joi, 27 noiembrie 2014

Recenzie Playlist pentru Nick şi Norah de David Levithan si Rachel Cohn

Ce zici de o noapte cu Nick şi Norah la New York?
Pe locuri, fiţi gata, start:
Norah şi Nick sunt pregătiţi să-şi asume riscurile unui salt în necunoscut.

O poveste lungă cât o noapte newyorkeză despre un băiat şi o fată care ajung, prin forţa destinului şi a muzicii, parteneri într-o sumedenie de aventuri amuzante. Cei doi se descoperă unul pe altul după ce Nick o roagă pe Norah, la finalul unui concert dintr-un club, să fie prietena lui pentru doar cinci minute.

O întâlnire între două lumi aparent diferite, cu excepţia pasiunii pentru muzică: Norah e fiica rebelă a unui mare producător muzical, Nick e basist şi compozitor într-o trupă underground de queercore. Întâmplarea face ca amândoi să aibă inima frântă după eşecuri în dragoste.

Un volum proaspăt, inteligent, amuzant şi, în ciuda limbajului licenţios pe alocuri, deloc lipsit de duioşie. O carte pentru tinerii şi neliniştiţii de toate vârstele. Playlist pentru Nick şi Norah a stat la baza comediei romantice omonime, avându-i pe Michael Cera şi Kat Dennings în rolurile principale (2008).

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Companiei de Librarii Bucuresti. Pe site-ul librariei online CLB puteti gasi carti din toate genurile literare, jucarii, cadouri si o multime de alte obiecte minunate.
Multumesc Companiei de Librarii Bucuresti pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
Nick şi Norah se întâlnesc pentru prima dată într-un club newyorkez, într-o noapte care le va schimba viaţa pentru totdeauna. Amuzant, pasional şi îndrăzneţ, Playlist pentru Nick şi Norah este o poveste de dragoste puţin neobişnuită, un volum despre inimi frânte, muzică, iertare şi maturizare.
Naraţiunea volumului alternează la fiecare capitol, oscilând între cele două personaje principale, Nick şi Norah şi expunând într-un mod realist şi direct, modul în care cei doi protagonişti percep întâmplările şi aventurile prin care trec, întâmplări care le permit să se descopere unul pe celălalt şi datorită cărora reuşesc, în cele din urmă, să depăşească o perioadă dificilă şi dureroasă din viaţa lor. 
Frazele pline de subînţeles şi sinceritate, flirtul şi replicile încărcate de umor, transforma volumul într-o lectura excentrică şi provocatoare.
Confuzi, vulnerabili şi sensibili, uneori furioşi şi neînţeleşi, Nick şi Norah sunt copleşiţi de grijile, îndoielile, speranţele şi temerile caracteristice adolescenţei. 
Direct, timid şi sentimental, un muzician talentat, care cânta la chitara şi compune versuri, Nick este încă afectat de eşecul relaţiei cu fosta lui iubită. Încă ancorat în trecut, dezamăgit că a pierdut-o pe fata pe care o iubea, Nick ezită să renunţe la tot ceea ce-l lega cândva de Tris.
Cinică, sarcastică, prudentă şi inspaimanatata că va fi rănită din nou dacă îşi permite să se îndrăgostească, Norah este luată complet prin surprindere de atracţia pe care o simte pentru Nick, de asemănările dintre ei şi de modul în care se completează unul pe celălalt.
Un roman alert şi surprinzător, imperfect şi diferit, Playlist pentru Nick şi Norah este o călătorie intensă şi haioasă. completata de muzica si versurile pe care cei doi protagonisti le iubesc.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Imi place mult ideea de baza a acestui roman.

alexa ioana spunea...

pe mine nu ma atrage deloc aceasta carte

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Crezi ca e prea siropoasa sau nu iti place ideea?

alexa ioana spunea...

@Georgiana, exact, mi se pare mult prea siropoasa pentru gusturile mele :))
nu este genul meu preferat de carte

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

Banuiam eu ca despre asta este vorba :)