luni, 20 ianuarie 2014

Recenzie Any Duchess Will Do (Spindle Cove #4) de Tessa Dare

Any Duchess Will Do este volumul patru din seria Spindle Cove de Tessa Dare.

Ce ar putea face un duce atunci cand fata cea mai nepotrivita pentru el devine femeia fara de care nu poate trai?

Griffin York, ducele de Halford, nu are nicio intentie sa se casatoreasca in acest sezon, sau in oricare sezon, dar diabolica lui mama il rapeste si il duce la Spindle Cove si insista sa-si aleaga o mireasa dintre tinerele aflate acolo. Griff decide sa-i dea o lectie care va incheia dezbaterea privind casatoria pentru totdeauna si alege o servitoare.

Epuizata si chinuindu-se sa traiasca de pe o zi pe alta, Pauline Simms, nu viseaza la duci. Tot ceea ce-si doreste este sa renunte la sortul de servitoare si sa deschida o librarie. Acel vis devine o posibilitate cand un duce arogant si atragator ii ofera o mica avere pentru o saptamana de munca. Indatoririle ei sunt simple: sa se supuna lectilor care ar trebui sa o invete cum sa devina ducesa ale mamei sale si sa esueze lamentabil.

Dar in Londra Pauline nu este un esec. Este o femeie curajoasa, inteligenta si seducatoare, o femeie care ii starneste pasiunea si ii alunga intunericul din suflet lui Griffin. Sa o tina pe Pauline alaturi de el nu va fi usor. Chiar daca societatea ar accepta ca o servitoare sa devina ducesa, poate un duce convinge o servitoare sa-i incredinteze inima?

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba romana.

RECENZIE.
O clasica poveste de dragoste care ne duce cu gandul la Cenusareasa, Any Duchess Will Do este un volum incantator, amuzant si romantic. 
Pauline, fiica unui fermier sarac, lucreaza la taverna din Spindle Cove, iar putinele momente libere si le petrece in compania surori ei care este ostracizata de locuitorii satului pentru handicapul de care sufera. Intr-un orasel plin de domnisoare din inalta societate, fata sarmana cu rochii rupte si par ciufulit nu atrage atentia nimenui. 
Pana intr-o zi cand ducele de Halford soseste in Spindle Cove insotit de mama sa. Dornica sa aiba nepoti, aceasta il forteaza pe fiul ei sa-si aleaga o sotie pe care ea o va pregati pentru a deveni ducesa. Incercand sa scape de insistentele mamei sale, Griffin o alege pe singura fata despre care este sigur ca nu va putea fi niciodata ducesa: servitoarea Pauline. Dupa ce ii promite acesteia o mie de lire daca se va dovedi a fi un dezastru in ciuda eforturilor mamei sale, Pauline accepta cu retincenta sa-l insoteasca la Londra pentru o saptamana.
Pauline este un personaj minunat, o fata inteligenta, fascinata de carti, care isi doreste din suflet sa deschida o librarie pentru a putea avea grija de sora ei. Tandra, amuzanta, indrazneata si incapatanata, Pauline nu-si face nicio iluzie in privinta lui Griffin si este decisa sa faca tot ceea ce este necesar pentru a respecta planul acestuia.
Griff, unul din cei mai bogati oameni din tara si un afemeiat notoriu, ascunde un secret tulburator care il face sa decida sa fie ultimul membru al familiei sale. In ciuda insistentelor mamei sale, acesta este hotorat sa-si petreaca restul zilelor in singuratate si sa sufere in tacere fara ca nimeni sa descopere adevarul despre el.
Singura problema este ca Pauline, in loc sa esueze, exceleaza in toate domeniile, se intelege de minune cu mama sa si este atat de seducatoare incat Griff nu-si poate lua gandul de la ea. De la atractie la admiratie si iubire este doar un pas, iar curand Griff va infrunta intreaga societate pentru femeia pe care si-o doreste alaturi de el.

12 comentarii:

Andd D. spunea...

Ce draguuut. Sa fiu sincera titlul si coperta nu prea m-au dat pe spate, si nici descrierea cartii. Dar recenzia ta m-a terminat. Pare asa de draguta, chiar vreau sa o citesc :)

Sandy spunea...

Asta e genul de carte pe care ar citi-o sora mea, pacat ca nu a aparut si la noi. Nu prea imi plac cartile de genul, da recenzia ta e foarte convingatoare, s-ar putea sa-i dau o sansa (asta daca gasesc cartea in format ebook pe net).

Anonim spunea...

Superba, imi plac cartile cu ducese si printi si contese. Iti recomand Atingerea dragostei de Eloisa James, este frumoasa!

Madalina spunea...

Multumesc pentru recomandare, Catalina. Ador volumele historice de dragoste asa ca sigur voi citi si Atingerea Dragostei :).

Anonim spunea...

Uite descrierea Atingerea dragostei: Linnet Berry Thrynne este o domnisoara incantatoare. Aventura ei cu printul Frederick Augustus, trecutul scandalos al mamei si alegerea unei vestimentatii cel putin nepotrivite la ultimul bal o transforma insa, in ochii tuturor, intr-o femeie usoara.
Piers Yelverton, conte de Marchant, traieste intr-un castel din Wales si se zvoneste ca este atat de nesuferit, incat nu-i poate sta nimeni in preajma. Se mai spune ca o rana din trecut l-a lasat pe conte imun la farmecele oricarei femei. Dar Linnet nu este orice femeie. Frumusetea ei, gratia si inteligenta i-au adys la picioare u

Anonim spunea...

Frumusetea ei, gratia si inteligenta i-au adus la picioare un orint. Va imblanzi, cu siguranta ,,bestia,,! Din prima clioa in care privirile celor doi se intalnesc, Linnet este sigura ca scopul ei nu va fi deloc greu de atins. Dar ce pret poate avea, totusi, atingerea dragosteu?
Scuza-ma dar nu a mers sa mai scriu in comentariul anterior, ti-o recomand, este superba.

YuLiAnDrEeA spunea...

Pare ok cartea,dar nu prea pare de mine.Am mai incercat mai debult cu o carte de genul dar ma cam plictisit,totusi din descrierea ta pare draguta asa ca cine stie

Mirela spunea...

Imi place recezia,si chiar vreau sa citesc si eu cartea acum :)

Madalina spunea...

Multumesc mult pentru recomandare, Catalina :). Descrierea m-a facut curioasa, sigur o sa o citesc :).

Jacqline spunea...

Este pentru prima data cand aud despre aceasta serie, dar descrierea si recenzia ta mi-au starnit curiozitatea, mai ales, pentru ca pare un basm modern, iar cui nu-i plac basmele!?

Praf de stele spunea...

Imi plac foarte mult genul acesta de carti!! Le ador!! Iti recomand cartile Amandei Quick - "Frumoasa si bestia","Nesocotita","Misterul Afroditei","Scandal". :D

Descriere "Frumoasa si bestia":Fără îndoială, domnișoara Harriet Pomeroy, paleontolog amator, are nevoie de un bărbat adevărat, puternic și inteligent, care să o ajute să alunge banda de tâlhari care și-a găsit adăpost în peșterile de la malul mării pe care ea îndrăgește atât de mult să le exploreze.Nerăbdătoare să-și continue cercetările, îi cere ajutorul lui Gideon Westbrook, viconte de St. Justin, fiul proprietarului domeniului. Nu știe însă că l-a convocat pe diavolul însuși. Poreclit „Bestia de la Blackthorne Hall" pentru chipul brăzdat de cicatrice și trecutul scandalos, Gideon e un uriaș posac și amenințător care detestă convențiile sociale. Cu toate acestea, Harriet intuiește în sufletul lui o durere cumplită, pe care ar da orice s-o aline, și o pasiune mistuitoare căreia tânjește să-i răspundă. Însă impetuoasa tânără este prea inocentă să-și dea seama că a început să se joace cu focul...Prinsă în vraja Bestiei, Harriet trebuie să găsească o modalitate de a-i câștiga dragostea în timp ce învinge, unul după altul, obstacolele puse în calea relației lor de un personaj malefic.

Descriere "Nesocotita":Cu inocenta celor saisprezece ani ai sai, Phoebe Layton isi inchipuise ca Gabriel Banner era un cavaler din povesti, un erou cu inima nobila.Dar, cu ocazia unui rendez-vous in miez de noapte, Phoebe descopera stupefiata ca are in fata un om total diferit de barbatul visurilor ei.Curand insa va fi randul pretentiosului conte sa rezolve o problema personala: sa o cucereasca pe cea mai intriganta, impulsiva, nerusinata femeie pe care a intalnit-o vreodata...

Praf de stele spunea...

Descriere "Scandal":Dupa ce reputatia ii este ruinata pentru totdeauna de o fapta nechibzuita din tinerete,incantatoarea Emily Faringdon se resemneaza cu gandul ca o sa ramana pentru totdeauna singura - pana cand,implicandu0se intr-un schimb neobisnuit de scrisori,se indragosteste nebuneste.Sensibil,inteligent si cu o minte sclipitoare,nobilul ei corespondent pare sa fie intuchiparea a tot ceea ce Emily a visat sa gaseasca intr-un barbat.Dar Simon Augustus Traherne,misteriosul conte de Blade,nu este deloc ceea ce pare. Manat de pasiuni intunecate si clocotitoare si de un secret tragic adanc ingropat in sufletul lui,Blade are toata Londra la picioare,dar nu si pe Emily...niciodata pe Emily.Caci,chiar daca ea cade prada farmeculuiseducator al contelui,cunoaste totodata si motivul adevarat din spatele interesului sau sentimental.Si mai stie ca trebuie sa ajunga la inima acestiu barbat plin de contraste inainte ca trecutul lor comun sa distruga singura iubire pe care a cunoscut-o vreodata.

Descriere "Misterul Afroditei":Leo Drake, "Calugarul nebun de la Monkcrest", este celebru pentru excentricitatea lui si izolarea in care ii place sa traiasca.Dar este totodata si un cunocut expert in antichitati si acesta este motivul pentru care Betrice Poole ii solicita ajutorul. Autoare de romane de groaze,Beatrice este in cautarea "inelelelor interzise ale Afroditei",o comoara legendara,cu o imporatanta sentimentala pentru ea,care,se pare,ar fio jucat un rol in uciderea unchiului ei.Beatrice il considera pe Leo la fel de fascinant ca pe eroii din romanele sale - si este convinsa ca este singurul care o poate ajuta sa dezlege misterul crimei.La randul lui,dupa numai cinci minute in compania lui Beatrice,Leo este sigur ca nu a mai intalnit vreodata o femeie care sa-l infurie mai tare...si care sa-i dea motive sa creada ca viata lui va fi oricum,numai plictisitoare nu.Totusi,alianta lor se poate dovedi cea mai mare greseala pe care au facut-o vreodata,caci un personaj fara scrupule abia asteapta ca ei sa dea de urma inelelelor - stiind ca in ziua in care o vor face va fi si ultima zi din viata lor...