sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Oraşul focului ceresc (Instrumente Mortale #6) de Cassandra Clare

Întunericul s-a pogorât asupra lumii vânătorilor de umbre. Haosul şi distrugerea îi copleşesc pe nefilimi în vreme ce Clary, Jace, Simon şi prietenii lor se mobilizează pentru a înfrunta cel mai mare rău cu care au avut vreodată de-a face: fratele lui Clary, Sebastian Morgenstern.

Cu ajutorul Pocalului Infernal, el transformă vânătorii de umbre în creaturi de coşmar, distrugând familii şi pe oamenii care se iubesc, pe măsură ce armata lui de întunericiţi creşte. Nimic din această lume nu îl poate înfrânge pe Sebastian, dar dacă vânătorii de umbre ar ajunge pe tărâmul demonilor, ar putea avea o şansă.

Se vor pierde vieţi, iubiri vor fi sacrificate, şi întreaga lume se va schimba.
Cine va supravieţui finalului exploziv?

„Seria Instrumente Mortale constituie o combinaţie rară de intrigă extrem de complicată şi alertă cu ample digresiuni în vieţile emoţionale ale unor personaje pe care am ajuns să le îndrăgim. Inteligentă, amuzantă şi epică, o serie care creează dependenţă.” Locus

Cassandra Clare s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind; până să împlinească zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia. Cum familia ei se muta frecvent, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicăieri fără să aibă cu ea o carte. După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie Orasul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut.

Un comentariu:

Georgiana spunea...

Eu sunt la volumul 5 din aceasta serie, Orasul sufletelor pierdute si abia astept sa imi fac putin timp liber si sa ma reapuc de serie!Am vazut si primele 2 episoade din serial dar mi se par cam monotone nu stiu de ce :)))
Ma învățasem cu personajele din film si m-as fi bucurat foarte tare ca acestea sa joace si in serial!