. Tocmai ce citeam Obsidian si ma zmiorcaiam pe aici prin casa. Ar trebuii sa citesti cartea, daca nu ai citit-o deja. E super faina.

Ema spunea...

N-am citit-o inca, insa e pe lista mea, o citesc curand, ca prea am auzit multe lucruri bune despre ea. Si m-au amuzat comentariile voastre mai sus :))

Viziru Georgiana spunea...

Chiar merita citita, e un mare BOOM si o ador pana acum.

Ema spunea...

Ooook, chiar esti incantata de carte, dupa cum se vede :D. Sa-mi zici cum ti se pare cand te apuci de Divergent sau Hunger games :D

Viziru Georgiana spunea...

Acum 5 min am terminat Obsidian si vreau vol 2. Vreau continuarea neaparat! Maine ma apuc de jocurile foamei, vol1. Iti spun parerea diseara, cred ca o sa o termin tinand cont ca azi am citit 200 de pagini ca nesatula.

Ema spunea...

Te cred ca vrei continuarea. Si eu ma enervez cand nu stiu ce urmeaza. O sa iti placa si Jocurile foamei, daca n-ai luat toate volumele o sa intri in transa aici si o sa le vrei si pe astea :D. Mie mi-au placut tare mult.

Viziru Georgiana spunea...

Da, am facut greseala sa cumpar primele volume din 5 serii diferite. Daca n-o sa rezist, spune-i mamei c-o iubesc.

Ema spunea...

Eu ti-am zis sa iei toata seria din fiecare. Iti zisesem de pachet Jocurile foamei :)). Stiu cum e, si eu abia astept sa citesc Tratament letal, am primele 2 volume si le-am citit, si ma enerveaza ca la Divergent am 1 si 3, 2-ul imi lipseste.
PS: O sa ma asigur ca afla ca o iubesti :D

Viziru Georgiana spunea...

=)) Da, asa e, mi-ai spus. Dar ce sa fac, nu am avut rabdare si am luat mai multe din serii diferite.

Ema spunea...

Eh, asta e, daca nu asculti de sfaturile batranilor si vrei sa treci tu singurica prin toate :)) Anyway, nu fug nicaieri continuarile de la edituri, le iei cand ai cum ;)

Viziru Georgiana spunea...

Oricum, o sa fac rost de ele cat de curand. Am inceput sa strang bani pentru continuari. =))

Ema spunea...

Pai de Craciun mergi cu colindul pt bani de carti, de Paste mergi cu iepurasul... A, pardon, nu se merge cu iepurasul. Hmm, atunci ce se poate face? Hai sa inventam tot un fel de colinde pentru Paste, ca sa rezolvam problema. :D

Viziru Georgiana spunea...

De craciun asta am facut. Am fost cu colindul si mi-am luat 3 carti, mi le-am facut singura cadou. Si de Paste, vin rudele, bunicii, facem si de acolo rost. =))

Ema spunea...

Eh, e fain atunci ca ai rude multe. Eu nu mai am bunici... nu mai zic ca oricum stau departe de familie acum... Norocul tau sa ai familia aproape de sarbatori.

Viziru Georgiana spunea...

Dap,asa e. Imi pare rau, sper sa te reintalnesti cat mai curand cu ei.

Ema spunea...

Pe 24 cand vin in tara cu sora-mea, apoi in vreo 3-4 zile si cu parintii :). Abia astept.

Praf de stele spunea...

Mi se pare foarte amuzanta si destul de interesanta aceasta carte, iar coperta este atat de roz si de draguta, ca ar arata foarte bine in biblioteca mea! :D