marți, 12 ianuarie 2016

Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven

O emoţionantă poveste de dragoste despre o fată care învaţă să trăiască de la un băiat care vrea să moară.

Theodore Finch e fascinat de moarte şi se gândeşte neîncetat la tot felul de modalităţi în care şi-ar putea pune capăt zilelor.
Violet Markey trăieşte pentru viitor, numărând zilele rămase până la absolvire.
Cand Finch ar putea evada atât din micul ei oraş din Indiana, cât şi din suferinţa copleşitoare provocată de recenta moarte a surorii sale.

Când Finch şi Violet se întâlnesc pe marginea clopotniţei de la şcoală, nu este foarte limpede cine pe cine salvează. Iar când devin parteneri într-un proiect de descoperire a „minunilor naturale" din statul lor, amândoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el însuşi numai alături de Violet. Iar Violet numai alături de Finch poate uita de numărătoarea zilelor şi poate începe să le trăiască.
Însă, în timp ce lumea lui Violet creşte, a lui Finch începe să scadă.

O carte impresionantă despre doi liceeni amuzanţi, fragili şi suferinzi.  Entertainment Weekly

Multe romane pentru adolescenţi tratează teme similare, dar puţine o fac într-o manieră memorabilă.  Kirkus Reviews

Ai terminat Sub aceeaşi stea? Poţi începe acest roman emoţionant despre o fată care îşi promite sieşi să trăiască având un rost, după o relaţie cu un băiat care plănuieşte să-şi ia viaţa. SELF Magazine

Deşi şi-a dorit dintotdeauna să fie un înger al lui Charlie, adevărata pasiune a lui Jennifer Niven este scrisul. Prima sa carte, The Ice Master, a fost nominalizată de Entertainment Weekly printre cele mai bune zece cărţi de nonficţiune ale anului 2000. Jennifer Niven fost lansată de Barnes & Noble Discover Great New Writer, iar cartea ei de debut a fost tradusă în opt limbi. Toate acele locuri minunate va fi ecranizată, având-o pe Elle Fanning în rolul principal.

8 comentarii:

Viziru Georgiana spunea...

Suna bine cartea asta. Chiar mi-ar placea sa o citesc. Poate o sa o cumpar anul asta.

Simona Stavar spunea...

Aah am tot auzit despre cartea asta si mi se pare super draguta ideea ei :) Chiar sper sa o citesc intr-un viitor apropiat, pentru ca am auzit numai lucruri bune despre ea.

Ema spunea...

N-am citit inca nicio carte scrisa de aceasta autoare, insa anul acesta chiar i s-a facut reclama acestei carti. Parca m-a facut si pe mine sa vreau sa o citesc.
we'll see.

Viziru Georgiana spunea...

Ema, am auzit multe de cartea asta in afara cum ca e super frumoasa. Sper si eu ca o s-o citesc pentru ca e genul meu.

Ema spunea...

Georgiana, cu ce o asemeni? Ai zis ca e genul tau :D

Viziru Georgiana spunea...

Nu pot sa o aseaman cu o carte anume, nu-mi amintesc una care sa fie asemanatoare. Dar subiectul imi place. Adolescenta in general.

Ema spunea...

Aaa, la asta te refereai. Inteleg ce zici. E bine ca gasesti o gramada de carti despre adolescenti care se traduc la noi.

Viziru Georgiana spunea...

Asta se cere si cred ca e cel mai citit gen dintre toate.