vineri, 24 ianuarie 2014

Recenzie Fantastical (Fantasyland #3) de Kristen Ashley

Fantastical este al treilea volum din seria Fantasyland (click pe titlul seriei pentru al doilea volum) de Kristen Ashley.

Cora Goode s-a trezit intr-o lume de poveste in care intelege graiul pasarilor, iar barbatii calaresc cai si au pene in palarii. Problema este ca ea crede ca viseaza, dar de fapt i-a luat locul gemenei ei dintr-un univers paralel si fara sa realizeze face ceva care declanseaza un blestem vechi de secole, care va distrge intregul tinut daca ea este capturata de malefica Minerva. Cam pe acum, lumea ei de vis se transforma intr-una de cosmar.

Din fericire, fermecatorul Noctorno este acolo sa o salveze de grotestile creaturi trimise de Miranda sa o captureze. Din pacate Noctorno nu o place deloc pe Cora lumii lui si bineinteles crede ca ea este acea Cora. Si orice ar face sau spune Cora sa-l convinga ca ea nu este Cora lumii lui, Noctorno nu se lasa convins.

Dar Cora are nevoie de Tor sa o protejeze si ghideze prin aceasta lume fantastica, in timp ce spera ca intr-o zi se va trezi in apartamentul ei nu prea grozav din lumea ei in care nu prea e fericita. Problema este ca pe masura ce petrece mai mult timp cu superbul Tor, se indragosteste tot mai mult de el.

RECENZIE.
Intr-o lume plina de castele, printi si printese, creaturi magice, animale vorbitoare, blesteme si vrajitoare malefice, Kristen Ashley tese o poveste fascinanta care te cucereste de la primele pagini.
Cora, o fata obisnuita din Seattle se trezeste, intr-o dimineata, intr-o lume in care pasarelele ii vorbesc, in care are o sora si este casatorita cu un print. Din pacate, fara sa vrea, Cora declanseaza un blestem care ii pune viata in pericol si din cauza caruia sora ei este rapita de catre vrajitoarea Minerva. Iar sotul ei nu doar ca o crede responsabila, dar pare sa o si deteste din tot sufletul.
Oricat ar incerca Cora sa-i demonstreze lui Tor ca ea nu apartine acestei lumii, acesta nu-i da crezare si o acuza ca ar fi planuit totul pentru a provoca haos si pentru a-i rani pe apropiatii lor. Siliti sa ramana impreuna, pana cand vor ajunge la palatul lui Tor unde vor fi in siguranta, Cora si Tor calatoresc de-a lungul tinutului incercand sa-si pastreze animozitatea ascunsa si ferindu-se de atacurile creaturilor infioratoare trimise de Minerva pe urmele lor.
Incetul cu incetul, Tor vede cat de diferita este Cora, dar avand inima franta de adevarata lui sotie, nu-i da crezare acesteia si incearca sa o indeparteze de el. Ranita de cuvintele lui dure si raceala cu care o trateaza in ciuda incercarilor ei neincetate de a-l convinge ca ea nu este Cora lui, Cora declanseaza aceeasi magie care a transportat-o in lumea lui Tor si se intoarce acasa. Problema este ca, incarcat de remuscari, Tor o urmeaza in lumea ei.
Mi-a placut ca Tor face totul pentru a o cuceri pe Cora si pentru a obtine iertarea ei dupa ce a ranit-o si disperarea cu care acesta lupta sa se reintoarca la ea cand sunt despartiti de Minerva. Momentul in care Tor apare in mijlocul autostrazii, imbracat in cavaler, calare si manuind o sabie este incredibil de emotionant si induiosator. O noua dovada ca iubirea depaseste orice granita, chiar si pe cele ale universului si ca sufletele pereche nu pot fi despartite nici chiar de cele mai intunecate si malefice forte.

8 comentarii:

Andd D. spunea...

Sa fiu sincera credeam ca relatia dintre cele doua personaje va fi aceeasi ca cea din primul volum. Oricum, pare a fi foarte o poveste chiar draguta.

Anonim spunea...

Cat mi-ar placea si mie sa inteleg graiul aniamlelor nu numai al pasarilor!:D, geniala aceasta serie!

Madalina spunea...

Andd D., fiecare relatie evolueaza diferit in volumele din serie si nicio poveste de dragoste nu seamana cu cealalta. Eu am adorat fiecare volum in parte :).
Catalina, e superba aceasta serie, preferata mea din cele scrise de Kristen Ahhley :).

Mirela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mirela spunea...

hey imaginile sunt din Merlin :) foarte tare :)) sincer cartea imi aminteste de seria Outlander :) abia astept sa o citesc

YuLiAnDrEeA spunea...

Ok,chair m-ai facut sa vreau sa citesc seria.Cartea asta pare cea mai draguta din cele spuse de tine,asa ca intra pe lista to read :D

Jacqline spunea...

O lectura captivanta, care te duce in lumea basemlor si te face sa visezi cu ochii deschisi la printi si printese :D

Praf de stele spunea...

Destul de interesanta povestea. Imi place chestia ca ea poate comunica cu pasarile. Mi se pare foarte tare!! Numai zic de faptul ca are o geamana intr-o lume paralela! Ma intreb daca ar putea sa fie posibil vreodata acest lucru...