duminică, 27 mai 2012

Messenger's Angel de Heather Killough Walden

De la inceputul timpului, arhanghelii si-au dorit sa cunoasca dragostea adevarata.

Cand patru ingeri femei au fost create pentru cei patru arhangheli, Michael, Gabriel, Uriel si Azrael, un haos declansat de gelozie a izbucnit, iar arhanghelitele au fost trimise in secret departe pe Pamant. Cei patru arhangheli le-au urmat, incepand o cautare care a durat mii de ani.
Fostul Arhanghel Mesager, Gabriel a cautat-o vieti la rand pe femeia predestinata lui. Asa ca este surprinsa sa o gaseasca pe Juliette Anderson intr-un colt intunecat in pubul lui preferat din Scotia, tara pe care el a considera-o acasa de doua mii de ani si locul unde se astepta cel mai putin sa o gaseasca. Legatura dintre ei este puternica, pasionala si instantanee.

Juliette e in oras pentru a face cercetari pentru teza ei de doctorat. Ea nu are nevoie ca un barbat inalt, superb, cu ochi argintii, sa-i distraga atentia. Mai ales dupa ce o saruta si o numeste arhanghelita lui. Ea il crede nebun. Pana cand se trezeste urmarita de barbati periculosi condusi de un arhanghel cazut cu tendinte vampirice.
Acum, Juliette trebuie sa se intoarca la Gabriel pentru ajutor si sa descopere adevarul din spatele existentei ei.

RECENZIE.
Vreme de sute de ani, Gabriel, fostul Arhanghel Mesager, s-a dat drept un satean scotian obisnuit. A locuit in Scotia si si-a ascuns adevarata identitate de toti cei pe care i-a intalnit. Acum, dupa ce fratele lui, Uriel, si-a gasit sufletul pereche, arhanghelita Eleanor, Gabriel simte nevoia sa se reintoarca in Scotia, sperand ca poate, curand, o va gasi si el pe cea predestinata lui.
Juliette Anderson a venit in Scotia pentru a face cercetari pentru teza ei de doctorat in Outer Hebrides. Ea a fost intotdeauna genul rational, asta pana cand, in urma cu cateva luni, a inceput sa dezvolte inexplicabile puteri supranaturale. Recunoscatoare pentru sponsorizarea oferita de mogulul media Samuel Lambert, datorita careia poate in sfarsit sa vizite tara pe care si-a dorit sa o vada intreaga ei viata, Juliette abia astepta sa se apuce de treaba. 
Nu se astepta niciodata ca intr-o seara tarziu, intr-un pub intunecat, sa descopere un barbatul superb, cu ochi arginti fermecatori, care ii bantuie visele. Nu se astepta nici ca el sa o sarute si sa-i salveze viata de un misterios atacator in aceiasi seara. Cand Gabriel ii dezvaluie ca ea este arhanghelita lui si ca a cautat-o vreme de doua mii de ani, primul impuls al Juliettei este sa fuga. 
Iar cand Samuel, misteriosul ei binefacator, ii povesteste o veche legenda gaelica despre un barbat frumos si intunecat, care seduce femei pe care le numeste arhanghelite si care poseda bizare abilitati supranaturale, doar pentru a le ucide, Juliette se teme ca Gabriel corespunde mult prea mult descrierii.
Asa ca atunci cand un vampir o rapeste si o duce, printr-un portal, intr-un conac unde il reintalneste pe Gabriel, Juliette nu stie daca poate avea incredere in el. Cand acesta si fratii lui ii dezvaluie adevarul despre trecutul lor si destinul ei, Juliette accepta sa ramana alaturi de Gabriel, barbatul fascinant care o cucereste incetul cu incetul si singurul care o poate proteja de puternicii dusmani care sunt pe urmele ei.
Cand amintirile vietilor ei anterioare ies la iveala, Juliette stie ca ea si Gabriel sunt intr-adevar predestinati si decide sa faca tot ce-i sta in puteri pentru ca nimeni sa nu o desparta de el niciodata, indiferent ce sacrificiu va fi necesar.
Captivant si fermecator, Messenger's Angel, este un volum minunat, o fascinata calatorie de-a lungul frumoaselor taramuri stravechi din Scotia si o incantatoare poveste care te va cuceri odata cu personajele carismatice si puternice care lupta impotriva sortilor pentru a-si gasi adevarata dragoste.
Am adorat acest volum pe care pur si simplu l-am devorat. Juliette si Gabe sunt la fel de impulsivi, puternici si indragostiti precum erau si Uriel si Eleanor. Impartasesc aceeasi pasiune pentru Scotia, lupta unul pentru celalalt, se sacrifica din dragoste si fac totul pentru a putea fi impreuna in ciuda dusmanilor care strang randurile si incearca sa-i desparta.
Mi-a placut schimbarea lui Samael, care desi initial pare ca vrea sa-i puna piedici lui Gabriel, la fel cum a facut si cu Uriel, e alaturi de Juliette, o protejeaza cand e in pericol si o ajuta sa constientizeze care e destinul ei si ce trebuie sa faca pentru a lupta impotriva maleficului plan al lui Abraxos.
Ca intotdeauna, e clar ca Samael are un scop ascuns, ca pune ceva la cale si ca stie ce urmeaza sa se intample si face totul pentru a fi cu un pas inainte.
Nu pot sa nu ma gandesc, tinand cont ca Samael nu a mai depus aceleasi eforturi ca in volumul anterior pentru a o face pe arhanghelita sa se apropie de el, ca nici Eleanor, nici Juliette nu sunt cea pe care o cauta si o vrea el. Cred ca arhanghelita pe care si-o doreste e cea predestinata lui Michael, iar acesta este arhanghelul pe care Samael isi doreste sa-l raneasca, sa-l invinga, mai presus de orice. Trecutul pare sa-i influenteze prezentul lui Samael si nu ma indoiesc ca isi doreste sa se razbune pe frumosul Arhanghel Razboinic, care, candva, i-a luat locul si a devenit arhanghelul preferat al Celul Batran.

6 comentarii:

Crina|| booktwist_ spunea...

Sincer imi place mai mult coperta prinului volum, parca are ceva. Iar ideea e destul de draguta, insa conteaza si cum e pusa in scena, sa zic asa.

Jacqline spunea...

Coperta este superba si descrierea pare destul de interesanta :)
Mi-ar placea sa citesc aceasta serie :D

Cristina Criss spunea...

Mult, mult mister transmite aceasta carte. Coperta imi place foarte mult si mi-as dori sa citesc seria, pentru ca m-a atras mult povestea.

Alexandra Ioana spunea...

coperta este superba,imi place la nebunie seria,si mi-as dori sa fie publicata si la noi,ma pasioneaza pentru ca este cu ingeri,am ramas fascinata de ei,decand am citit seria damnare de lauren kate.

Unknown spunea...

Eu sunt fascinata de ingeri tot de cand am citit Damnare, iar dupa ce am citit GK sunt total data pe spate

Crisstina M spunea...

Ador aripile lui :x