marți, 30 octombrie 2012

Supranatural (Paranormal #2) de Kiersten White

Vampiri
Am crezut că ştiu cum să te protejez. 
Varcolaci
Am crezut că ştiu cărui loc aparţin. 

Silfi
Dar lumea se transformă, iar lucrurile se schimbă. 
Metamorfi
Iar adevărul este că, de fapt, n-am ştiut nimic. 

O lume de paranormali.

Evie ajunge să trăiască viaţa normală pe care şi-a dorit-o, dar descoperă uluită că este oarecum plictisitoare. Tocmai când începe să ducă dorul zilelor petrecute la Agenţia Internaţională de Securitate pentru Paranormali, i se oferă şansa să lucreze din nou pentru aceasta şi acceptă. Însă misiunile dezastruoase se ţin lanţ, aşa că Evie se întreabă dacă a ales corect. Când fostul ei iubit silf, Reth, îi face dezvăluiri devastatoare privind trecutul ei, ea îşi dă seama că cele două Curţi ale silfilor pregătesc o luptă care ar provoca haos în lumea paranormală.
Miza? Însăşi Evie.
S-a zis cu normalitatea.

RECENZIE.
Au trecut sase luni de cand Evie si Lend au evadat din sediul Agentiei Internationala de Securitate pentru Paranormali. Evie are in sfarsit viata normala pe care si-a dorit-o intotdeauna, merge la scoala, isi petrece timpul cu iubitul si prietenele ei si nu mai trebuie sa infrunte zilnic paranormali periculosi.
Tocmai cand Evie incepe sa se plictiseasca de atata normalitate, Raquel isi face aparitia cu vesti despre problemele tot mai grave intampinate de Agentie si ii propune sa lucreze din nou pentru AISP, promitandu-i ca regulile s-au schimbat si ca paranormali au mai multe drepturi. In plus, lui Evie ii este desemnat si un partener, un baiat care este oricum numai paranormal nu, numit Jack, care poate calatori pe cararile zanelor fara ajutorul acestora. Curand, Evie trebuie sa se confrunte cu noi misiuni periculoase, cu vampiri inspaimantatori si cu fostul ei iubit, Reth, care este mai misterios decat oricand si insista in continuare ca Evie sa ramana impreuna cu el in Taramul Silfilor.
In acest volum, Evie cea directa, sincera si amuzanta se transforma intr-o Evie impovarata de secretele dureroase pe care le ascunde si ingrozita de gandul ca il va pierde pe Lend odata ce acesta va descoperi ca este nemuritor. Cu Lend plecat la colegiu, Evie sufera tot mai mult din cauza singuratatii si este tot mai afectata de faptul ca nu reuseste sa se integreze printre ceilalti supranaturali din oras. Trecutul ei este in continuare la fel de misterios, la fel si identitatea parintilor ei, iar de cand a aflat ca este una dintre cele pustii, Evie este tot mai bantuita de sentimentul ca nu face parte din nicio lume, nici din cea a oamenilor, nici cea a paranormalilor. Relatia cu cea mai buna prietena a ei, vampirita Arianna si cu Lend se deterioreaza, indepartand-o tot mai mult pe Evie si facand-o sa-si caute refugiul in calatoriile cu Jack in Taramul Silfilor.
Supranatural este un volum in care toate personajele sufera, toate personajele se lupta cu trecutul lor si cu ceea ce sunt, cautand fie acceptare, iubire sau razbunare.
Aflam mai multe despre trecutul tulburator al Ariannei, despre motivul care o face sa urasca ceea ce a devenit, despre durerea pe care o simte ca trebuie sa traiasca fiind un monstru. Lupta care se da in interiorul ei impotriva propriei naturii, faptul ca pur si simplu nu stie ce sa faca cu lunga ei viata nemuritoare si nevoia de a fi iubita si acceptata m-au facut sa privesc dintr-o cu totul alta perspectiva existenta unui vampir. Aici, nu mai intalnim vampirii fermecatori, mandri de puterea si frumusea lor perfecta, ci vampiri torturati de ceea ce sunt nevoiti sa faca pentru a trai, de pierderea umanitatii si familiilor lor.
Jack este inca unul dintre personajele pentru care trecutul nu este decat o sursa de durere. Rapit de sulfi in copilarie si obligat sa ramana printre ei pentru a supravietui, Jack a crescut vazandu-i pe acestia folosindu-i pe oameni ca pe niste sclavi. Cu toate ca de cele mai multe ori pare instabil, reuseste totusi sa fie un personaj amuzant, care ii este alaturi lui Evie si care te surprinde cu replici si gesturi care te fac sa-l indragesti si sa razi in hohote.
Lend este acelasi iubit perfect, grijuliu si tandru, care ar face totul sa o protejeze pe Evie si care o iubeste din suflet, iar Reth este in continuare acelasi silf seducator si plin de secrete, decis sa o atraga pe Evie in lumea lui cu orice pret.

3 comentarii:

Alexandra Ioana spunea...

nu am primul volum,dar,pare o poveste foarte interesanta si ne prezinta o eroina pe care ajungi s-o indragesti din prima;;)

Unknown spunea...

Doamne, abia astept sa apara, chiar nu mai am rabdare

Cristina Criss spunea...

Coperta este superba si sunt sigura ca si povestea este la fel, insa nu am citit primul volum, dar sper sa o fac.