sâmbătă, 6 decembrie 2014

Recenzie Testul Fierului (Magisterium #1) de Holly Black si Cassandra Clare

Focul vrea să ardă.
Apa vrea să curgă.
Aerul vrea să se ridice.
Pământul vrea să se lege.
Haosul vrea să devoreze.

Prieteni şi duşmani. Pericol şi magie. Viaţă şi moarte.


Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu şi Callum Hunt. El vrea să-l pice. Toată viaţa lui, Call a fost avertizat de tatăl lui să stea departe de magie. Dacă trece Testul Fierului şi este admis la Şcoala de magie Magisterium, e sigur că îl vor aştepta numai lucruri rele. Aşa că face tot posibilul s-o dea în bară, dar ratează eşecul.

Acum, Magisterium îl aşteaptă. Este un loc pe cât de senzaţional, pe atât de sinistru, având sumbre conexiuni cu trecutul lui şi ascunzând iţele unui viitor incert. Testul Fierului este doar începutul, marele examen este încă o himeră.

Multumesc Grupului Editorial Corint pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Corint.

RECENZIE.
O şcoală magică învăluită în mister, o lume fabuloasă bântuită de umbre, un băiat cu un trecut întunecat şi un viitor frânt, secrete sinistre şi un duşman înfiorător care răspândeşte teroare şi moarte, sunt elementele care transforma primul volum din seria Magisterium, Testul Fierului, într-o lectura palpitantă şi captivantă.
Callum Hunt este un băieţel în vârstă de doisprezece ani care întreaga viaţa s-a temut pentru ziua în care va fi silit să treacă prin Testul Fierului, examenul în urma căruia se va stabili dacă are abilităţile necesare pentru a deveni mag. Speriat de avertizările sumbre ale tatălui său şi de misterul care învăluie moartea mamei sale, Callum se teme că odată ce va ajunge în misterioasă academie Magisterium, va fi captiv într-o lume periculoasă şi brutală din care nu va putea scăpa niciodată. 
Call nu este eroul la care te-ai aştepta, nu este un băiat timid sau lipsit de apărare, ci un băiat puternic, obişnuit de fie defavorizat şi ridiculizat din cauza dizabilităţii sale, care şi-a construit o armură în jurul unui trup fragil şi care a învăţat să se apere singur şi să îi înfrunte pe cei care ar putea încerca să-l rănească. Sarcastic, cinic şi inteligent, Call nu se lasa descurajat de afecţiunea sa, găsind mereu soluţii pentru orice situaţie în care se afla şi încercând întotdeauna să-şi depăşească limitele şi să le dovedească celor din jur că este un adversar redutabil. Callum începe volumul ca un antierou, un băiat singuratic, furios şi rece, şi se transformă treptat într-un mag înzestrat şi abil şi într-un prieten loial şi protector.
Provenită dintr-o familie de magi străveche şi foarte puternică, cu ambii părinţi membrii în Adunarea Magilor, inteligenta, temperamentală şi un mag iscusit, Tamara este bântuită de pierderea surorii ei mai mari şi de teamă că va pierde controlul asupra magiei.
În ciuda trecutului sau tragic, în ciuda faptului că a fost abandonat, lipsit de iubire şi singur, Aaron este un personaj minunat, un băiat blând, devotat, prietenos, atent, curajos şi puternic, care nu ezită să-şi pună viaţa în pericol pentru a-i proteja pe cei care au nevoie de ajutor şi care îi sprijină şi le este alături necondiţionat celor doi prieteni ai săi, Call şi Tamara. Aaron şi micuţul pui de lup Călăreţ al Haosului, Havoc, au fost printre cele mai fermecătoare personaje ale acestui volume şi preferatele mele.
Lumea creată de cele două autoare este impresionantă. Având ca fundament alchimia, magia este bazată pe controlul şi manipularea elementelor, iar abilităţile şi puterea magilor evoluează pe măsură ce aceştia reuşesc să stăpânească focul, apa, aerul, pământul şi haosul. Creaturile supranaturale din această lume sunt de asemenea influenţate de elementul căruia îi aparţin, fiind deopotrivă fascinante şi înspăimântătoare. 
Peşterile magnifice în care se afla Magisteriumul, reţeaua complicată şi uimitoare de tuneluri subterane, personajele secundare complexe, răsturnările de situaţie cutremurătoare şi momentele tensionate şi pline de acţiune, completează acest volum emoţionant şi surprinzător.

3 comentarii:

Unknown spunea...

"Testul fierului" e una din prioritatile mele. Arata si suna atat de bine. Imi place mult recenzia ta.

Mirela spunea...

Am auzit multe lucruri bune despre aceasta carte :) dar acum chiar imi doresc sa o citesc neaparat

Viziru Georgiana spunea...

Recenzia asta m-a facut sa o cumpar. E o carte foarte draguta din cate am auzit, iar mie imi plac destul de mult cartile care au legatura cu magie, magi, vraci sau vrajitori(sunt un fel de sinonime intre ele, dar asta nu mai conteaza). Acum cateva zile mi-a venit coletul cu cartea, insotita de "Spulbera-ma" si "Fascinatie". De abia astept sa o citesc.