joi, 20 noiembrie 2014

Recenzie Ducele Noptii (Maiden Lane #6) de Elizabeth Hoyt

Un bărbat mascat.
O femeie care îndrăznește să-l înfrunte.
O patimă dincolo de rațiune.

Cu douăzeci de ani în urmă, Maximus Batten a fost martorul asasinării brutale a părinților săi. Devenit atotputernicul duce de Wakefield, reprezintă autoritatea de necontestat în Parlament. Dar noaptea, deghizat în Fantoma din St. Giles, bântuie pe străzile sumbre și pline de pericole ale cartierului rău famat, în căutarea criminalului. Apoi, într-o noapte, se trezește față în față cu o femeie aprigă și fermecătoare, care nu dă înapoi în fața nemiloasei Fantome.

Artemis Greaves trudește ca însoțitoare a unei doamne din înalta societate, dar sub pânza simplă, pământie, a rochiei sale, se ascunde inima zeiței vânătorii, al cărei nume îl poartă. Când Fantoma din St. Giles o salvează de tâlhari, ea recunoaște un spirit înrudit și este fascinată. Iar fascinația crește tot mai mult când își dă seama cine este de fapt Fantoma în viața de zi cu zi.

Artemis face o mișcare îndrăzneață: îi cere lui Maximus să-și folosească influența pentru a-l elibera pe fratele ei întemnițat, căci altfel ea va dezvălui lumii identitatea Fantomei. Dar șantajarea unui duce nu este un demers lipsit de riscuri. Acum că l-a înfruntat, va putea Artemis să reziste în fața furiei sau a îmbrățișării lui pasionale?

Multumesc Editurii Litera pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Litera.

RECENZIE.
La fel cum mi se întâmplă de fiecare dată când citesc un volum scris de Elizabeth Hoyt, am fost şi acum fermecată de povestea încântătoare, romantică şi dramatică pe care autoarea o ţese cu iscusinţă şi emoţie în paginile celui de-al şaselea volum din seria Maiden Lane.
Misterios, rece şi implacabil, preocupat doar de îndatoririle sale de duce şi de problemele cu care se confruntă în Parlament, Maximus Batten, duce de Wakefield, este un bărbat care îşi ascunde cu grijă firea temperamentală şi pasională în spatele unei măşti atent construite. Silit să-şi asume de la o vârstă fragedă responsabilităţi copleşitoare, puternic, inteligent şi foarte influent, Maximus se foloseşte de autoritatea pe care o deţine ca membru al Parlamentului şi de Dragonii conduşi de căpitanul Trevillion pentru a aplica legea în St. Giles. Bântuit de amintirea nopţii în care şi-a pierdut părinţii, sufocat de suferinţă, durere şi vina, mânat de furie şi sete de răzbunare, Maximus cutreiera, noapte de noapte, străzile din St. Giles în căutarea celui care i-a ucis părinţii şi i-a distrus orice şansă la fericire.
La fel ca şi Maximus, Artemis Greaves a pierdut totul în noaptea în care fratele ei a fost închis la Bedlam pentru o crimă pe care nu a comis-o. Rămasă singură, fără părinţi şi fără sprijinul şi protecţia fratelui ei, Apollo, Artemis a acceptat cu recunoştinţă slujba de însoțitoare a unei doamne din înalta societate, oferită de înstărită ei verişoara Penelope. A învăţat să o ascundă pe femeia puternică, impulsiva, inteligenta şi pasională în spatele însoţitoarei retrase, singuratice şi modeste şi a acceptat să păşească în umbră, renunţând la orice şansă de a avea vreodată o familie.
Devotată, capabilă de orice sacrificiu pentru a-şi salva mult iubitul frate, Artemis nu se teme să-şi asume riscuri şi chiar să-şi pună în pericol reputaţia şi libertatea când decide că singurul mod în care îl poate elibera pe Apollo din Bedlam este şantajarea unui duce.
Cu toate că i-am îndrăgit pe Maximus şi Artemis, nu am putut să nu fiu dezamăgită de faptul că aceasta trădează încrederea verişoarei ei şi începe o relaţie cu bărbatul care o curtează pe Penelope. În ciuda defectelor pe care Penelope le are, nu a ezitat să-i întindă o mână de ajutor lui Artemis când aceasta avea nevoie de sprijin şi cred că acest lucru ar fi trebuit să fie mult mai important pentru Artemis decât atracţia pe care o simţea pentru duce.
Cu toate acestea, povestea de dragoste dintre Maximus şi Artemis este fermecătoare şi emoţionantă. Relaţia acestora evoluează treptat, pe măsură ce devin prieteni, inamici într-o bătălie a voinţelor cu o miză uriaşă şi mai apoi iubiţi. Am apreciat curajul de care a dat dovadă Artemis înfruntându-l pe duce şi faptul că nu s-a temut să facă tot ce-i stă în puteri pentru a-şi salva fratele, chiar dacă asta însemna să poarte o luptă periculoasă cu un rival mult mai puternic şi influent. 
Personajele secundare minunate, legenda captivantă a regelui Herla, momentele pline de acţiune şi scenele încărcate de senzualitate, transforma Ducele Nopţii într-o lectura intensă şi de neuitat.

11 comentarii:

Unknown spunea...

Madalina, imi place cum alegi cuvintele pentru a-ti exprima parerea despre o carte.

deea s spunea...

Super recenzia. Si ador coperta. Chiar e super draguta. :) Poate o sa ma apuc si eu de cartile astea intr-o zi.

Unknown spunea...

@Deea S

Eu momentan am alte prioritati, ma asteapta tot niste carti de la Litera.

alexa ioana spunea...

foarte interesanta cartea
as vrea sa o citesc

Ely spunea...

este volumul meu preferat din seria fantomei din st Giles.Imi place foarte mult de Max dar si de Artemis , personaj foarte curajos pt acea perioada.
Astept cu nerabdare sa citesc si povestea lui Apolo, fratele geaman a lui Artemis.

Praf de stele spunea...

Uite cum ma faci, prin recenziile tale, sa doresc atat de mult aceasta serie minunata!! <3

Unknown spunea...

@ELy

Sa inteleg ca e o lectura placuta? Pare usor de rasfoit.

Praf de stele spunea...

@Stan Georgiana
Daca n-ai citit nicio carte din colectia aceasta, ar fi cazul sa incepi. Unele merita foarte mult! ;)

Unknown spunea...

@Andreea Ilie

Nu am citit nimic, recunosc, cumva nu m-a atras suficient de mult incat sa ma apuc de aceasta colectie. Nu stiu ce sa zic.

alexa ioana spunea...

sincer, pe mine ma tenteaza dince in ce mai mult seria fantomei din St Giles
sper sa fac si eu rost de primul volum

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Acu' ca va aud pe voi, mi se face si mie pofta de citit.