luni, 11 ianuarie 2016

Marțianul de Andy Weir

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ.

Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață.

Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. 

Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?




9 comentarii:

Viziru Georgiana spunea...

Chiar azi am cumparat cartea de la chiosc. Oricat de mult as vrea sa ma apuc de ea, Viata la tara se tot baga. :(

Simona Stavar spunea...

Si eu am auzit de aceasta carte :D Pare super interesanta; mi se pare ca abordeaza un subiect destul de putin exploatat, deci cred ca e destul de originala :) Poate o voi cumpara si eu candva :)

Ema spunea...

E faina faina :D. Mie mi s-a parut interesanta, insa sotul meu sustine ca e una dintre cele mai faine carti citite in ultima vreme. E interesant cum autorul prezinta niste lucruri atat de ... SF intr-un mod atat de simplu.

Viziru Georgiana spunea...

Da si eu sunt de aceeasi parere. Plus ca la inceputul carti, e specificat cum ca autorul a trebuit sa invete sau sa se informeze de multe detalii din genul asta, cum ar fi Marte, NASA,spatiu, univers, etc pentru a scrie cartea asta ceea ce mie mi s-a parut super dragut. Cred ca de asta este cartea asta atat de buna pentru ca autorul a pus suflet si s-a dedicat mult la scrierea cartii.

Ema spunea...

Da, si mie mi s-a parut fain faptul ca a citit si s-a informat. Oricum, filmul e facut in colaborare cu NASA, deci chiar le-au placut cartea lui Andy Weir, daca au decis sa colaboreze pentru film :)

Viziru Georgiana spunea...

Da? Nu stiam de colaborarea cu NASA. Banuiesc ca le-a placut cartea foarte mult de vreme ce ei au planuri cu colonizarea planetei Marte.

Ema spunea...

N-ai vazut filmul? Cred ca apare undeva acolo ca e facut in colaborare cu NASA. Oricum, filmul n-a fost facut la modul extrem SF, a respectat multe dintre principiile fizicii si probabil ca NASA a vazut in asta o modalitate de a se face si mai cunoscuta. In plus, ce alt film ar fi meritat finantarea lor? :)

Mari spunea...

Si eu mi-am cumparat-o de la chiosciul de ziare. O prietena mi-a furat-o ca sa o citeasca ea prima, dar dupa ce o recuperez si eu vreau sa o citesc. Am auzit numai lucruri bune, am vazut trailerul de la film si pare interesant.

Viziru Georgiana spunea...

Ema, asta asa e. Autorul a facut-o sa para cat mai real. Filmul nu l-am vazut inca, astept sa citesc cartea. Tu ai vazut filmul?
Mari, vreau sa o citesc in martie, nu stiu de ce. Lectura placuta!