luni, 20 ianuarie 2014

Recenzie Wildest Dreams (Fantasyland #1) de Kristen Ashley

Wildest Dreams este primul volum din seria Fantasyland de Kristen Ashley.

Seoafin "Finnie" Wilde a fost invatata de parintii ei ca viata trebuie traita la maxim, ca fiecare respiratie este o comoara si ca trebuie sa caute fiecare aventura pe care o poate gasi. Iar ea invata aceste lucuri in cel mai dificil mod cu putinta, cand parintii ei pier intr-un accident de avion cand ea avea 15 ani. Dar Finnie nu uita niciodata cuvintele lor, iar cand descopera ca exista un univers paralel in care fiecare persoana are un geaman, gaseste o vrajitoare care sa o trimita acolo pentru a-si vedea parintii din nou si pentru a avea cea mai mare aventura a vietii ei.

Dar aproape imediat ce ajunge Tinutul Iernii din Lunwyn, Finnie isi da seama ca a fost pacalita de geamana ei din universul paralel si nu dupa mult timp se trezeste pasind spre altar pentru a fi casatorita cu Drakkarul.

Prinsa in imprejurari nefavorabile, dar cu ani de practica (daca a supravietuit busculadei elefantilor, poate infrunta orice) Finnie infrunta provocarile si isi continua aventura. Dar cand Frey Drakkar descopera ca femeia care este noua lui sotie nu este Printesa Sjofn (pe care o antipatizeaza cu intensitate), ci Finnie, o femeie cu o sete de aventura la fel de mare ca a lui, le ordona Elfilor sa oblocheze pe aceasta, pentru totdeauna, in lumea lui inghetata.

RECENZIE.
Dupa ce si-a pierdut parintii cu ani in urma, macinata de dorul lor si incercand sa le calce pe urme si sa duca o viata la fel de aventuroasa precum cea pe care au dus-o ei, Finnie accepta propunerea gemenei ei dintr-un univers paralel si cu ajutorul vrajitoarei Valentine, fac schimb de locuri.
Finnie nu se astepta ca Sjofn sa-i ascunda adevaratul motiv pentru care era atat de nerabdatoare sa paraseasca lumea in care era printesa a Lunwynului si sa se trezeasca, la cateva ore dupa ce soseste in noua ei lume, condusa spre altar pentru a se casatori cu Frey Dakkar, razboinicul care conduce Elfii si al Dragonii.
Barbatul cu care tocmai s-a casatorit pare sa o deteste din tot sufletul si o abandoneaza, imediat dupa nunta, intr-o cabana darapanata din mijlocul muntilor. Nedescurajata de circumstantele nefaste, Finnie isi continua aventura si se apropie de locuitorii tinutului in care locuieste.
Ultimul lucru la care Fey se astepta la intoarcerea din calatorie este sa-si gaseasca sotia locuind mai mult decat comfortabil si descurcandu-se fara niciun ajutor in cabanuta in care a parasit-o. Intrigat de schimbarea femeii reci pe care o cunostea intr-o femeie blanda si amuzanta, Frey convoaca Elfii si descopera cine este Finnie cu adevarat. Furios pe inselatoria lui Sjofn si decis sa o pastreze pe femeia care il suprinde si captiveaza, Frey le cere Elfilor sa o lege pe Finnie de lumea lui, facand intoarcerea in universul ei imposibila.
La fel ca toate volumele din seria Fantasyland, Wildest Dreams este un volum fascinant, romantic, plin de aventuri si actiune. Tentative de asasinat, rapiri, tradari, lupte si razboaie, Wildest Dreams te tine cu rasuflarea taiata de la prima pana la ultima pagina.
Finnie este un personaj incredibil. Puternica, sincera, optimista, tandra si amuzanta, ii cucereste incetul cu incetul pe toti cei pe care printesa Sjofn i-a indepartat, lupta pentru dreptate si pentru a-si proteja sotul, regatul si familia, conduce armate si duce razboaie din care iese invingatoare.
Frey este un alpha seducator, posesiv si sexi, un razboinic drept si iscusit, un pirat care strabate marile, un conducator care isi protejeaza oamenii si tinutul si unul dintre cei mai frumosi eroii creati de Kristen Ashley.
Coplesitor si captivant, Wildest Dreams este un volum de care va veti indragosti si care va va face sa va doriti sa cunoasteti si povestea celorlalte cupluri care isi gasesc sufletele pereche intr-o alta lume.

15 comentarii:

meduza spunea...

Interesanta ideea cu cele doua universuri paralele si cu gemenii :) Kristen Ashley are o imaginatie foarte bogata, am sa ii caut si eu cartile :D

Anonim spunea...

Welcome back! Ma bucur sa vad ca ai inceput anul in forta si ca ai revenit cu recenziile astea care ma fac sa vreau sa citesc absolut toate cartile despre care scrii! :D
Suna genial seria asta, o pun neaparat pe lista! Daca numai din recenzia ta m-a facut deja sa visez cu ochii deschisi, imi imaginez cat de misto trebuie sa fie sa o parcurgi! Te pup si spor in continuare!

Madalina spunea...

Bine te-am regasit :). E superba seria. Am adorat fiecare volum si am plans si ras alaturi de personaje. Kristen Ashley e una dintre cele mai bune autoare.
Si eu te pup si multumesc mult :).
Am sa reincep sa-ti hartuiesc blogul :D.

Sandy spunea...

Nu am auzit pana acum de cartea asta, pare interesanta. Cu siguranta as citi-o, sper sa o gasesc la biblioteca.

Anonim spunea...

Mi-am descarcat si eu acum seria (de fapt volumele 1-4, ca inca nu am verificat pe GR cate are in total). Pot sa incep cu volumul 2 sau trebuie sa astept cuminte sa citesc intai 1?
E prima data cand patesc asa ceva, pur si simplu TREBUIE sa citesc cartea asta, nu stiu de ce :)) Am un teanc de carti programate pana in aprilie, cu termene fixe, dar o sa incerc neaparat sa o strecor si pe aceasta cat mai curand. E irezistibila! :D
Dar cate carti a scris autoarea asta! :-O Nu mi-a venit sa cred cate au aparut la cautarea pe aplicatia de pe Android pe care o folosesc. Maine ma uit pe GR la descrierile tuturor seriilor :)

Andd D. spunea...

Doamne, cat de bine poate suna. Toata ideea cu universul paralel este mult prea tare. Desi mi s-ar fi parut interesant sa povesteasca si despre viata lui Sjofn in lumea lui Finnie.

Anonim spunea...

SUPERBA, la noi se va traduce vreodata?! imi place la nebunie! treaba asta cu un univers paralel, exact ca in Cronicile din Narnia unde prin intermediul sifonierului copii intrau intr-o alta lume paralela cu cea reala

Madalina spunea...

Roxana, cred ca ar fi mai bine daca citesti intai primul volum pentru ca unele personaje isi fac aparitia si in cel de-al doilea volum si iti va fi mai usor sa intelegi legatura dintre tinuturi si personaje. In plus volumul doi este cam violent si poate e mai bine sa incepi cu un volum in care nu au loc atat de multe brutalitati.
Kristen Ashley a scris foarte multe serii si are mult succes in SUA. Eu am descoperit volumele ei tot vazand recenziile unor prietene de pe GR si de atunci tot citesc cartile ei.
Seria Fantasyland va avea cinci volume. Cel de-al patrulea, Broken Dove, mi-a placut cel mai putin, dar abia astept volumul geamanului lui Tor, Noctorno.

Catalina, sper sa fie traduse si la noi candva. Toate cartile lui Kristen AShley sunt frumoase.

Andd D., aflam de-a lungul volumului si ce s-a intamplat cu Sjofn si care au fost motivele din cauza carora a ales sa fuga din Universul ei. Din pacate, Sjofn nu se va ma putea intoarce nicioadata acasa pentru ca ar fi acuzata de tradare si executata.

YuLiAnDrEeA spunea...

Cartea asta chiar suna foarte tare.Treaba cu universurile paralele ma duce cu gandul la Fringe dar pare ca nu au absolut nicio legatura.Cred ca am mai auzit de autoare de la o prietena si a laudat-o asa ca asta mareste sansele sa citesc cartea :D

Mirela spunea...

Sa inteleg ca in fiecare volum este vorba de alte personaje...ooo e chiar foarte tare, in mod sigur nu ma voi plictis

Jacqline spunea...

Acest volum pare sa aiba putin din toate si, cu siguranta, este o lectura care te tine cu sufletul la gura de la prima pana la ultima pagina, asa cum l-ai descris si tu :)

Praf de stele spunea...

N-am mai citit pana acum vreo carte de-a autoarei, dar mi se par superbe. Toate aceste chestii: univers paralel, geamanul tau care se afla intr-o cu totul alta lume, sunt foarte tari!
Recenziile tale m-au captivat total!! Sper sa reusesc sa citesc si eu aceasta serie minunata!! :D

Mada Lupu spunea...

De unde mi-as putea comanda cartea, in engleza? :D

Madalina spunea...

@Mada Lupu, caut-o pe Books Express http://www.books-express.ro/
Eu am gasit pe site-ul Books Express multe volume scrise de Kristen Ashley, iar daca romanul a fost publicat si in format paperback sigur il au :)
Seria Fantasyland e superba, ti-o recomand cu drag ^_^

Mada Lupu spunea...

Se pare ca inca nu a aparut in format paperback, lucru care ma intristeaza, caci sincer prefer varianta clasica. Am cautat pe mai multe site-uri inclusiv Amazon, si nu am gasit-o decat in varianta pdf, epub, etc. Asa ca, mi-am descarcat-o pe telefon, si m-am apucat de treaba. Am citit aproximativ 100 pagini intr-o zi, si continui sa o devorez. Imi place maxim. Si sunt sigura ca voi adora si celelalte carti din seria Fantasyland. Iar cand va aparea in varianta paperack, mi-o voi cumpara cu siguranta indiferent de pret, si o voi reciti :)