miercuri, 28 noiembrie 2012

Vrajitor si Vrajitoare: Darul de James Patterson si Ned Rust

ASCULTAŢI-MĂ.
NU MAI AVEM PREA MULT TIMP.

Ei o numesc pe sora mea vrăjitoare, iar pe mine vrăjitor. Suntem consideraţi criminali, aşa-zişii voştri duşmani, şi suntem căutaţi. Dar trebuie să mă credeţi când vă spun că ACESTEA SUNT CELE MAI CUMPLITE VREMURI şi că vremurile cele mai bune nu au rămas decât o amintire îndepărtată.
Imaginaţi-vă că toate lucrurile pe care le-aţi iubit cel mai mult şi pe care probabil le-aţi considerat absolut normale, sunt acum interzise. Cărţile voastre, muzica, filmele, arta, totul vă este răpit. Pus pe foc. Asta e viaţa sub dominaţia Noului Ordin. Acum, cu fiecare răsuflare din piept, trebuie să luptăm pentru orice libertate care ne-a mai rămas. CHIAR ŞI IMAGINAŢIA NE ESTE ÎN PERICOL.
Dar dacă vă număraţi printre puţinii care au scăpat din ghearele Noului Ordin, trebuie să ne ascultaţi povestea. Pentru ca atunci când noi nu vom mai fi, să mai rămână cineva care să răspândească adevărul. Cineva care să poarte lupta cea dreaptă.

ŞI IATĂ POVESTEA NOASTRĂ.

În cel de-al doilea volum al seriei, Whit şi Wisty Allgood îşi continuă aventurile în lumea lor mereu schimbătoare. Ei au evadat din închisorile regimului totalitar şi s-au refugiat din nou pe Tărâmul Liber, zona populată de copiii care au reuşit să scape de răpire, întemniţare şi spălare a creierelor. Însă acest spaţiu devine din ce în ce mai mic pe măsură ce soldaţii Noului Ordin pătrund tot mai mult pe teritoriul lor.
Acum, cei doi se află în fruntea mişcării de rezistenţă a copiilor, şi în acelaşi timp încearcă să înveţe să-şi folosească magia şi să o ţină sub control.
Wisty poate izbucni în flăcări fără să se ardă, dar nu poate controla când, unde şi cât de fierbinte să fie focul.
Whit îşi poate schimba forma şi poate muta lucrurile din loc, dar nu întotdeauna atunci când vrea: uneori nu se întâmplă nimic; alteori, ceea ce se întâmplă nu este exact ce dorise el. Dar Darurile lor, şi mai ales cel al lui Wisty, sunt râvnite de Cel Care Este Unic, conducătorul crud şi brutal al Noului Ordin, care este dispus să ofere în schimbul lor vieţile părinţilor celor doi, prizonierii săi.
Şi în acest volum tensiunea se simte din primele rânduri, iar combinaţia de mister şi fantezie devine mai incitantă. Whit şi Wisty, urmăriţi pentru „complicitate, conspiraţie şi efectuarea de experimente cu arta neagră şi vătămătoare”, sunt mereu pe fugă sau se luptă cu urmăritorii lor. În acelaşi timp, Wisty are câteva momente romantice, dar şi o clipă de respiro, când cântă la un festival de muzică Stockwood (nu Woodstock). Personajele celor doi devin acum mai interesante şi mai complexe, dialogurile lor sunt amuzante şi inteligente, iar schimbarea continuă a punctului de vedere în fiecare capitol de la Wisty la Whit face ca povestea să fie extrem de alertă şi captivantă.

„În acest thriller supranatural, încărcat de suspans, acţiunea este neîntreruptă, iar eroii scapă de nenumărate ori ca prin urechea acului din situaţii-limită. Bine-cunoscuta măiestrie a lui Patterson de a crea imagini terifiante, pline de tensiune, face ca povestea să prindă viaţă sub ochii cititorilor.”  School Library Journal

„Cu dialoguri alerte şi acţiune non-stop, cartea, scrisă într-un stil colocvial, este ingenioasă şi plină cu detalii pline de culoare.”  LA Times

3 comentarii:

Ale Criss spunea...

Nu stiu ce sa zic.. Am citit primul volum si nu mi-a placut absolut deloc! X.x

Unknown spunea...

Mie imi place mult de tot coperta; e intr-adevar superba. De citit, insa, n-am citit seria, dar am auzit pareri bune despre ea

koko14 spunea...

Am citit primul volum si nu a fost foarte deosebit dar a fost dragut:) cu siguranta voi continua sa citesc seria