sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Recenzie Conexiunea (Conexiunea #1) de Imogen Howson

Elisa avea totul: frumuseţe, popularitate şi un viitor strălucit. Dar în ultimii trei ani, se confruntă cu viziuni terifiante, dureri şi vânătai misterioase din senin.

În cele din urmă i se promite un leac, o operaţie minoră pentru a arde partea hiperactivă a creierului său, dar înainte de procedură, ea descoperă adevărul şocant din spatele halucinaţiilor sale: vedea lumea prin ochii altei fete.

Când Elisa află că geamăna sa telepatică este subictul unor experimente guvernamentale, fetele fug, ducând cu ele secrete pentru care merită să ucizi, în acest thriller romantic şi futurist.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba franceza, spaniola, italiana si germana.
Multumesc librariei online Books Express pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Lumea creată de autoare, tulburătoare şi misterioasă, amestecul fascinant de elemente science fiction şi distopice, personajele complexe şi intriga atent construită fac din Conexiunea un volum captivant şi năucitor, care te ţine cu sufletul la gură de la început până la final.
Acţiunea volumului se petrece pe planeta Sekoia, terraformată şi colonizată de pământeni cu sute de ani în urmă şi devenită, datorită tehnologiei aerospaţiale şi supercombustibilul care le oferă navelor abilitatea de a atinge viteze uluitoare şi de a intra cu uşurinţă în hiperviteză, una dintre cele mai puternice planete din galaxie.
Familia Elisei este una dintre cele mai privilegiate de pe Sekoia datorită fratelui ei care a fost ales pentru una dintre cele mai prestigioase cariere, cea de pilot al Iniţiativei Zborurilor Spaţiale. Dar viaţa Elisei este departe de perfecţiune, umbrită de viziunile înfiorătoare care o bântuie şi de dureri îngrozitoare. Totul se schimbă în ziua în care Elisa descoperă că în spatele halucinaţilor care o chinuie se ascunde un secret teribil, care are puterea de a-i distruge nu doar viaţa, ci şi planeta. Prinsă într-un păienjeniş de secrete, conspiraţii şi experimente brutale, vânată de guvern şi silită să se bazeze pe abilităţile psihice extraordinare ale misterioasei ei surori gemene, Elisa decide să facă tot ce-i stă în puteri pentru a salva viaţa fetei care a riscat totul pentru a o găsi.
Puternică, loială, altruistă şi curajoasă, Elisa este un personaj de care te ataşezi cu uşurinţă, un personaj care nu ezită să-şi pună viaţa în pericol pentru a face ceea ce crede că este corect şi care nu se teme să-i înfrunte pe cei care încearcă să o despartă de sora ei. Legătura din Elisa şi Lin se dezvolta treptat de-a lungul volumului, dar încă de la început, în ciuda diferenţelor dintre cele două gemene, este limpede faptul că amândouă ar face totul pentru a se proteja una pe cealaltă. Riscurile pe care şi le asumă, încercările prin care trec şi provocările pe care le înfruntă, conturează două personaje extraordinare, care ar sacrifica orice pentru libertate şi pentru a nu fi despărţite din nou.
Consideraţi entităţi non-umane cu sursa umană şi folosiţi în proceduri experimentale, existenta gemenilor este ascunsă de guvern, aceştia răpind întotdeauna unul dintre copii imediat după naştere şi ascunzându-le părinţilor adevărul.
Bântuită de amintirea experimentelor tulburătoare la care a fost supusă, înspăimântată şi uneori mult prea impulsivă, Lin impresionează prin afecţiunea sinceră pe care i-o poartă Elisei şi prin încrederea nemărginită pe care o are în aceasta. Tratată întreaga viaţă ca un obiect lipsit de sentimente şi de drepturi, torturată şi folosită pentru abilităţile pe care le deţine, Lin se străduieşte să-şi controleze puterile şi să nu-şi dezamăgească sora prin acţiunile ei.
Provenit dintr-o familie modestă şi abia devenit căpitan al unei nave spaţiale, devotat, inteligent şi curajos, Caden, căpitanul navei pe care se adăpostesc cele două surori, este mânat de datoria faţă de IZS şi onoare, de dorinţa de a-şi depăşi statutul şi de recunostinta faţă de cei care l-au ajutat. În ciuda neînţelegerilor dintre el şi Elisa, în ciuda momentelelor în care este mult prea arogant, rece şi dur, Caden o sprijină şi îi este alături Elisei în încercarea de a o salva pe Lin, cu toate că îşi pune în pericol cariera şi viitorul.
Palpitant, plin de acţiune şi de răsturnări de situaţie, Conexiunea este un volum care atinge teme precum discriminarea, diferenţele sociale şi dreptul la libertate, un volum despre compasiune şi speranţă, despre lupta împotriva nedreptăţii şi supravieţuire.

11 comentarii:

alexa ioana spunea...

datorita recenziei tale, am si aceasta carte de adaugat la wishlist
m-a fermecat complet <3 trebuie sa o am !

Praf de stele spunea...

Cred ca tot de aici am aflat prima data de aceasta carte si am stiut eu de ce am adaugat-o pe lista mea. Recenzia ta m-a captivat total!! <3

Unknown spunea...

Pare o descriere foarte interesanta si palpitanta.

cryptowang spunea...

De mult am cartea asta in wishlist si in sfarsit dau de o recenzie care sa ma convinga sa o cumpar!!!

Unknown spunea...

@Cryptowang

Eu nu stiam de ea, dar si pe mine m-a convins.

Madalina spunea...

Ma bucur mult ca v-a placut recenzia :) Eu abia astept sa citesc urmatorul volum. Sper ca editura Rao sa-l publice cat mai curand :)

Unknown spunea...

@Madalina

Si noi speram acelasi lucru, mie cel putin nu imi place deloc sa lase o serie neterminata.

alexa ioana spunea...

@Georgiana eu urasc cand editurile lasa seriile neterminate
astept atat de multe serii, dar mi-am pierdut speranta sa le vad publicate in romana

Unknown spunea...

@Alexa Ioana

La unele serii si eu mi-am pierdut sperante.

Unknown spunea...

Speranta*

Anonim spunea...

Cum se numeste celalalt volum?si cate sunt?