marți, 23 decembrie 2014

Recenzie Casa de chihlimbar (Casa de chihlimbar #1) de Kelly Moore, Tucker Reed si Larkin Reed

Sarah Parsons nu a fost niciodată la Casa de chihlimbar, uriaşa vilă din Maryland aflată în proprietatea familiei ei de generaţii întregi. Nu s-a plimbat niciodată prin labirintul misterios şi nu a explorat cotloanele ascunse ale casei; nu a dansat în sala de bal şi nici nu a căutat diamante ascunse în zidurile casei.

Dar toate astea sunt pe cale să se schimbe, căci odată cu moartea bunicii, ea împreună cu mama şi fratele ei se instalează la Casa de chihlimbar unde va descoperi viziuni din trecut, personaje misterioase şi pline de răutate sau obiecte stranii care par să transceandă secolele.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Libris. Pe site-ul librariei online Libris puteti gasi carti din toate genurile literare, inclusiv carti in limba engleza.
Multumesc librariei online Libris pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Sarah descoperă pentru prima dată somptuoasa reşedinţă aflată de secole în proprietatea familiei mamei ei la înmormântarea bunicii pe care o văzuse doar de câteva ori în viaţă. Relaţia dintre bunica şi mama ei a fost întotdeauna una rece şi distantă, iar acum, că mama ei îşi doreşte să scape cât mai repede posibil de Casa de chihlimbar, Sarah şi fratele ei Sammy au o singură şansă să descopere adevărul despre motivul pentru care mama ei pare îngrozită de casa în care a copilărit. Ghidată de nepotul celei mai bune prietene a bunicii ei, Jackson, Sarah porneşte într-o călătorie tulburătoare şi înfiorătoare printre amintiri şi secrete de familie demult îngropate.
O familie învăluită în mister, generaţii întregi de femei bănuite că ar fi nebune, o casă în care trecutul şi prezentul se împletesc şi secretele vechi de secole, o fac pe Sarah să se teamă că întâmplările petrecute cu veacuri în urmă, care i-au bântuit de-a lungul timpului pe toţi cei care au locuit în Casa de chihlimbar, nu vor rămâne niciodată în trecut şi vor pătrunde în prezent. Când Sarah începe să aibă viziuni înfricoşătoare cu o femeie sălbatică şi misterioasă, iar dintre umbre încep să se desprindă spectre ameninţătoare, un vechi blestem se dezlănţuie pe coridoarele întunecoase ale casei care pare să îi ţină captivi pe toţi cei care au locuit-o vreodată.
Casa de chihlimbar impleteste, într-o lectura captivantă şi palpitantă, elemente de mister, elemente gotice şi paranormale. Momentele încărcate de tensiune, scenele înfiorătoare, secretele periculoase şi trecutul încărcat de pierderi, suferinţa şi durere, contribuie la atmosfera întunecată şi sumbră a volumului.
Sarah este o adolescentă obişnuită, cu defecte şi calităţi, o fată inteligentă, amuzantă şi liniştită şi o soră iubitoare, atentă, grijulie şi protectoare. Afectată de relaţia eşuată a părinţilor ei şi de modul rece şi critic în care este tratată de mama ei, Sarah îşi dedică fiecare clipă liberă frăţiorului ei mai mic autist. Când se mută împreună cu mama şi fratele ei în Casa de chihlimbar, Sarah este fascinată de misterele care învăluie trecutul familiei ei, de pasajele tainice, încăperile splendide şi obiectele moştenite din generaţie în generaţie. Tragediile, trădările şi secretele pe care Sarah le descoperă cu ajutorul abilităţii enigmatice datorită căreia surprinde ecouri din trecut, o determina pe această să-şi dorească, la fel ca şi mama ei, să se îndepărteze de Casa de chihlimbar, temându-se de pericolele care îi pândesc pe cei dragi ei dacă ar rămâne acolo.
Un băieţel curios, blând şi perspicace, Sammy este un personaj adorabil pe care l-am îndrăgit de la primele pagini. Relaţia dintre cei doi fraţi este stransă şi emoţionantă, iar conversaţiile pe care cei doi le poartă sunt amuzante şi încântătoare.
Jackson este un personaj misterios şi fermecător, un băiat marcat de pierderea părinţilor săi şi bântuit de secretul pe care l-a ascuns întreaga viaţă. Inteligent, răbdător, putermic şi curajos, Jackson este un prieten sincer şi loial, care o susţine pe Sarah şi îi este alături la nevoie, protejând-o şi sprijinind-o în încercările prin care aceasta trece.
Un volum original, unic şi plin de suspans, cu un final neaşteptat şi şocant, Casa de chihlimbar îţi tăie răsuflarea şi te introduce într-o lume magică şi uluitoare, într-o lume a călătoriilor în timp, a secretelor şi a fantomelor.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Oh, Doamne! Ce frumoasă copertă, ce frumoasă descriere, ce frumoasă recenzie! Aveam 36 de cărți in wishlist. Acum sunt 37. Eu ce mă fac cu atâtea cărți pe care le doresc? Sper ca Moșul să fie darnic. Poate că va trebui să scriu mai multe scrisori.
Mă duc să mă pun pe treabă. 37 de scrisori nu sunt o nimica toată.

Viziru Georgiana spunea...

Nu am auzit pana acum de cartea asta, nici macar din greseala si intr-un fel imi pare rau. Pare a fi o carte foarte frumoasa si misterioasa. Toate cartile sunt frumoase in felul lor si diferite de altele, dar asta...CLAR, imi face cu ochiul. Multumesc pentru recenzie! Vreau sa o am cat mai repede, sunt atat de curioasa sa citesc eu insami toate acele detalii.

Mirela spunea...

Sincer nu e prea genul meu de carte :) dar mi-a placut mult recenzia si n mod sigur o sa-i dau o sansa

Raluca Metes spunea...

Frumoasa recenzie! Tocmai am terminat de citit cartea si pot spune ca este fantastica!!
Singurul lucru putin dezamagitor este sfarsitu, unul la care nici un cititor nu s-ar fi putut gandi.. Merita citita !

Unknown spunea...

Eu cred ca nu voi mai gasi niciodata asa o carte interesanta.Mia transmis atata pasiune pentru Romane.Merita de citit.

Unknown spunea...

Ce sfarsit are? Imi poti spune unde o pot citi fara a o cumpara, te rog.