vineri, 8 ianuarie 2016

Calea regilor de Brandon Sanderson

În Roshar – ţinut stâncos, bântuit de furtuni cumplite care au modelat deopotrivă peisajul şi civilizaţia – au trecut mai multe secole de la căderea celor zece ordine reunite sub numele de Cavalerii Radianţi, dar Cristalarmurile şi Cristalsăbiile lor au rămas. Iar acestea îi pot transforma pe oamenii obişnuiţi în războinici aproape invincibili. Pentru a le căpăta, oamenii oferă în schimb regate sau poartă războaie cumplite pe Câmpiile Sfărâmate.

Astfel se întrepătrund destinele a patru personaje hotărâtoare pentru istoria Rosharului: chirurgul silit să devină soldat şi transformat apoi în sclav, asasinul obligat să ucidă, tânăra pupilă nevoită să-şi înşele maestra şi înaltul prinţ căruia îi sunt trimise viziuni înfricoşătoare, de nedesluşit. Unul dintre ei va aduce izbăvirea. Sau pieirea.
„Talentul scriitoricesc al lui Sanderson şi forţa narativă pură m-au captivat pe tot parcursul poveştii. Prin Calea regilor, Sanderson se impune ca una dintre figurile preeminente ale genului fantastic, iar numele lui va sta alături de cele ale lui Tolkien, Leiber, Moorcock, Robert Jordan şi George R.R. Martin. Recomand această carte fără rezerve şi consider că va deveni unul dintre reperele literaturii fantasy, la care se va raporta întreaga suită de romane scrise de aici înainte.“
Rob H. Bedford, SFFworld.com

„Sanderson scrie cu pasiune, iar acest lucru se oglindeşte în personajele pe care le creează şi care par a prinde viaţă dincolo de paginile cărţii.“ sfsite.com

8 comentarii:

Simona Stavar spunea...

Ce bine sună seria :) Merge în Wishlist claaaaar!!!

Viziru Georgiana spunea...

Suna foarte bine. Se pare ca editura Paladin intra bine in anul 2016. In plus, copertile sunt geniale!

Ema spunea...

Si mie imi plac tare mult copertile si descrierile. Abia astept sa le am <3

Viziru Georgiana spunea...

Pana acum nu am auzit atat de mult de editura asta, dar dupa Martianul, consider ca au facut o alegere buna de a publica cartea aceea la editura lor pentru ca astfel au castigat multa popularitate. Vad ca scot carti interesante cu coperti superbe.

Ema spunea...

Sa stii ca ma gandeam si eu la asta. Cu Martianul chiar si-au facut super publicitate :). Au facut o alegere buna. Au mai avut parca si inainte carti faine, insa nu la fel de bine preluate de cititor. Parca Fundatia lui Asimov a aparut tot la ei, tot cartonata asa.

Viziru Georgiana spunea...

Cred ca au aparut si cateva carti de Neil Gaiman.

Ema spunea...

Nu cred ca am citit nimic scris de el pana acum. Sau nu-mi amintesc pentru moment. Tu?

Viziru Georgiana spunea...

De la Neil Gaiman nu am citit nimic. Dar sunt pe lista. Ai auzit pareri bune despre el?