miercuri, 3 decembrie 2014

Recenzie Oraşe de hârtie de John Green

Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viaţa lui Quentin. În toiul nopţii, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură.

Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă şi independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbeşte, încântat să ia parte la planurile jucăuşe şi vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai că fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găseşte nimic altceva decât indicii lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.

Multumesc Editurii Trei pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.

RECENZIE.
Oraşe de hârtie este o poveste de dragoste neîmplinita, o poveste despre maturizare, schimbare şi despre modul în care îi percepem pe cei din jurul nostru.
Quentin a fost dintotdeauna îndrăgostit de Margo. Frumoasă, misterioasă şi excentrică, Margo este fata la care Q visează din copilărie, fata care îi era cândva apropiată, dar care s-a îndepărtat de el. Când aceasta i se strecoară în camera cu un plan amuzant de a se răzbuna pe toţi cei care au rănit-o, Quentin accepta să o ajute şi petrece în compania acesteia, o noapte plina de aventuri, distractie si emotii.
Când Margo dispare, Quentin porneşte împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, Radar şi Ben, pe urma indiciilor lăsate de aceasta, într-o călătorie plină de aventuri care îl va ajuta să descopere adevărul despre enigmatica Margo, dar şi să se descopere pe el însuşi.
Responsabil si liniştit, Quentin este un băiat obişnuit, care are prieteni sinceri şi loiali şi o familie iubitoare. De-a lungul călătoriei sale, Quentin începe să facă diferenţa între fata care este Margo cu adevărat şi fata perfectă pe care a idealizat-o, atribuindu-i trăsături care nu-i aparţin. Îşi dă seama că a preferat să viseze la o fată rebelă şi populară, pe care nu a cunoscut-o niciodată cu adevărat, în loc să o vada pe fata singuratică, iresponsabila si complicata, care a preferat să fugă şi să se îndepărteze de toţi cei pe care îi cunoaşte.
Personajele secundare realiste şi amuzante, călătoria şi peripeţiile prin care trec aceştia, completează un volum care explorează prietenia, dragostea şi transformările prin care trece orice tânăr, pe măsură ce se maturizează şi se desprinde de visele şi pasiunile din adolescenţă.

13 comentarii:

Mirela spunea...

Deci nu am citit nici o carte scrisa de john green,da recunosc ar fi trebuit sa citesc, mai ales ca am auzit atatea lucruri bune :) dar in mod sigur o sa-i dau o sansa acestei carti, poate ma va convinge sa le citesc si pe celelalte scrise tot de el

Unknown spunea...

Am citit tot ce este tradus de John Green la noi si cu siguranta o sa-mi cumpar si "Orase de hartie" si orice altceva mai scrie el, fara sa ma uit pe coperta, la descriere sau la recenzii negative.
Ma bucur totusi ca recenzie ta o face sa para si mai buna decat credeam. Nu vreau sa ma las influentata de cei care spun ca, fiind prima lui carte scrisa, e mai nereusita.

Unknown spunea...

Ti-l recomand pe John Green cu caldura. Daca nu iti va placea nimic de la el, poti sa imi faci ce vrei tu. :))

Unknown spunea...

Mvai <3 cat de frumos arata . Trebuie sa mi-o iau neparat mai ales ca apare si film

@Andra depinde de gusturi pe mine TFIOS m-a dat pe spate in schimb nu pot sa zic acelasi lucru despre Cautad-o pe Alaska

Mirela spunea...

Lol am inteles,, in mod sigur o sa citesc cartea, desi prefer sa o citesc in limba engleza..

Unknown spunea...

@ Mirela eu zic sa incepi cu sub aceeasi stea sa fim sigure ca iti faci o parere buna=))

alexa ioana spunea...

dintre toate cartile lui John Gren, "Orase de hartie" este singura care ma atrage. acum, dupa ce am citit si aceasta recenzie, sunt si mai hotarata sa mi-o cumpar

Mirela spunea...

An cartea in biblioteca dar nu m-am simtit atrasa de ea, desi am auzit doar lucruri bune despre

Unknown spunea...

@ Mirela ar trbui sa ii dai o sansa, merita !

Mirela spunea...

Ok o sa-i dau o sansa :) sper sa-mi placa

Viziru Georgiana spunea...

De cand asteptam cartea asta! Pentru numele lui Dumnezeu! Am citit cartea "Sub aceeasi stea" scrisa de acelasi autor, care mi-a placut cu adevarat. Sfarsitul a fost emotionant si plin de tristete incat am plans un pic(smiorcaita de mine). De atunci, mi-am pus in cap sa citesc TOATE, cartile scrise de John Green. Fie ele si pliante care fac publicitate la farmacia Catena. Am auzit multe lucruri bune despre cartea aceasta si asteptam cu nerabdare sa apara tradusa in romania. Anul care vine, o vreau neaparat in biblioteca mea. Insotita si de celelalte carti scrise de atuor cum ar fi: Cautand-o pe Alaska,De 19 ori Katherine si Fulgi de iubire.

Anonim spunea...

Buna! Cine are cartea " Orasul de hartie" in format PDF? Multumesc anticipat!

Anonim spunea...

Cea mai rea carte pe care am citit-o pana acum! Horror!