sâmbătă, 20 decembrie 2014

Recenzie Fulgi de iubire de Maureen Johnson, John Green si Lauren Myracle

Ce au în comun o furtună de zăpadă iscată în Ajunul Crăciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House şi un tip învelit în folie de aluminiu?
Răspuns: aceste trei poveşti romantice de Crăciun.

O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în vieţile a trei adolescenţi: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce-şi vopseşte părul în roz şi visează să fie îngerul cuiva.

Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi, John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle, şi-au unit forţele pentru a scrie poveşti pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într-o carte numai bună de citit la gura sobei.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Companiei de Librarii Bucuresti. Pe site-ul librariei online CLB puteti gasi carti din toate genurile literare, jucarii, cadouri si o multime de alte obiecte minunate.
Multumesc Companiei de Librarii Bucuresti pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Într-o seară magică de iarnă, in miros de portocale, turtă dulce şi brad, în dansul zglobiu al fulgilor de nea răvăşiţi de vânt, trei poveşti de dragoste se impletesc într-un orăşel troienit de zăpezi şi îmbrăcat în hăinuţele strălucitoare şi vesele ale beculeţelor colorate.
După ce părinţii lui Jubilee sunt arestaţi într-o revoltă a cumpărătorilor pasionaţi de căsuţele miniaturale din feericul orăşel Flobie, aceasta se vede nevoită să pornească într-o călătorie presărată cu aventuri pline de haz spre casa bunicilor ei. Când îl întâlneşte pe carismaticul şi amuzantul Stuart, Jubille descoperă în acesta un suflet tandru şi cald care o veghează şi o ghidează cu blândeţe în noaptea lungă şi dificilă care o aşteaptă.
În celălalt capăt al orăşelului înveşmântat în zăpadă, trei prieteni se străduiesc să străbată străzile viscolite pentru a-şi împlini dorinţele de Crăciun, doar pentru a descoperi la sfârşit că ceea ce-şi doreau din tot sufletul se afla mult mai aproape decât credeau.
Într-un tren înzăpezit, un băiat misterios cu inima frântă se îndreaptă spre fata pe care o iubeşte, în timp ce acesta se teme că l-a pierdut pentru totdeauna, regreta greşelile făcute şi încearcă să se schimbe, sperând la o nouă şansă.
Provocări, călătorii şi aventuri, noi prieteni şi iubiri, micuţe lecţii de viaţă strecurate printre file, personaje haioase, îngeri protectori şi un porcuşor adorabil, transforma Fulgi de iubire într-o lectura plăcută, veselă şi relaxanta.
Singurul minus al acestui volum este faptul că majoritatea personajelor sunt puţin cam prea iresponsabile şi impulsive. Mânaţi de motive ridicole, iau decizii pripite şi îşi asumă riscuri inutile, intrând în situaţii care cu uşurinţă s-ar putea termina rău.
Fulgi de iubire este un volum despre speranţă, romantism, iubire şi iertare, un volum puţin cam previzibil, dar amuzant şi încântător, care vă va transpune în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

4 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viziru Georgiana spunea...

In sfarsit! O voi citii cu mare drag, mai ales in perioada asta a anului. Daca nu va fi in mainile mele in Craciunul acesta, cu siguranta va fi in urmatorul. Este o carte specifica anotimpului iarna, si a Craciunului mai ales. Am auzit ca te duce in direct in spiritul Craciunului.

Mirela spunea...

Omg de cand imi doresc sa citesc acesta carte :) si imi mod sigur o sa-mi placa

Anonim spunea...

Dar nu crezi ca Lauren Myracle ii descrie la sfarsitul cartii pe Duke si pe Tobin prea.. diferit (mai prosti) decat John Green , pentru ca John Green ii descrie pe ei foarte inteligenti . Pe mine personal m-a deranjat ca nu au semanat personajele intre ele . :/