vineri, 23 martie 2012

Royal Street (Sentinels of New Orleans #1) de Suzanne Johnson

Ca vrajitoare sentinela debutanta, slujba Drusillei Jaco implica mai mult amestecarea potiunilor si depistarea spiridusilor, decat urmarirea baietilor rai supranaturali, precum vampirii vagabonzi si varcolacii mortali. Seful si mentorul Drisillei, Gerald St. Simon, este un vrajitor insarcinat cu protejarea orasului de tot si toti cei care ar putea aluneca din lumea supranaturala de dincolo.

Apo uraganul Katrina distruge digurile fragile din New Orleans, dezlantuind mai mult decat inundatii periculoase.
In timp ce vantul urla si lacul Pontchartrain crestea, granitile dintre oras si cealalta lume se prabusesc. Acum strigoii si cei fara odihna bantuie orasul, iar un criminal in serial cu legaturi voodoo, ucide soldatii trimisi sa ajute orasul sa-si revina.

Pentru ca totul sa fie si mai rau, Gerry a disparut, iar Batranii vrajitorii i-au alocat Drusillei ca partener un asasin aruncator de grenade, iar strigoiul pirat, Jean Lafitte, vrea sa o ucida. Cautarea lui Gerry si a criminalului in serie devine personala cand Drusilla afla pe calea cea grea ca loialitatea necesita sacrificiu, aliatii apar din cel mai neasteptat locuri, iar iubirea amestecata cu datoria fac un gumbo amar.

I received this book from the author, Suzanne Johnson.
I would like to thank you once again for offering me the chance to review this book.
Thank you so much, Suzanne. I loved it.

RECENZIE.
Unul dintre cele mai bune volume pe care le-am citit anul acest, Royal Street, m-a impresionat prin modul emotionant in care autoarea prezinta o perioada ingrozitoare din istoria unuia dintre cele mai frumoase orase americane, New Orleans. Actiunea volumului se petrece in anul 2005, pe fundalul celor mai dificile momente prin care au trecut locuitorii New Orleansului, distrugerea si inundarea orasului de Uraganul Katrina.
In timp ce Drusilla Jaco, sau DJ, vrajitoarea sentinela debutanta din New Orleans se confrunta cu disparitia mentorului ei, cel care a crescut-o si a invatat-o sa foloseasca magia pentru a proteja orasul de fiintele supranaturale care ar putea veni de Dincolo, orasul se prabuseste sub povara dezastrului provocat de uragan si a pierderilor de vieti omenesti.
De parca nu ar fi destul de dificil sa-si vada distrus orasul si sa incerce sa-l gaseasca pe Gerry, granitele dintre lumi se prabusesc, iar fiinte supranaturale dau buzna in oras cu propriile planuri intunecate. In timp ce un criminal infiorator ucide soldatii veniti sa protejeze orasul si pe locuitorii acestuia si marcheaza casele vrajitorilor ca potentiale tinte, Batranii, conducatorii vrajitorilor, ii trimit lui DJ un nou partener, misteriosul agent FBI si gardian al comunitatii supranaturale, Alex Warin.
In plus, Jean Lafitte, periculosul si seducatorul pirat nemuritor, care are toate motivele sa-si doreasca sa se razbune pe DJ, da buzna in casa ei intentionand sa o faca pe acesta sa plateasca pentru ultima lui exilare in lumea de Dincolo.
Curand, DJ, Alex si varul acestuia, Jacob, vor trebui sa se confrunte nu doar cu periculosul criminal care bantuie strazile din New Orleans, ci si cu alti locuitori ai lumii de Dincolo, dusmani sau aliati, mai mult sau mai putin inspaimantatori, care-si doresc acelasi lucru: accesul in lumea oamenilor.
M-au impresionat multimea de creaturi supranaturale, care populeaza lumea de Dincolo, de la vampiri, varcolaci, teriantropi, la zane si elfi sau nemuritorii istoriei, care raman in viata de-a lungul secolelor pentru ca amintirea lor este inca vie in mintea oamenilor. Fie ca e vorba de infamul pirat Jean Lafitte, cantaretul de jazz, Louis Armstrong, sau regina voodoo-ului, Marie Laveau, aceste personaje dau farmec si mister acestui volum incantator si captivant despre un New Orleans, deja faimos pentru legaturile sale cu magia si vampirii (cel putin in romanele scrise de Anne Rice).
Am fost placut surprinsa de turnura neasteptata pe care au luat-o lucrurile, de secretele din trecutul personajelor, de modul in care personajele si relatiile dintre acestea evolueaza, in acest volumul deopotriva trist si amuzant, dar atat de captivant.
Astept cu nerabdare continuarea seriei Sentinels of New Orleans, River Road.

Citate preferate:
"I know you think I'm hot.' Then the grin faded. 'Of course, you think Jake's hot, too, and Jean Lafitte, who's not even alive. You're really screwed up, you know that?"

"Who summoned you? I bet it was the mayor. He’s been showing signs of post traumatic stress."

"The fight wasn’t over,” I said through gritted teeth. “I’d have won it.” Probably.
"Right,” he said. “And something just flew past your window. It was oinking."

19 comentarii:

Oanaaa. spunea...

Ce ochi are tipa:x
Se pare ca eroinele au nume din ce in ce mai ciudate : Drusilla:-?

Zipy spunea...

Coperta imi trimite unde colorate!!Mama, mama, ce o vreau....sa citesc, bineinteles;)

Darkflayer spunea...

vreau sa o citesc.multe carti din afara tarii noastre sunt interesante

ioana alexandra spunea...

imi place si descriera cartii, si coperta, si numele tipei-Drusilla. n-am mai auzit de numele asta, dar imi place cum suna:)

JustLaugh spunea...

wow..imi place coperta foarte mult..si dupa descriere pare ca are multa actiune..fix ce imi place:D

Unknown spunea...

Coperta e bestiala!

Jacqline spunea...

Imi place :D Sper sa apara si la noi pana la sfarsitul anului :)

Ade spunea...

E superba coperta!

Andrei spunea...

Imi place descrierea cartii, as vrea sa o citesc

Unknown spunea...

Prima data cand vazusem numele autoarei ma gandisem la Suzane Collins :)) Am luat-o razna cu Jocurile Foamei.

Unknown spunea...

Auziti! Nu vi se pare ca fata de pe coperta seamana cu Silvia Navarro? E o actrita...joaca intr-o telenovela de pe acasa tv.

Unknown spunea...

Telenovela se num,este Secrete din trecut si mie mi se pare ca e leita actrita aceea...

Jacqline spunea...

Mie coperta mi se pare ca se aseamana cu cele din seria Vampirii din Morganville :)

Unknown spunea...

Daca e sa ne luam dupa lumini si toiagul din mana fetei seamana cu dispozitive infernale,dar...nu mi se pare ca seamana cu Vampirii din Morganville

Emily's Madness spunea...

Interesanta si misterioasa...imi place!! Supranaturalul domina!! Tamtam!!

Emily's Madness spunea...

Eu cred ca acesta coperta e perfect la fel ca a doua:)

Jacqline spunea...

@Cristina Ma refeream ca pe coperta e tot o tipa dura ca si pe VdM...
Dar cu DI nu mi se pare ca ar avea vreo leagtura :)

Unknown spunea...

A...scuze nu am inteles eu.
Scuze

Unknown spunea...

Eu ma gandeam la toiagul din mana fetei ca este ceva asemanator si pe coperta de la DI. Nu la fel, dar asemanator