luni, 24 septembrie 2012

Recenzie Magie de doi bani (Femei din Cealalta Lume #3) de Kelley Armstrong

Deştepte, sexy şi supranaturale:
faceţi cunoştinţă cu femeile din Cealaltă Lume. 
Iar de vampiri, nici vorbă.

Paige Winterbourne este o vrajitoare.
Dar nu se observă: nu are negi, nici pielea verde, si nici nu strâmbă cu drăgălăşenie din nas ori de câte ori face câte o vrajă. Nu, în majoritatea timpului, ea nu este altceva decât o fată obişnuită de douăzeci şi trei de ani: munceşte din greu, îşi face griji cu privire la siluetă, se întreabă dacă-şi va găsi vreodată un iubit.
OK, mai are şi o fiică adoptivă adolescentă, pe Savannah, care vrea să-şi trezească din morţi mama, o practicantă a magiei negre, şi care se pomeneşte vânată de un semi-demon cu puteri telekinetice şi de o Cabală atotputernică a vrăjitorilor. Dar, în afară de toate astea, Paige duce o viaţă cu adevărat banală. Asta până când vecinii află cine este ea în realitate şi se dezlănţuie iadul.
La propriu.

RECENZIE.
Dupa ce mama lui Paige, conducatoarea sabatului vrajitoarelor, a fost ucisa in volumul anterior de semi demonul telekinetic Leah, Paige incearca sa-si refaca viata si sa treaca peste durerea pierderii mamei ei, in timp ce o creste pe Savanah, fiica ei adoptiva adolescenta. Viata ei ar putea parea destul de obisnuita, exceptand faptul ca trebuie sa se confrunte cu vrajitoarele din sabatul ei, care nu-si doresc sa renunte la practicile invechite si cu Savannah, ale carei puteri magice par sa sporeasca necontrolat.
Cand Leah revine in viata lor cu o cerere de obtinere a custodiei Savannei, Paige decide sa faca totul pentru a o tine pe semi demonita si pe liderul puternicei cabale Nast, care este nimeni altul decat tatal adevarat al lui Savannah, cat mai departe de influentabila micuta vrajitoare, oricum mult prea fascinata de magia neagra.
Curand, batalia legala se tranforma intr-una mai mult decat periculoasa cand Paige se trezeste acuzata ca este o practicanta a satanismului, ca a ucis un avocat si ca a ridicat mortii. Nu dureaza mult pana cand intreg orasul si chiar propriul sabatul ii intorc spatele, iar ziaristi si gloate furioase incep sa o urmareasca peste tot.
Fortata sa infrunte de una singura cabala Nast, Paige este surprinsa de interventia lui Lucas Cortez, un avocat si vrajitor misterios, care se ofera sa ii rezolve problemele legale si sa o protejeze atat pe ea, cat si pe fiica ei.
Paige, una dintre cele mai talentate vrajitoare din sabat, este inteligenta, loiala si dedicata, o fata obisnuita care incearca sa-si protejeze fiica, sa fie accepta de locuitorii orasului ei si sa duca o viata cat mai linistita si ferita de probleme. In ciuda sacrificiilor pe care Paige le face pentru Savannah, aceasta este una dintre cele mai dificile, nepasatoare si necugetate adolescente pe care le-am intalnit pana acum in carti. Nu apreciaza faptul ca Paige a renuntat la viata pe care o avea inainte pe a-i fi alaturi, nici eforturile pe care le face aceasta pentru a o creste si educa, se comporta de parca totul i se cuvine si de parca Paige nu merita niciun fel de respect. Cu toate acestea, Paige nu renunta niciodata la Savannah si ii demonstreaza cat de mult tine la ea infruntand cabale, necromanti si semi demoni pentru a o salva.
Lucas, fiul rebel al cabalei Cortez, s-a opus intreaga viata metodelor adoptate de Cabale si a decis sa ii infrunte pe membrii acestora devenind aparatorul celor nedreptatiti de puternicii vrajitori. Amuzant, curajos si fermecator, Lucas a devenit rapid unul dintre personajele mele preferate din seria Femei din Cealalta Lume.
Mi-a placut modul in care evolueaza relatia dintre Lucas si Paige, de la prima intalnire, cand Paige nu avea incredere in el, iar acesta incerca sa-i demonstreze ca se poate baza pe el si ca ii este alaturi, la relatia de prietenie si incredere reciproca, pana la povestea de dragoste si momentele in care o protejeaza cu riscul propriei vietii.

4 comentarii:

Xenia spunea...

Kelley Armstrong are obiceiul sa scrie multe povestiri individoale, care intaresc legatura intre volumele unei serii. Femei Din Cealalta Lume are un numar foarte mare de astfel de povestiri, din cate stiu publicate individual in reviste. Voiam sa intreb deca vor fi traduse vreodata. Nu de alta, dar la Darkest Powers nu au dat nici un semn cs ar urma sa fie traduse. Mulumesc mult!

Unknown spunea...

Mi-a placut atat de mult Fortele raului absolut si cred, de fapt sunt sigura ca stilul autoarei se observa si aici. Povestea pare interesanta, iar toamna aceasta sunt foarte multe aparitii la editura...

Krisz spunea...

De abia astept sa citesc cartea, eu am citit cu drag si primele doua volume din serie, si desi in acea perioada nu imi placeau varcolacii, ca fiinte supranaturale, Luna Plina si A doua luna plina mi-au schimbat conceptiile despre ei :).

Cristina Criss spunea...

Ma bucur ca Leda continua povestea celor 2 volume si poate asa voi citi si eu seria pentru ca nu eram prea convinsa inainte daca sa mi-o iau din cauza faptului ca nu stiam daca se va publica in continuare la ea. Si nu in ultimul rand sunt o fana a autoarei, si ma astept la ceva bun de la ea.