luni, 23 martie 2015

Marea călătorie a lui Amy & Roger de Morgan Matson

Când pleci la drum lung cu mașina, șansele să deviezi de la ruta prestabilită sunt foarte mari.

Amy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotărât să se mute în celălalt capăt al țării și are nevoie de Amy ca să aducă mașina lor din California în Connecticut. Există însă o mică problemă: de la moartea tatălui ei, din primăvara trecută, Amy nu a mai fost capabilă să se urce la volan. Cu această ocazie, intră în scenă Roger, fiul în vârstă de nouăsprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedește a fi neașteptat de atrăgător, dar are și el problemele lui de rezolvat.
Amy nu își planificase ca în această călătorie să cunoască oameni noi și să ajungă să se împace cu moartea tatălui ei. Iar Route 50, cel mai singuratic drum din America, Munții Colorado, câmpiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide și muzeul Graceland nu făceau nicidecum parte din itinerar. Dar pe măsură ce parcurg împreună acest traseu, Amy descoperă că oamenii de la care așteptai cel mai puțin sunt cei de care s-ar putea să ai nevoie cel mai mult și că uneori trebuie să trăiești momente de rătăcire ca să îți (re)găsești drumul spre casă.

Roman aflat în Topul ALA (American Library Association) al celor mai bune zece cărți de ficțiune pentru adolescenți

„Una dintre cele mai sensibile, irezistibile și plăcute călătorii cu mașina, așa cum nu am mai avut parte de multă, multă vreme.”  Deb Caletti, autoare nominalizată la National Book Award

„O carte incredibilă, sfâșietoare într-un mod amuzant și imposibil de lăsat din mână.” Lauren Myracle, autoarea romanelor Thirteen și TTYL bestsellere New York Times

„Această călătorie cu mașina pe timp de vară, deopotrivă amuzantă și profundă, ne servește pe tavă felii din America cu o garnitură substanțială de romantism alături.”  Kirkus Reviews

„O lectură perfectă pentru vacanță și nu numai.” Publishers Weekly

20 de comentarii:

Ema spunea...

Faina povestea lui Amy si Roger :). Pare o lectura placuta.

Viziru Georgiana spunea...

O poveste frumoasa, dar in acelasi timp sensibila. Mi-ar face placere s-o citesc.

Ema spunea...

Cartea imi aduce putin aminte de "probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere". Probabil pentru ca amandoua sunt despre "a damaged girl" care intalneste intr-o calatorie pe cineva si invata impreuna sa iubeasca :)

Viziru Georgiana spunea...

Imi plac genul acesta de carti. Care te iau prin surprindere si nu stii la ce sa te astepti din partea lor.

Ema spunea...

Da, si mie :). Si "Daca as ramane" pare in acelasi stil, nu stiu de ce o asociez, ca am citit-o si nu e aceeasi idee, dar asa o simt.

Viziru Georgiana spunea...

Eu am cartea, dar n-am citit-o. Momentan e la o colega. E mai diferita un pic, dar e asemanatoare povestea de dragoste cred.

Ema spunea...

Presupun ca aceasta, Marea calatorie a lui Amy si Roger, apare curand. Oricum, sunt foarte faine cartile de la editura Epica. Sunt multe care imi plac de la ei :)

Viziru Georgiana spunea...

Si mie, au carti foarte frumoase. De exemplu Hopeless vreau s-o citesc sau Inceputul tuturor lucrurilor, intimidare, Mare Tranquillitais, Ana si sarutul frantuzesc. Astea sunt cartile pe care vreau sa le citesc de la ei, dar si celelalte sunt superbe.

Ema spunea...

Eu lucrez in statistica, asa ca atunci cand am vazut titlul cartii de la Epica, "probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere" mi s-a parut ceva funny si am cautat-o. Chiar mi-a placut, am citit-o intr-o singura noapte :D

Viziru Georgiana spunea...

Toate cartile lor sunt frumoase si sper sa am ocazia sa citesc cateva de la ei.

Ema spunea...

Daca vrei ceva anume, intreaba-ma, poate am in calculator :D

Viziru Georgiana spunea...

Da, doar sa-mi gasesc timp suficient si o sa citesc si carti online. Mersi!

Ema spunea...

Ah, mereu uit ca ai examen. Nu mai scapi odata de el? :D

Viziru Georgiana spunea...

Nu. Oricum, terbuie sa iau o pauza pana la urma altfel explodez, mai ales ca profesorii ne preseaza atat.Suntem noi elevii, mai calmi decat unii profesori. O sa fie totul bine, de asta sunt sigura.

Ema spunea...

Pai, pentru ei conteaza ca procent. Ei se ingrijoreaza pt toti, pentru ca vor sa aiba un procent cat mai mare de promovabilitate :)

Viziru Georgiana spunea...

Da, asa e. Oricum e doar un examen, iar cei ce nu intra la liceul pe care il vor, pot sa se mute daca au media. Nu e complicat.

Ema spunea...

Poate, dar e primul examen important din viata voastra si nu doar va trimite la un liceu sau altul, cu un anumit profil care va orienteaza apoi viitorul, ci va si pune o eticheta in fata viitorilor colegi de liceu. Eu zic sa nu il iei in gluma. :)

Viziru Georgiana spunea...

Da, e primul examen si e destul de important. Si nu il iau in gluma, doar ca sunt obosita de presiunea asta. Atata tot, o sa-mi treaca.

Ema spunea...

Mai e un pic. Rabdare si curaj :) Pana atunci, reia materia si o sa fie bine.

Viziru Georgiana spunea...

Exact, am de munca anu asta. Pana la examen mai termin si cateva carti.