marți, 17 martie 2015

Începutul tuturor lucrurilor de Robyn Schneider

Începutul tuturor lucrurilor este un roman liric, sfâşietor şi plin de umor despre cât de greu este să joci
rolul pe care se aşteaptă toată lumea să-l joci şi despre cum pot izvorî începuturi noi din finaluri abrupte şi tragice.


Ezra Faulkner trebuia să fie regele balului, dar asta a fost înainte, înainte ca iubita să-l înşele, înainte ca un accident de maşină să-i sfărâme genunchiul şi înainte să se îndrăgostească de fata cea nouă, Cassidy Thorpe.

Ezra Faulkner, băiatul perfect și admirat de toți, este convins că oamenii sunt sortiți ca la un moment dat pe parcursul existenței lor să apară o tragedie, o singură întâmplare, în urma căreia viața este privită cu alți ochi, abia atunci fiindu-le dat să trăiască lucruri cu adevărat importante. Momentul lui tragic, de cumpănă, a sosit atunci când era pregătit să le piardă pe toate: într-o noapte îngrozitoare, un şofer neatent îi distruge genunchiul lui Ezra, cariera lui sportivă şi viața socială.

Acum, că nu mai e candidatul preferat pentru titlul de Regele Balului, Ezra ajunge la masa excluşilor unde o cunoaşte pe Cassidy Thorpe. Cassidy e diferită de toți oamenii pe care Ezra i-a întâlnit vreodată, e firească fără să facă eforturi şi extraordinar de inteligentă.

Împreună, Ezra şi Cassidy descoperă flash mob-urile, comorile îngropate şi un pudel care ar putea fi
reîncarnarea lui Jay Gatsby. Dar pe măsură ce Ezra se dedică unor studii noi, unor prietenii noi şi unei iubiri noi, descoperă că unii oameni, aidoma cărților, sunt uşor de interpretat greşit. Şi acum trebuie să analizeze: dacă acel moment tragic, de cumpănă, a lovit deja, ce te mai faci atunci când ești nevoit să înfrunți ghinioanele care nu încetează să apară?

,,Uluitoare. Umor tăios, spirit de observaţie minuţios şi compasiune suprinzător de tandră sunt principalele caracteristici ale cărții”  Jeannette Walls, autoarea cărţilor The Glass Castle: A Memoir şi The Silver Star, bestsellere New York Times

„Îţi frânge inima și te amuză. Nu am nicio îndoială că fetele de pretutindeni se vor îndrăgosti profund,
nebuneşte şi fără speranţă de Ezra Faulkner.”  Sarah Mlynowski, autoarea cărţii Zece lucruri pe care le-am făcut și probabil n-ar fi trebuit, Editura Epica

,,Inteligentă, amuzantă, sfâşietoare şi atât de reală că te doare, o carte pe care n-o vei uita niciodată.”
Lauren Barnholdt, autoarea cărţilor Two-Way Street şi Sometimes It Happens.

22 de comentarii:

Ema spunea...

Ce carte faina... am auzit multe persoane spunand asta, si anume ca in viata e nevoie de un moment grav ca sa poti sa intelegi lumea si viata cum trebuie...

Unknown spunea...

Ce interesanta pare! Mi-ar placea sa o citesc, zic eu.

@Emanuela, cred ca ne-am pus de acord in privinta asta. :)

Viziru Georgiana spunea...

Wow, asta pare o carte geniala numai din ce spune decrierea.

Ema spunea...

@Andra, da ... cred ca uneori e nevoie de asemenea momente ca sa te trezesti la realitate. Poate insa nu chiar atat de grave cum li se intampla unora ...

@Foxette, bine ai revenit. Asa e, pare faina descrierea :)

Viziru Georgiana spunea...

@Emanuela, mersi, am probleme cu netul.
Cat despre carte, e destul de apropiata cu realitatea din ziua de azi. Nu esti popular, nu reprezinti nimic pentru ceilalti. E trist.

Ema spunea...

@Foxette, eu ma refeream mai mult la ideea cealalta, ca traiesti cu impresia ca esti cel mai tare pana vine ceva care te trezeste la realitate, care iti darama lumea ca sa poti sa intelegi ca in viata nimeni nu e mai presus ca altul...

Viziru Georgiana spunea...

Aici ai perfecta dreptate. Tot ce construiesti in ani, se poate distruge in doar cateva clipe. Intr-un fel e nedrept, pentru unii oameni, dar altii o merita din plin.

Ema spunea...

Cred ca viata e atat de scurta, incat ar fi bine sa nu meritam si sa nu ni se intample chestii atat de naspa...

Viziru Georgiana spunea...

Sunt de acord. Trebuie sa gandim cat mai pozitiv si sa ne bucuram de toate clipele petrecute cu cei de langa noi, prietenii, familia. Crestem atat de repede incat nici nu ne dam seama. Ca si in Oscar si tanti Roz cand numara orele din 10 in 10 ani, intelegi tu. =)) mersi pentru carte, e geniala..

Ema spunea...

Ai terminat-o? Daca iti place, da-o si tu mai departe, Eric Emmanuel Schmitt chiar merita sa ii fie citite cartile ;)

Viziru Georgiana spunea...

Da, am terminat-o chiar ieri cand mi-a picat netul. =)) si i-am dat-o celei mai bune prietene s-o citeasca. Acum citesc de la el Domnul Ibrahim si florile din Coran.

Ema spunea...

Sa citesti Hotelul celor doua lumi... Si apoi Copilul lui Noe. :D

Viziru Georgiana spunea...

Cand o sa am timp, o sa le citesc pe toate.

Ema spunea...

Asa e, deja exagerez. Ai examen in 2 luni si ceva... tre sa inveti. Ma bucur ca ai avut incredere in gusturile mele si ca ai citit-o :)

Viziru Georgiana spunea...

Stai linistita, sunt destul de bine cu materia si la mate si la romana. Trebuie sa-mi eliberez cumva mintea si o fac citind.

Ema spunea...

Foarte bine faci. Mai bine faci asta citind decat mergand in discoteci :D. Oricum, si eu cred acelasi lucru, cea mai buna forma de relaxare e o carte buna si o muzica linistitoare.

Viziru Georgiana spunea...

Ai dreptate. Iti dai seama ca citesti o carte buna cand n-o mai poti lasa din mana.
O cana de ceai ar fi un bonus perfect, nu crezi?

Ema spunea...

Trebuie sa recunosc ca n-ai deloc gusturi rele.:D Eh, pentru mine ar fi la fel de buna o limonada cu miere, dar hai sa nu fim mofturosi, importanta e cartea :D

Viziru Georgiana spunea...

Asa este, cartea e pe primul loc si ea conteaza mai mult. Asta vara citeam o carte si mancam o inghetata in acelasi timp. Citeam eu fara orprire, n-aveam treaba, pana cand imi cade inghetata din cornet, se topise pe mine si nu bagasem de seama. Da, frumos, stiu. =)))

Ema spunea...

Mie imi place cand asociez o carte cu o melodie sau o serie de melodii. Am citit toata seria Hunger Games in decembrie 2013, in tramvai spre munca, ascultand magic fm. Asa ca de fiecare data cand ascult "It's beginning to look a lot like Christmas" sau inca vreo 2 melodii, imi vin in cap luptele din carte.

Viziru Georgiana spunea...

Aici nu te contrzic, ai perfecta dreptate. Sunt melodii care ta ajuta sa iti imaginezi mult mai bine totul.

Praf de stele spunea...

Suna atat de bine descrierea!! Clar, o voi trece pe lista mea!! :D